Fórum témák
» Több friss téma |
Takarítás, csatlakozók ellenőrzése, minden megvolt. Van még tovább, vagy csere?
Mérd végig minden(!) méréshatáron, minden funkcióban.Néha előfordul, hogy valamely egyébb mérőrész elhúzza a referencia feszültséget, és egészen másutt kisebb hibát okoz. Ha nincs sehol durva eltérés, akkor szinte csak a felsoroltak maradnak. (vagy valami apró hiba, de az elég nehezen kereshető)
Üdv!
Van egy Mastech M92X multiméterem.Kapcsolási rajzot tudna valaki küldeni??Az R13 és R14 ellenállások értékére lennék kiváncsi,mert szét égtek.
Ha lenne róla fénykép, kis szerencsével ki is lehetne találni...
A panelen lévő MS8221A jelzés alapján:
MS8221A
Szia! Nekem MS 830 van, de az ellenállások pozíciója alapján az értékek ezek lehetnek: R14 fekete-fehér-fehér-ezüst-zöld= 0,99 ohm, és R13 fehér-fekete-fekete-ezüst-zöld= 9 ohm. A talált MS 890 rajz alapján az értékek ezek lehetnek. Ha az R12 nálad 90 ohm, akkor biztos, hogy a többi is ugyanaz lehet nálad is. Ha jól mértem, akkor a 0,99 ohm megégett nálam is, mert én mindkettőt 9 ohmnak mértem, ami kizárt. Van másik műszerem, ezért nem tűnt fel eddig, hogy rossz benne a 200 milliAmper. Sajnos a talált MS8221C rajzon sehogy nem találom ezeket az ellenállásokat, de szinte biztos, hogy mindegyikben ugyanazok a söntök vannak. A rajzon a pozíciószámokat én szerkesztettem, mert az én műszeremben nincsenek, az MS 890 másképp van számozva, De neked az a kettő kell, amik a vastag huzallal vannak sorba.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
Szia. Az enyémben ez volt leégve: 0,99 ohm (200 mA méréshatár). A tiedben nem látszanak a színkódok? Az utána következő már 9 ohm, az nincs nálam leégve, abban a méréshatárban már nem mértem vele akkor.
Az R12 az 90 Ohm nálam is,így megvan a kettő érték.
Kösz, így legalább rájöttem, hogy rossz volt a műszerem. Biztos észrevettem, de dolgoztam, és a nagy sietségben elővettem a másik műszeremet. Ennek a hibája meg el lett felejtve. Így mindenkinek jó lett.
Sziasztok! Nemrégen vettem egy hp asztali multimétert, és olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy DCV üzemmódban, x.xxxx méréshatárnál, és annál alább, szóval mV tartományban, ha nincs rá csatlakoztatva semmi, a műszer a bemeneten feszültséget érzékel, ami folyamatosan emelkedik egészen kb 2 voltig.. Ha a méréshatárt feljebb emekem xx.xxx-ra, akkor nincs ilyen hibajelenség. Illetve ha csatlskoztatok a bemenetre valamilyen feszültséget, akkor azt egyből jól jelzi ki.. Régebbi műszer, valamikor a 90es évekből, lcd kijelzős. Típust most hirtelrn nem tudok írni.. Mit kéne megnéznem benne? Esetleg javithato? Pontosan mér, csak idegesítő ez a jelenség. Köszi előre is!
Összezárt mérőkapcsoknál is mutat feszültséget? Ha nem mutat akkor nincs mit javítani.
Akkor minimális feszültséget mutat.. (0.0025mV)
De azért érdekelne, hogy mi okozza ezt a jelenséget, már csak kíváncsiságból is!
Szevasz!
Hm... Az nem gondolkoztat el, hogy tudsz mobiltelefonálni? Honnan is kerül oda a "hang"? Hát bizony prózaian a levegőből érkezik és a készüléked antennája ezt érzékeli, felerősiti, kezeli, számodra hallható hang lesz belőle. Minden környezetünkben lévő elektromos eszköz (ezek közül sok) tud sugározni, akár nem kívánt formában (zavar) . A műszer nagy bemeneti ellenállása lehetővé teszi ennek "érzékelését". Hát így.. Üdv: StMiklos
Köszi szépen a választ, így már világos.. én is valami ilyesmire gondoltam, csak azért volt fura, mert egy másik dmm-em fixen 0-t mutat ha nincs rákötve semmi.
Szép estét. olyan gondom lenne ,van egy asztali multiméterem TR-1667-B .
bekapcsolom nem nulláz le minden kondenzátort kicseréltem újra ugyanazt csinálja nem nulláz le . mi lehet a gond ? segítséget kérnék .
Mit értesz az alatt, hogy nem nulláz le? Milyen üzemmódban, milyen méréshatárban van és mit mutat?
Szia bekapcsolásnál 200 om villog folyamatosan határnál 116.7 bekapcsolásnál nem mérek 006
Zárd össze a két mérőzsinórt, akkor mit mutat?
semit ugyanaz a jelewnség 006 zsinor összezárásánál
Az nem 00.6 Ohm lenne 200 Ohm méréshatárban? Ennyi lehet a két mérővezeték, vagy kalibrálás kellhet. Próbáld pld.: kb.: 1, 10, 100 ohm körüli ellenállásokkal, mit mutat.
Szép estét mindenkinek .
olyan gondom lenne , van egy TR1667-B multiméterem, kicserélgetem a kondikat ami megvolt puffadva , mér rendesen csak nem áll vissza nullára . még mi lehet a gond ? tud valaki ebben segíteni ?
Sziasztok!
Miért van az, hogy minden 20-as és 200-as méréstartományban a kijelzőn mind a két tizedespont kijelzésre kerül?
Sziasztok
Tegnap este a nagy kapkodásban, elfelejtettem amper mérésről feszültség mérésre átkapcsolni a multiméteremet és így érintettem egy autó akkumulátor polusaihoz. A jelenség: egy pici szikra az érintkezés pillanatában. Majd ezután már nem működött az amper mérés és a szakadásvizsgáló folyamatosan sípol ,ha rákapcsolom. Valakinek van ötlete ,miként lehetne javítani? Válaszokat és a ráfordított időt előre is köszi mindenkinek.
(Biztosíték csere után is sípol szakadás vizsgáló.)
Q1 tranzisztor mindhárom lába közt zárlatot mérsz?
SMD ellenállások is el szoktak szállni. 9,1 Ohm, 91 Ohm, ...
Ha szerencséd van, olvasható a felirat.
PUT1 tetején mi az a pont? Amúgy semmi füst semmi korom, ez nem akkura vall, vagy a kijelző alatt kormos.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2019
Kis türelmet kérek a továbbiakhoz. Már megrendeltem az új műszert ,de még nem érkezett meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |