Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA7250 Végerősítő
SZia Nikon ne keseregj pár nap és itt is elérhető lesz az ne116 nyákterve
(magamra mindíg yó hatással vagyok)
Hali!
A 4 tranzisztort én 2N3055-el szertném helyettesíteni. Arra van valakink kapcsolási rajza? Hogyan tudnám átalakítani, hogy azokkal menjen???
hellósztok
ez az erősitő az mj-s tranyókkal ami 2*130watt/4R ezzel tényleg le is adja azt a 130wattot? nem csak kamu wattok? Úgy mint annál a tip142-147-es tranyós erősitőnél, mert azt a 2*20wattos quadom(2N3055) lealázza. pedig az csak 20watt az meg 120watt lenne(ha lenne) Tehát akkor ez tényleg le is adja azt a 130wattot, +-40voltnál?
Csövi!
Lenne nekem is egy kérdésem van ez az erősitő 2*130W-os TDA7250-nel. Honnan lehetne ezt kitbe bezerezni? És milyen táp kell neki 2*40 Volt ???VA?
Hello!
KIT -et nem tudom, hol tudsz venni, de inkább rakj össze egy ST151-et, sokkal jobb.. strapabíróbb pl PC-N a mélyet feltolod maxra, az IC(tda7250) lekapcsol pár secre, majd vissza.. Míg az ST151 ilyet nem produkál ST151: +-40V 100Wrms 4 ohm +-55V 200Wrms 4 ohm Üdv
Hello mindenkinek!
Nekem ez lenne az első erősítőm . 2*50 w-ra kellene egy kapcsolás, aki esteleg tud az legyen szíves feltenni, ja és ha nyákrjaz van akkor jöhet az is Köszönöm előre is! ROLAND!
hello.
belinkeltem itt a he store, itt kicsit barangolsz és máris megtudod honnan lehet beszerezni kit formájában. amugy a tápfeszre nem emlékszem de itt az oldalon megtalálod ezeket az adatokat is. http://www.hestore.hu/termek_10021461.html
Itt már szét néztem!!De magam akarom megépíteni az erősítőt Szóval valami kapcsolás kellene
A TDA7250-ről azt olvastam h 2*50W-ot tud, de nem találtam kapcsolást. Leginkább ezzel az IC-vel szeretném, de ehez jó lenne egy kapcsolás, esetleg nyákterv. Köszi! ROLAND
nyákrajzzal ugyan nem tudok szolgálni, de a csatolt pdf benn benne van a 2*50W -os verzió is, szerintem nem észvesztően bonyolult a kapcsirajza úgyhogy könnyű hozzá nyákot tervezni.
sok sikert az építéshez, ja és persze ha elkészülsz vele kíváncsi lennék a véleményedre mert én is gondolkodok ezen a kapcsoláson, hogy megépítsem e.
Lécci mond már meg hanyadik oldalon van a kapcsolás.
Köszi
A 6. oldalon ott van az egyszerűbb kapcsolás. +-30V-ról pont 50W körül ad le.
egyetértek, szerintem is az a legegyszerűbb verzió.
egyébként a 9. oldalon, lap alján ott van hogy melyik tranyópárral milyen teljesítményt ad le az erősítő. tápfesszel egyetértek gr89 hozzászólásával.
Üdv mindenkinek
Én is most építetem ezt a fégfokot. Még az IC-t kell beszerzenm és a nyékot legyártnaom. Ha elkészül mindenképpen szólok. Kíváncsileszek hogy szól. Amúgy ebben az IC-ben van túlterhelésvédelem. Mert ha jóllátom megy a sönt ellenálásokról vissza 1-1 vezeték, ami gondolom a kiemeneten fojó áramot méri. Idézet: „Amúgy ebben az IC-ben van túlterhelésvédelem” így van, nekem ezért nem jött be, a panelom még megvan 1 vagy 2 elkot kell cserélni benne + új tranyók és tda-t bele... ha érdekelne esetleg írj.. én tip147/142-vel használtam és +-45VDC-ről. Üdv
A panelt megterveztem már magamnak. Szeretnék sajátot gyártani. Olvastam hogy a tied mindig nagyobb hangerőnél lekapcsolt.
Nemlehet esetleg az a baj, hogy a sönt ellenálások túl nagy értékűek voltak? Mert az okozhat ilyen problémát. Üdv
Hello!
Gyári panelt raktam össze.. stb így volt méretezve.. Üdv
Üdv!
Én meg ellfüstöltem volt szikra villám nagy füstfelhő teccett Hozzátéve természetesen a nyákkoppintás nem volt jó... kb 6x néztem át de még mindíg találni hibát hiába az ember az ember De lássuk miről is van szó... Sharp 7700 külső (bele kikapva mert egy fos úgy ahogy volt...) Samsung MM-89 minihifi belseje előerősítőnek (kellet a távirányíthatóság [lusta vagyok meg kényelmes kell a táv] az RDS-es rádió és minden közül a legfontosabb az optikai bemenet ) Képek: Eredeti Sharp milyen volt: http://www.makedoniko.com/firmi/soundmachine/fotki/sharp.jpg Eredeti Samsung milyen volt a csatolt képek között van róla kép és a bordáról is. No azért nemsokára ha lesz lelkierőm akkor összerakom allig van már mit csinálnom rajta
Üdv mindenkinek aki érdekelt ebben a témában
Tesztelgetem az erősítőt, elég szépen szól nincs vele semmi baj, munkaponti árama viszonylag kicsit magas 70-75mA, így nagyobb teljesítménynél is kell azért hűteni. Gondolom a magasabb munkaponti áramból ered az adatlap szerinti kis torzítás. Jelenleg kapcsitáppal megy 12V ról, Zaja annyira elenyésző hogy aludni lehetne mellette. Eddig pozitívak a a tapaszataltok. Majd még jelentkezem, üdv!
sziasztok. lenne egy kérdésem: ha ezt a kittet összerakom, akkor ugye ehhez nem kell több 2 db SAL SBX2530 as hangszóró meghajtásához mint egy megfelelő táp neki, meg egy szűrő a kimenethez, meg egy előerősítő ahhoz, hogy tudjon menni a gépről? az egész tényleng csak a 2 hangszórót hajtaná, és csak ennek kéne erősítőnek. még 1 kérdés, ha így kittben veszem, akkor kellenek e hozzá speckó műszerek a beállításhoz, vagy összerakom, és már szól is? köszi előre is.
A hűtőborda szerintem, nincs a kit árában.
jo, ha más nem, akkor azt még veszek, de kell e más még? esetleg a 2 hangszóróhoz kisebb erősítő is jó lenne? és elnézést a sok értetlenkedésért, csak nem vagyok gyakorlott e téren... a válaszaitok köszönöm előre is: lewi
Szerintem nem érdemes végtranzisztoros erősítőt tenni subhangfal meghajtásra... tda7294 nagyoon egyszerű allig kell pár alkatrész és ki lehet húzni belőle 100 wattot sztereóban megépítve próbanyákon is fele annyiba kerül mint a kitt. Szóval a válasz subhajtáshoz drága és értelmetlen lenne ilyet építeni. tda7294 tökéletesen megfelel az általad választott hangszóróhoz.
Kövi kérdésem szabihoz szól: Gyári kitt másolata szóval szar meg mondjuk a gyári nyák is szar mute funkció nemjó semmire és még csak nem is szól. Az első gyári kittnél kikötöttem valamit de már fingom sincs mit mert régen elkelt... most viszont a koppintás is ugyanazt műveli. Hogyan lehet a mute funkciót leválasztai a gyári tervről. a terv első pár hozzászólásban benne van beszkennelve a téma elején. Köcce
Szerintem nagyon jó szub erősítőt lehet összehozni belőle. Ugyanis ha hídba kötnénk őket akkor 8 Ohmon 250W-ot biztosan tudna. És ezen a teljesítményen nem torzítana mint a TDA7294 100W-on.
A kit-ről meg annyit, hogy az kit! Jó, hogy drága az alkatrészköltséghez képest. TDA7294 sem sokkal olcsóbb kitben. Amúgy lenne 1 problémám ezzel az erősítővel kapcsolatban: A napokban sajnos az én hibámból az egyik oldalon elszállt a 2 végtranyó, azóta kicsieréltem újakra, de nem akar rendesen szólni. Amikor bekapcsolom fél másodpercig jól szól majd átmegy gerjedő sípolássá. És a végtranyók is eléggé melegszenek. Ha tapogatom a panelt akkor néha elmúlik de akkor enyhe DC-lesz a kimeneten. IC az jó, mert kicseréltem 1 másikra és az is ezt csinálja. (Az erősítő másik fele tökéetesen működik.) Volt-e már valakinek hasonló gondja?
Az elkókat nézdmeg a negatív tápfesz oldalon, nekem azok tönkre szoktak menni
Mute funkciót én nem használtam....
:nezze: az általam megépített kapcsolás... Üdv
köbzoli!
Kösz, holnap megnézem. 150pF-s van, annyit tudok hogy amikor nem érintkezett az egyik 150pF a végtranyó CB-jén akkor gerjedt. Beforrasztottam akkor jólett. Utána szált el az én hibámból a 2 tranyó, és miután kicseréltem akkor már alapban mondjuk így, hogy sípolt. Pedig a kondi már ott van a helyén. De azért majd beteszek 1n-at is köszi. Szabi83! Az IC lábai és a negatív tápfesz közt gondoltad?
Nahh, mondjukén olyat be sem építettem :nevetes1:
Majd holnap. |
Bejelentkezés
Hirdetés |