Fórum témák
» Több friss téma |
Már megint olyant állítasz, ami nem teljesen így van.
Lehet. Viszont megint nem fejted ki mi az amiben tévedek.
Bár van olyan érzésem, hogy arra gondolsz, hogy jogilag nem ő lesz a felelős teljesen azért ha baleset történik, de hogy a háztulajdonos őrá fogja kenni az egészet az egészen biztos. "Jaj, hát ő átnézte az egészet, ahol rossz volt ott piszkált valamit én azt gondoltam, hogy értett hozzá és rendbe tette".
Nem, nem erre gondoltam. Egy dugalj, kapcsoló cseréje, egy lánpa áthelyezése nem számít jelentős átalakításnak. Egyébként már egyszer leírtam, ha kérdeznek és tudom a választ válaszolok. Kijelentésekre (amennyiben nem értek egyet vele) csak ennyi a válasz.
Ki tudja megmondani, hogy ki csinálta és ez még akkor készült-e amikor a korábbi szabvány volt érvényben? (Mondjuk a Wago árulkodik, de nem muszáj azzal toldani.) Hoznak egy új szabványt, amivel az egyébként technikailag megfelelő dolgokat újra kell csinálni, mert hirtelen balesetveszélyesek lesznek. Hogy van ez? Otthon alumínium vezetékek vannak. A ház egy része fel lett újítva. Villanyszerelővel cseréltettem ki az alumínium vezetékeket rézre. Ő "toldotta hozzá" az alumínium hálózathoz. Feszegettem, hogy nem kellene-e a kismegszakítótól újra elhozni. Nem lett volna anyagi kérdés, de határozottan állította, hogy nem kell és nem hozta el. Ez is teljesen szabálytalan? A legjobb lenne, ha a végén egy helyi szakember átnézné és papírt adna a megfelelőségről vagy meg nem felelőségről.
Egy lámpából kettőt csinálnék. Egy lenne a jelenlegi helyén, egy a mennyezeten. Mindkettőt ugyanaz a kapcsoló működteti, csak el kell ágaztatni a vezetékeket. Kimondottan kérni fogom a szakemberrel való átnézetést.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2018
Bocsi hogy beleszólok, de nem regisztrált villanyszerelő kell, hanem az érintésvédelem felülvizsgálatára jogosult szakember, mint a mellékelt űrlapodon az aláírásoknál, a felülvizsgáló jogosultságát kérik, nem a regisztráció számát.
Idézet: „A legjobb lenne, ha a végén egy helyi szakember átnézné és papírt adna a megfelelőségről” Ez az életben úgy néz ki, nem én csináltam úgy rossz ahogy van / miért adnám a nevem hozzá mindent lehetetlen átnézni. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Akkor pontosítok és bővítek, hogy érthetőbb legyen mások számára is. Olvasd el, hogy mit válaszolt a kérdező, nekem abból az jött le, hogy valószínűleg nincs földelőszonda és védővezető se jelenleg. 4 modulos elosztódoboz ? Az mire elég ? ( 18 modulosnál kisebbet nem érdemes, ha valaki előre is tervez.)
A regisztrált szerelő kiépíti, átépíti a jelenlegi szabványoknak megfelelően a fogyasztó elosztótáblát, a védővezetőket, erről szerelői igazolást ad az elvégzett munkájáról ( az ELMŰ felé ) utána majd egy felülvizsgáló kijön, ellenőrzi és erről készít EPH nyilatkozatot . ( a gáz szolgáltató részére ). A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Az érintésvédelmi vizsgálat valószínűleg csillagászati összegbe kerülne. Inkább szakembert hívok a felelősségvállalás miatt. Lényeges, hogy az adott országból jöjjön szerelő és adjon róla számlát vagy otthonról is hívhatom?
Az érintésvédelmi vizsgálat és Oscar2 hsz-e nem neked szólt, ezt elengedheted. Neked egy villanyszerelő kell aki átnézi, ha találsz ilyet. Szerintem senki nem fog más munkájára felelősséget vállalni.
Gyuszo: így már pontosabb a megfogalmazás, de sokszor esek itt ebbe a hibába én is. Hirtelen válaszolok vagy kérdezek, aminek az ilyen felületesség lesz az eredménye.
Csak egy tájékoztatás :
Idézet: Nem is kell, mert mindent ő csinál. „Az érintésvédelmi vizsgálat és Oscar2 hsz-e nem neked szólt, ezt elengedheted. Neked egy villanyszerelő kell aki átnézi, ha találsz ilyet. Szerintem senki nem fog más munkájára felelősséget vállalni.” Idézet: Nem.„[quote]Gázkazán is lesz üzembe helyezve ?” Idézet: Ő csinálja, nem én. Ezek az órabérek töredékei a kinti órabéreknek. Azért kérdeztem, hogy kinti szakember kell-e vagy mindegy honnan jön, a szabvány mindkét országban ugyanaz? „Csak egy tájékoztatás :” A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Minden szakmának ezek az óradíjai? Az öcsém asztalos, ő is ezen díjszabás szerint dolgozik
Hol van az a kint és mennyi az az órabér?
Meg lehet egyszer vágok a batyunak botot és útnak eredek. Én ablakossal beszéltem, Svájcban 27Fr óránként, de ez minimálbér kint. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Az EPH vezető leágazását szerencsésebb lenne a PEN szétválasztás helye (lététől függetlenül) előtt, a kiselosztótól és minden mástól függetlenül megoldani. Ha a mérőszekrény a ház falán van, akkor a PE-EPH elágazás helye a földelőszonda és a mérőszekrény kötött van (a szonda kötődobozában vagy a mérőszekrényben).
Az EPH vezetékét sehol ne fűzd be a többi közé. Utólagos kiépítésnél az EPH gerincvezetékét akár a pincében vagy tetőtérben is vezetheted, ha más megkötés nincs akkor is legalább 6mm2 legyen. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Ausztria, Bécs: villanyszerelő 1500-1700€ havi (pótlékok, mint pl. ha nincs fix építkezés, hanem minden nap/héten/hónapban máshol melózol, akkor 1700€), egy évben 2x duplapénz. Idővel lehet többet is keresni. Persze kell a német nyelv és a rátermettség. Segéd: 300€-val kevesebb. Más városokban lehetnek más árak, de nagyjából ezek.
Ez régi, azóta 2-es szorzóval kell számolni. ("Alsó hangon!")
Voltam kint Németországban... Magyar vállalkozón keresztül Villanyszerelő 8 eurot kap/óra. napi 10 óra heti6 nap. Ráadásul csak húzod a kábelt Ha nincs nyelvtudás nem éri meg kimenni...
Nyelvtudás az akad, viszont ezért a pénzért feladni mindent...
Ennyi pénz nem mozgatna meg. Engem. Ellenben az, hogy itthon bunkó az átlag, ledudál az útról, türelmetlen a boltban, ordibál az utcán, szemetel, trükközni kell a hivatalokban mert hülyének néznek, úgy néznek ki a boltok itthon mint a szemetes láda, ócska vacak a legtöbb dolog amit megveszel (még drágán is), nem bízhatsz meg csak válogatott nehezen hozzáférhető és ritka szakemberekben, meg úgy általában a honfitársaidban sem bízhatsz meg ma már, átver mindenki úton útfélen (legalább is próbál), mindenki jobban tud mindent, mindenkinek születésénél fogva alanyi jogon feljebb áll, ez azért motivál. Persze kint sem fenékig tejfel az élet, de azért azt be lehet látni, nagyságrendi különbség van az egységnyi lakosságra vetített intelligenciában. De még egyelőre nem szakadt el a cérna... A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Azért 1 hét alatt, -kint-, a hazai átlag 1 havit megkeresni, elég motiváló lehet. Pláne a többi szemetet hozzátéve.
Idézet: „Ha nincs nyelvtudás nem éri meg kimenni...” Én úgy szoktam mondani (kicsit sarkítva), hogy az "dögöljön meg". Amiatt nem vagyok népszerű (az meg nem érdekel).
épp ezért sokakat megértek.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Ezzel az összehasonlítással egy baj van. Sosem szabad átváltani az árfolyamokat. Meg kell nézni a kiadás oldalt is. Lehet, hogy megkeresed ott egy hét alatt az itthoni egyhavit, de el is költöd, igaz más környezetben. Vagy ott keresel, itthon költesz, de akkor az ingázás eszi meg az életed. Nagyon sokan elindulnak, aztán örülnek, ha egyáltalán haza tudnak jutni a végén.
E kitétellel van egy kis baj. Vagy van mögötte tapasztalat, statisztika? Amikről én tudok az pozitív. Ami nem pozitív, ott közvetítők, egyebek vannak/voltak.
Saját tapasztalatok alapján meg tudom erősíteni Tiger állításait.
Nem akarok tovább offolni, majd a börzén elmesélem a sajáto(ka)t.
Gyere ide, kíváncsi vagyok a te tapasztalataidra: Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Bocsi, nem akarnék vitatkozni, de a kérdező szerint van három vezetéke, úgymint fázis, nulla és védő, akkor ezeket már nem kell kiépíteni. Aztán, ha ő 4 modulosat akar, legyen. Belefér egy ÁVK és egy kisautomata, ha nem akarja átalakítani a hálózatot és az elmenő is csak egy áramkör, akkor is feltehet egy 18 modulosat, jól mutat . Köszi, hogy elolvastál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |