Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A Szarvasi SZV612 kávéfőzőmön világít a kapcsoló, de nem melegít semmit. Hogyan tudom megállapítani, hogy mi a baja? Ha mikrotemp (hőbiztosíték) baja van, azt ki tudom cserélni házilag?
Sziasztok!
Szarvasi espresso kávéfőző kazánjánál kifúj a gőz vízkőtelenítés után. Lehet/érdemes e a kazán tömítését javítani? Anti
Sziasztok! Van egy Krups EA8105-ös gépem, bekapcsolás után villog a bekapcsoló led. ez eddig normális lenne, majd búg ahogy szokott, de kétszer, ezután szusszan egyet a kifolyónál majd a kávé zacc tartó villog. Kiveszem visszarakom kezdi előröl. Semmi mást nem csinál. Találkozott valaki ilyennel? Köszi.
Szia! Kapcsold ki, húzd ki a konnektorból, vedd ki ki a szűrőpatront,
várj egy percet, és aztán fordítva ugyanez. Általában magához tér.
Szia, most ez elmúlt magától, most azt csinálja egyszerre villog a Clean és a Calc, megnyomom a tisztitást, erre csak a gözölő részből folyik a víz, és újra villog mind a két led. A leírás szerint ilyenkor átmosást akar, és közben villágítana a két led majd ha vége elalszik, nekem a mosás közben elalszik, majd a végén újra villog. Kihuzom bármit teszek ugyanez az állapot jön elő.
Szia Ambavir! Az AEG Cafamosa gépek főzőegysége megegyezik a te gépedével. Nekem van ilyen csövem, egy tartalék alkatrésznek használt főzőegységben, amit a saját gépem bütykölésére használok, de a nevét nem tudom.
Sziasztok! Van egy Krups EA8005 típusú kávéfőzőm, hasonló problémám van, hogy bekapcsolás után lefut a teszt és elkezd villogni a zacc tartó. Mikor szórakoztam kicsit vele, sokszor megszakítottam a tesztet, akkor sikerült elindítani, de egy nap állás után ismét ez a hiba és most már nem tudom munkára fogni, csak tesztel és hibát hoz. Valaki találkozott már hasonlóval? A mikrokapcsolók jók, szivárgás nincs. Én valami programhibára gondolok, de érdekes mód azt megtartja 1 nap áramtalanítás után is, hogy még nem vettem ki a zacc tartályt és nem indítja a tesztet.
Köszönöm a segítséget!
Közben kénytelen voltam magamtól megjavítani.
![]()
Igen, az előző tulaj letojta, szétszedtem a csövekben állt a vízkő, amit könnyű volt leszedni levettem kiráztam a vízkövet, majd összeraktam, és ecetes vizet töltöttem a tartályba (az a régi főzőknél is bevált). Ekkor végre elindult prüszkölt, majd elkezdett rendesen folyni. Jó sokszor átmostam, és azóta tökéletes (kopp kopp kopp). Gondolom eldugult a vízkőtől. Vettem tisztító tablettát is, majd a következő tisztítás kérésnél teszek bele.
Lemaradt: nekem a zacc tartó kivétele után ami felette van piros műanyagot ki kell húzni majd betolni, utána szűnik meg a hiba jelzés, nem ez a baj nálad? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2018
Azt a felső kihúzhatót nem a zacctartó kivétele előtt kell kihúzni néhányszor, hogy a préselő részről is lehúzza az esetleg ottmaradt zaccot, ami ezután a tartályba hullik? Én így tudom. Az én gépem még vár 4mp-et, addig ki kell húzva lennie a zacctartónak, csak ennyi idő eltelte után fogadja el, hogy tényleg ki lett öntve a zacc.
![]() ![]()
Hat nem, a mienken csak a zacc tarto kivetele utan tudod kihuzni, mondjuk nem tul logikus.
Ezeket eljátszottam, de visszahelyezés után ismét tesztel és ismét villog a zacc lámpa.
Sziasztok. Tanácstalanságomban fordulnék a fórumhoz, hátha valaki belefutott már ebbe. Adott a képek között látható Delonghi kávéfőző.
Kiindulás: akitől vettem annyit mondott hogy főzés közben durrant egyet utána bekapcsol, de piros felkiáltójel világít, semmit nem csinál. Nálam: -Első pillantásra látszott, hogy a főzőegység fent maradt felső végállásban -kivettem a motort, tiszta szénpor volt, kifújtam kompresszorral -meghajtottam készüléken kívül szépen megy. -lehoztam (tekertem) kézzel a főző egységet, az orsó könnyen mozog, nincs beszorulva - kivettem a vezpanelt, a forgásirányokért felelős relék közül az egyik biztosan, de ha jól emlékszem a másik is rossz volt, nem váltottak. -A TY7-es Triac full zárlatos volt trackerrel mérve, A-K és a Gate is zárlatnak mutatta magát -A D14-es graetz egyik diódája zárlat -Kicseréltem mindent, plusz a két elkót -visszatettem bekapcsol, teszt módba indítom, próbálom mozgattatni vele a szánt, kattog a relé villog a LED de meg se mozdul - itt nem emlékszem mi is volt, de párszor ki be kapcsolgattam mikor elkezdte a Fi relét lekapcsolgatni az asztalomon. visszakapcsoltam, ekkor nekem is durrant egyet, de nem láttam hogy mi és hol. - utána minden működik, csak nem mozdul a motor továbbra sem. -ekkor újra a motor felé terelődött a gyanúm, kivettem szétszedtem, kimostam motormosóval, kemencés szárítás 80 fokon 2 órát, majd megmértem szigetelési ellenállását, 240MOhm feletti - találtam egy sérült PTC-t ami a net alapján Resettable Fuse 240V 250mA, sérült volt fizikailag, de mérve végülis ellenállása volt, ahogy kell, nem baj a próba kedvéért kicseréltem egy mezei 500mA-es lassú biztire, mondván védelemnek az is jó, csak forrasztással resetelhető. -beteszem a gépbe cincog a panel nem áll fel, majd minden hibajelző LED-je villog Találkozott-e már valaki hasonlóval? Illetve mit hagytam ki, mire nem gondoltam? Rajzom nincs hozzá, minden segítséget szívesen veszek és köszönök!
Ezeknek a legtöbb problemát a KPE egység elkoszosodása okozza. Azt kell teljesen szétszedni és pucolni.
Bocsi, kávéfőző javításban nincs tapasztalatom, a KPE egység az melyik része?
Most esik le, hogy a KPE az a központi egység rövidítése lenne? Az eredeti hibát okozhatta, viszont amikkel most szembesülök, már más megoldást kívánnak. Mindenesetre ki fogom tisztítani.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Krups kávéfőzőben ki kellene cserélni em egy két magasnyomású csövet, de nem tudom milyen csövet érdemes venni, mert a kávéboltokban árult cső kicsit nagyon drága, 3500Ft 30cm. Van valami javaslat mit érdemes helyette? Köszönöm!
A motor volt a fő probléma, de a vezérlőpanel is kapott bőven. Mindkettőt cseréltem, azóta működik szépen. A vezpanelen valószínűleg visszapofázott a zárlatos Triac a PIC-re is, mert minden funkciója működik, csak a motorvezérlés nem, hibáa cseréltem ki minden hibás komponenst.
Sikerült kiolvasni a programot a pic-ből?
Igen, megvan. Már rendeltem is újat bele.
Fel tudnád tenni ide azt a kiolvasott progit? Engem nagyon érdekelne, mert már vagy egy éve küzdök ugyanilyen vezérlőpanellal, ami viszont a darálót nem akarja vinni és egyértelműen a proci adott lába a hibás.
Parancsolj!
![]() 1-VCC; 2-GND; 3-VPP; 4-PGC; 5-PGD; 6-NC.
Szia! Nagyon szépen köszönöm! Viszont az én panelom pont Magnifica-ból való, ránézésre ugyanez a panel, és azt gondoltam ugyanaz lehet program is. Akkor ezek szerint tévedtem. nagyon megköszönném, ha azt is el tudnád küldeni!
Sziasztok delughi ec680 kávéfözőm nehezen főzi le a kávét. Néha a kompresszor teljesen erölködik. Kilet tisztitva alsószürő levéve , ecet atmosatás , duplafalu szürő is . 1 2 nap ismét erölködik nem jön le a kávé. Tanács kellene vizköves lene még? Kompreszort kellene kitakaritani? Duplafalú szűrőt hogyan lehet kitakaritani hatékonyan? Köszönöm
Tök ugyan az. Nekem most a Cortinába Magnifica vezérlőpanel van és tökéletesen megy. Nyugodtan húzd rá azt.
Csak amiatt mondtam, hogy ha nem működne akkor van másik is, mert ugyebár egy sérült MCU-ból lett olvasva a program és ki tudja... Egyébként érdemes elsőre Service módba indítani a kávéfőzőt, letesztelni mindent és csak utána hagyni "bebootolni" normál üzemre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |