Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Melyik bit lehet lezárni az arduinot kiolvasás védelemhez?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2018
Arduino sokféle MCUval létezik. Olvasd el az adott eszköz adatlapját, le van benne írva.
328 érdekelne melyik lock bit az ami a kiolvasást blokkolja?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2018
Ha jól értem, akkor a datasheet 347-348. oldala ezt taglalja.
Arduino ide alatt config fájlba hogy kell definiálni pl uno alatt?
Ahogy látom te érted is mert én nem azért kérdeztem meg ! Köszi! A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
Szép történet nem mondom...
![]() Kicsit ráfaragtál ezzel. Van a környezetedben valaki akinek van működőképes UNO-ja? (és kockázat vállaló hangulatban van?) Mert ha igen akkor: https://www.youtube.com/watch?v=HHF45zhe_9U A vége felé van az érdekes rész. Gondolom egy az egyben bepakol mindent a működőképes gépről a boot loader nélkülire. mint annak idején az xcopy… ![]()
Mégegyszer kérdezem: Fuse bitek rendben vannak?
Amúgy meg segítek szívesen, ezt is írtam már.
Nem tudom, nem látok át a neten keresztül, de megpróbálhatom meghekkelni. Kicsi az esély, de talán sikerül.
![]() Azért írtam neki ezt, mert ha nem nagyon megy a fuse bitek piszkálgatása, akkor gyalu és egy működőről klónozással mindent. Ez olyan, mikor kis Windows hiba esetén inkább ujrarakjuk az egész rendszert, de néha beválik. ![]() De lehet nem így működik az egész. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
Az "ablak" rendszer újra rakása mindig beválik...
![]()
Spoiler: Nem vagyok szakértője.
Nem vagyok biztos benne hogy létezik ilyen opció arduino alatt. Kicsit félrevezető, hogy arduino-nak hívják a vasat is, meg az IDE-t is. Előbbin foglal helyet egy atmel328p vezérlő, amit mondjuk úgy nyers módban lehet égetni, meg fuse biteket piszkálni, meg ilyesmi. Utóbbi viszont a keretrendszer, ami tartalmazza a bootloadert, és a rengeteg csillivilli könyvtárat. Nem tudom mennyire értesz hozzá, nem akarlak alázni azzal hogy esetleg alap dolgokat magyarázok, bocsánat is érte. Lényeg, hogy ha magát a vezérlőt mondjuk avrdude-val piszkálod (ez tudja például a fuse biteket kapcsolgatni [vagy avrstudio, stb]), akkor lehet hogy nem fog többé arduino-ként működni. Természetesen visszaállítható a dolog, de ez már tudást is igényel. Kiszedheted a bootloadert is, és helyet takarítasz meg vele, egyúttal dobod az arduino keretrendszert is, használod sima avr-ként. Szerintem ha nem vagy biztos ebben a dologban, akkor inkább tedd egy dobozba, és öntsd ki műgyantával. Jobb mint a fuse bitek. 100%-ban nem véd, de 99%-ra jó lesz. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem. Hol kell itt értéket adni a H, M, S-nek. Mert ha a loop-ba irok értéket azt nem veszi fel. Köszi
![]()
Irsz egy rutint és meghívod mikor kel, a megfelelő értékekkel pl.:
Köszi igy már megy. Probáltam ezt is csak kimaradtak belöle dolgok.
![]()
Megépítettem ezt a projektet:
Bővebben: Link Bővebben: Link . Nagyon jól működik, egyetlen szépséghibája van, a rotary encoder fordítva működik. Ez ugyan csak apróság, de ha lehet softveresen javítanám a hibát. Hogyan tudom megfordítani? D2 D4 pin deklatációját megfordítottam, de akkor nem is működik. Vagy csak a nyák faragásával tudom megoldani ? (ezt nem hinnén). A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Próbáld meg felcserélni a műveleteket a jelzett sorban:
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2018
Köszönöm szépen, ennyi volt a helyes megfejtés (amire nyilván nem jöttem rá).
![]() ![]() (Van + nyákom, ha érdekel utok küldeni) Még egyszer köszönöm. ![]()
Örülök, hogy segíthettem!
![]() Köszönöm, nem érdekel a nyák.
Ha megfordítottad volna a rotary-ra menő két szélső vezetéket, szerintem akkor is megfordult volna a tekerési irány.
Ha van fölösleges nyákod akkor én szeretnék egyet kérni.
Kösz, Tamás
Nyákon van a rotary, nem olyan egyszerű.
PM
Egy autós szimulátor építő emberkénél találkoztam olyan megoldással, a vezérlő pont fordítva működött mint kellett volna. Megoldás: a képernyőt tükörből nézve használta.
Elkaparod a két vezetősávot és kis vezetékkel átkötöd a megfelelő helyre. De ha a programot átírtad, akkor ez a tipp csak a későbbiekre szól, ha ugyanilyen problémád lenne.
Itt megcseréltem, de nem működött. Ugyanaz mint a vezetősáv csere?
Idézet: „Itt megcseréltem, de nem működött. Ugyanaz mint a vezetősáv csere?” Nem. A main pin mindenképpen a kettesen legyen. Az encoder feldolgozásához ugyanis külső megszakítást használ, ami fixen azon a pinen érhető el. Tehát vagy a kódot írod át fordított működésre, vagy az enkóder kivetezéseit kötöd fordítva.
Sziasztok.
Beléptem az Arduinósok táborába, gondoltam ilyen "öreg" fejjel nem árt ha tanulgatom, ismerkedek a mikro kontroller világgal is. Az első lépéseken túl vagyok, összeállítottam egy blinky-t, és egy hőmérő-páratartalom mérőt lcd kijelzővel. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy magát a chipet le tudom klónozni? Van egy DIP-es UNO-m, és van egy tartalék ATMEGA328P-PU chipem. Teljesen kezdő vagyok, csak két napja van meg az Arduinóm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |