Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Rendben beszerzem. Esetleg táplálásnak valami javaslat? Volt aki nem ajánlotta ezt a kapcsoló üzemű tápot amit fentebb fotóztam. És itt a graetz, a hűtőborda egy alaplapról van és mx2 paszta van közte.
A 2x12 V-os transzformátorod szobai zenehallgatáshoz bőven elegendő, ha kevésnek bizonyul az elért hangnyomás, csak akkor váltanék 2x30 V 200 VA-es trafóra.
A graetz rendben. A csöves előerősítő 12 VAC tápfeszültsége feltétlen menjen a végerősítő tápjától független szekunder tekercsről.
Eddig pontosan úgy ment az előerősítő de ha a másik végfok is bekerül a képbe akkor is bírni fogja a trafó?
Akkor egy szekunderről menjen a 2 végfok a másikról meg az előerősítő?
Egyelőre ezzel az egy trafóval próbáld le az erősítőt.
A pufferkondenzátorok közös pontjára (egyforma távolságra a két kivezetéstől) köss minden testvezetőt. Meglátod mennyire tudsz együtt élni a készülék alapzajával. A végerősítő táplálásához jobb ha mind a két szekundert használod.
Rendben amint beszereztem a kondikat írok addig is köszönöm a segítséget.
Megpróbálkozok vele pihenőn, hátha csak "annyi" baja lesz. Köszönöm.
Üdv!
A minap kísérletezgettem multisimben egy erősítő kapcsolással a szimuláció jól sikerült , megépítettem és , a bemenethez érve jónak mutatkozik , de viszont ha jelet kap , akkor olyan mintha a jel lenémítaná az egészet! Miért lehet ez? Mint említettem , ez csak kísérleti dolog , én annyira nem vagyok jártas ebben , úgyhogy mindenféle segítséget előre is köszönök!
Szia! Ennek a kapcsolásnak se füle, se farka. A gond inkább az, hogy a Multisim miért hozta ki ezt az eredményt belőle.
Igen! Ezt kérdezem én is! Vannak gondok , kapásból az ic nem kap szimmetrikus feszültséget , ráadásul ekkora tápfeszből hogyan jöhetne ki ekkora teljesítmény , ha audió áramkörről beszélünk?
Te vagy a szaki ezért is tettem itt fel ezt a kérdést!
A szimulátort "nem érdekli" sem az opamp tápfeszültsége, sem a kimeneti árama. Nem paraméterezték ezeket a MultiSim-ben. Akár 220 W-ot is le tud adni a 4558-as.
A kapcsolásod szimulációjában a végtranzisztorokon nem folyik áram, (többek között) emiatt nem működik a gyakorlatban a kapcsolás.
Sziasztok!
Ki szeretném cserélni a TPA3116-os előerősítőjét a TL074C műv.erősítőt egy jobb minőségűre. Olyanra lenne szükségem amit csak ki lehet cserélni és nem kell módosítani miatta az áramkört. Az OPA4134 jó lenne, vagy van erre alkalmasabb? Még sosem cseréltem ilyen miniatűr alkatrészt, milyen módszer van erre? Kösz a választ!
Ha többrétegű a panel, én a helyedben nem nyúlnék hozzá.
Értem , hát eléggé hülyén van megcsinálva akkor ez a multisim , pontosabban a 13.1 verzió! Akkor akármit csinál az ember a progiban , majd akkor jön rá a hibákra , mikor már azt összerakta! Elég szomorú!
Egyébként , most beindítottam , szimmetrikus tápfeszt kap a 4558 , így szól , viszont hatalmas nagy a torzítás!
Oda még az LF347 is sok, a tudását és minőségét értve, az OPA már túlzás, azt azért illik jobb analóg áramkörökben alkalmazni.
Üdv!
Próbáld meg az IC adatlapja alapján megválasztani a kapcsolást és ahhoz a szükséges alkatrészeket. Akkor az vélhetően jól fog működni, az utána következő részt pedig, annak megfelelően felépíteni, hogy mik az elvárások.
Üdv!
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni Van egy Akai erősítőm zenehallgatás közben megadta magát Kiment a biztosíték Es a képen látható ellenállás vagy mi vörös izzásba kezdett ,szaga is volt. Rögtön kikapcsoltam. Mi lehet a baja? Csak az ellenállás, vagy komolyabb? Nem értek hozzá, de már javítgattam magamnak ezt,azt Imádom ezt az erősítőt nem akarom kidobni.
Szia!
Végfokzárlat! Ha tranzisztoros, végtranyó zárlat, meghajtók is tönkremehettek...
Sajnos akkor nem elég az ellenállásokat cserélni.
A típusa Akai am2400
Biztos nem. Hűtőbordán lévő tranzisztorokat ellenőrizd, C-E zárlatos lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
Kb mennyi a javítása?
Tudna esetleg valakit ajánlani? Kerepesi vagyok.
Végfok kapcsolását csatoltam, keress rá a végtranyók típusa szerinti árlistára.
Ha kapható, vagy helyettesítő típus, ára már irányadó lehet. Mind két oldal elromlott?
Gondoltam hátha ki lehet csikarni belőle jobb minősséget.
Két darab külön hídba kötött van rajta. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
Köszönöm de ennyire nem ertek hozzá
Megpróbálok rá keresni Koszonom a segítségét
Azt csak oldalról lehetne látni (szendvicsszerkezet). Azért említettem, mert abban az esetben könnyen lehet hibát generálni (szakszerűtlen) forrasztással.
Az oldala sima nem látnok rétegeket. Meg az ára (kb 7Euro) sem volt annyi hogy megérje ilyen panelt készíteni szerintem. A szakszerűtlen forrasztás nálam könnyen előfordulhat, mivel csak hobbista vagyok!
Kicserélném a puffer kondikat 1000uf/35V-re és 22uf/35-re. Bemeneten a potit ellenállásra, az elkot fólia kondira. Amit még megkérdeznék, hogy a előerősítő és az erősítő közötti 105 kerámia (1uf,50v ha jól tudom) nem lehet kikötni? (kíváncsiságból hogy változik a hangja)
Bocs de még próbálkozok
Van egy ilyen műszerem Melyik állásban kell mérnem és mi a jó érték?
Bocs de még próbálkozok
Van egy ilyen műszerem Melyik állásban kell mérnem és mi a jó érték |
Bejelentkezés
Hirdetés |