Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Egy tipp volt csak, de a serialbegin-t így próbáld meg (nincs itthon semmi ilyesmim):
Serial.begin(9600, SERIAL_8N1); Ami a mini kódjában szerepel. Ha nem fogadja el akkor gáz van. Ha minden igaz a hc-05 alapból ezen az értékéken van. Próbálj meg kiolvasni belőle bármit. Akár 1 byte-ot is ha sikerül, mert lehet még más is a gond. De nézd meg a hc-05 leírását is. Semmi más kód ne legyen, csak a példa kód, ami nagyon egyszerű.
Remélem nem ez játszik szerepet:
Bővebben: Link Mondjuk nem találok leírást a wemos mini-re erre vonatkozóan. Mindkét eset lehetséges, senki nem mondja meg melyik a helyes. Nem mindegy ugyanis: AT+? vagy ?+TA t kap meg a HC05 a wemos-tól. Azonban a serial-write-ra kellene esetleg visszakapnod valami byte sorozatot, azt meg lehetne vizsgálni. Remélem nem ez a gond. Ez még a kisebbik para. A bit order megint egy másik gond. Az is helyes mindkét esetben. Bin 01011011 = Dec 91, mert 1+2+8+16+64 Azonban, ha balról jobbra növekedve értelmezzük Bin 01011011 = 0*1+1*2+0*4+1*8+1*16+0*32+1*64+1*128=218 Nem mindegy ez sem. Remélem nem ez a para.
Szia!
Köszönöm szépen az ötletet de igy se müködik. Ha a print(x)-nek csak 1 értéke van akkor elfogadja de abban az esetben ha már 2 van pld az ora érték kiiratásnál akkor hibát ir,hogy tul sok az értékadás.Ha egy sorba irom az összes lehetséges parancsot az lcdnek ahogy te irtad pld print(x,y,msg)akkor viszont mindig 3 értéket vár.sajna az én tulbonyolitásom nem lehetséges az Arduino forditoja miatt gondolom én.... Gondolom a serial parancsoknál ott nem lenne probléma mert ott nincs törlés és nincs cursor pozicio se de lehet ott is hiba lenne ha több érték lenne a kiiratásnál....
Ha le tudod kérdezni, hogy a 27-es címen ott van-e az LCD-t meghajtó I2C bővítő, akkor már el tudod dönteni, hogy hova kell írnod. Én fognék egy saját függvényt, pl. void kiir(char x,char y, char *msg) (esetleg *char msg? mint pointer? Ezt nekem is próbálgatnom kellene, vagy régi programomból kimásolni) , és ő döntené el, hogy hova megy az üzenet. 10mp-ként le is kérdezheti, hogy van-e LCD csatlakoztatva. Így mindenhol, ahol valamit ki kell írnod valamit, csak a kiir(0,0,"szia mizu"); formát kell használnod. Nagyon picit lesz csak lassabb a progi futása (szerintem lényegtelen), és a programod sem lesz dupla akkora. Az lesz az érdekes, ha a progmem-et is bele akarod szőni, mert elfogyott a RAM-od a sok szöveg miatt...
A legegyszerűbb ha a példa programot feltöltöd, kipróbálod a serial begin-n rendes paraméterezéssel.
Utána a serial print-ben megfordítod az AT parancsokat. Ha ez sem megy akkor a fordított parancssor marad, de a serial begin a paraméterek nélkül, de 9600-as baudrate-n. Több ötletem nincs.
Ezt javasoltam én is. Szerintem menne.
Válaszolgattam neked de most látom, hogy csak magamnak írtam. Ne tévesszen meg, neked szóltak!
![]()
Ezt linkeld már be, mert elvileg tudnia kellene a dolgot! Valami elírás lesz ott.. Vagy használod a detektálós vonalat, vegülis az is jó lehet.
Igen azóta volt újrarakva a gép, de ugyanúgy win10 van rajta. Driverek frissek. Egéren és billentyűn kívül nincs más csatlakoztatva.
Szerintem hardverileg nem lesz gond, mivel az online editorral fel tudom tölteni a programot. Úgyhogy maradok is ennél a megoldásnál! ![]() Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Mivel mindent kipróbáltam, és ehhez idő kellett. Ez idő alatt nem neteztem. Már ott tartok, hogy veszek egy ELM327 WIFI-t, hátha azzal több szerencsém lesz. Köszönöm az eddigi segítségedet és még lehet, hogy szükségem lesz rá.
Nekem meg betonoznom kell holnap, eddig ásás meg zsaluzás ment!
![]() Érdekes a problémád, mert Arduino-val ment minden simán. Ha semmi sem megy rendesen, akkor mindkét eszközt külön leágaztatott +3,3V (vagy amit kér) a tápról közös földdel), hogy biztosan elég legyen a teljesítmény. (rendes táppal, ami bírja a tempót. Lehet az arduino+ Bluetooth kombót még el tudta látni, de a két rádiós nagyobb teljesítmény felvételűeket már nem, mert egyszerre már sok a tápnak) Kellene kétirányú szintillesztő. (Rx-TX lábakra mindkettőre!) Ami kellően gyors. Csak mert ha mindkét eszköz ment, de csak együtt nem akarják egymást és a szoftveres gondok orvoslása után sem ment, akkor már csak ilyesmi lehet. Bár mondtad, hogy ezeket már kizártad. Gondolom a wemos-t és a hc-05 próbálgatásakor az EEPROM nem volt bekötve. Nekem eddig terjed sajnos a tudásom. Bocs! ![]()
Az EEPROM nem volt bekötve. Megrendeltem 2 db kétcsatornás kétirányú szintillesztőt. Még nem adtam fel. Tudod, egy nagy előnyöm van veletek szemben, hogy nyugdíjasként reggeltől estig gépezhetek. Nem reagáltál az ELM327 WIFI rendelésemre. Ha lenne, azt biztos össze tudnám párosítani a D1 Minivel?
hc-05 megy rendesen hurokba D1 nélkül?
UNO-val az 5V-os és a 3,3V-os is rendesen megy, fogadja az OBD-ELM327 adatait. Csak a memória nagyon kevés.
Ha nem ismeri fel a D1 Mini, akkor miért tudom a HC-05-t AT parancsokkal programozni a fentiekkel?
Probáld meg altsoftserial sokkal stabilabb SoftwareSerial az volt amikor totál befagyott hosszabb logólásnál alatt nálam gps nél!
D1 is megy hurokba (tx,Rx össze köt)? Bár az hc05 egy alap beállítás kell min hogy használható legyen! AT+CMODE=1 AT+ROLE=0
Igen, ez az érdekes!
Azonban a HC-05 ekkora Baud Rate-el túl van húzva.(legalábbis mintha ezt olvastam volna valahol) Ha tudja is ezt a tempót, akkor is mindkét esetben a soros kommunikáció sebességének meg kellene egyeznie. Nem tudom, hogy ezt az Uno hogyan oldja fel, de két jelentősen eltérő sebességgel akarnak beszélgetni. Mindkettő legyen 9600. Az sem kevés. Még egy ötlet!! Véletlenül futottam bele: Bővebben: Link Idézet: „Step 2: SOFTWARE SETUP Open arduino and then you get a new page which has only empty setup and empty loop.Upload it to as it is. Then open the serial monitor and set the baud rate to 38400 instead of 9600. Also change the both No line ending to Both NL and CR” Amikor a vemos D1 mini (jól írtam a nevét?) kódját írtad meg, véletlenül nem serial.println- van benne? Vagy az ottani kódban szereplő serial.print-alapból ezt teszi? Lehet küld egy kocsi vissza és egy soremelés karaktert is a soros portra, így nem vágja a hc-05 mi a pálya! A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
AT+CMODE=1
AT+ROLE=0 Rendben. D1 is megy hurokba.
A belinkelt kód a Wemos D1 Mini-n fut, beír és lekérdez.
A kódot nem én írtam, csak átírtam a Wemos D1 Mini pinjeire (BTSerial(D2, D1)) az UNO eredetit (BTSerial(6, 7)).
A fenti kód pedig megy Uno-n. Klassz.
Tényleg nem kell egyforma Baud rate ebben az esetben, benéztem. Bocs. Azonban nem értem ez miért mehet Uno-n. A serial write 1 byte-ot küld. Egy AT command ennél több. De elfáradtam nagyon már... ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
"A fenti kód pedig megy Uno-n" is!
Jó pihenést neked és magamnak is. Még nem adtam fel.
De mint látom teljesen félre értettem mindent. Eddig azt hittem az AT parancsok sem futnak le, ha a mini és a Hc-05 van összekötve. Inkább elmegyek aludni...
![]() ![]()
Üdv!
Van egy Siemens MC55-ös GSM modulom egy panellal, amin van egy PIC. Ezen a panelon ki van vezetve a Vcc, Gnd, Tx, Rx láb. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy arduinoval küldjek, esetleg fogadjak SMS-t? Előre is köszönöm!
Első körben próbáld ki az arduino saját GSM könyvtárát.
Szerintem a Siemens MC55 AT parancsai szabványosak, van esély az egyszerű használatra.
Sziasztok! Ifjú padavan ként épitettem egy időzitőt egy általam készitett ózongenerátorhoz. Viszont mindig jár az ember agya hogy lehetne tuningolni. Bluethooth-ot szeretnék ráileszteni amin látom az időt "fenmaradó" és tudom modosítani az időt illetve eltudom inditani és letudom állitani. Androidra kellene program és hozzá az arduinos rész. Az APP Inventort néztem amin meglehetne csinálni a gombokat és kijelzést stb. Valaki foglalkozott már ilyennel vagy valami hasonloval amivel tudom küldeni illetve fogadni az adatokat. Köszi
Talán a Virtuino platform megfelel neked.
Igaz ezzel csak a mobilos applikációt lehet elkészíteni, a hardwert neked kell programozni...
Még mindig bootlader...
Van egy próbapanelen összerakott Atmega8L-8PU, külső órajel nélkül. Régebben összeraktam egy nyomtató portos programozót, azzal töltöttem fel rá programot, jelenleg a "villogó" van rajta. A programozó a nyomtató porttal együtt ment a süllyesztőbe. Szeretnék rátölteni egy bootloader-t, hogy tudjam laptopról, USB-TTL soros adapterrel programozni. Itt tévedtem el az információk tengerében, nem tudom milyet kellene rátölteni, milyen fuse bit beállításokkal. Ill. jó lenne, ha az Arduino IDE-ben fel tudnám venni az "alaplapok" közé ebben a konfigurációban, tehát csak a belső 8 MHz-es órát használja. Mivel programozóm nincs ez nehezíti kicsit a dolgot. Viszont van egy Raspberry-m, 2-es verzió Raspbian rendszer van rajta. Ezt fel tudnám használni, mint programozó. Mi lenne ennek a módja? A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Hasonlítsd össze, mennyi programmemóriád van, és mekkora a legkisebb bootloader...
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Ha van valahol egy arduino lapod, akkor azt tudod programozóként használni (arduinoISP). Én AtTiny-t programoztam így, de rákeresve az "atmega8l arduino bootloader" kifejezésre mások csinálták 8L-8PU-val is. Amit találtam az külső kvarcos, bár csak az első linkre kattintottam rá.
Be kell még a chip-et tenni valahogy az arduino IDE-be, gondolom ez is megoldott már. Ja, most találtam: Bővebben: Link
Hát nem marad túl sok a kódnak... Egyelőre csak kis programokkal próbálozom, kóstolgatom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |