Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát nem tudom, eddig minden általam ismert kutya jelzett ha valaki megállt a kapu előtt.
Cézár már akkor jelezte a szűkebb családot, amikor még az utcába se kanyarodtak be.
Van egy westie kutyánk is, azt csak két dolog aggasztja. Egyik a tüzijáték, a másik a fél óránál hosszabb koplalás. Tőle vihetnék a házat, sőt jutalom falatért segítene pakolni.
Nekünk volt egy nagytestű keverék kutyánk az ugyan még a betörőt is beengedte volna. Aztán került hozzánk egy puli kutya. Attól még a postás is félt.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2018
Egyik volt kutyánk úgy jelezte idegen jöttét, hogy villámgyorsan csendben farokbehúzva menekült óljába.
Egy fenét. Sajnos olyan világot élünk amikor egy-két nappal korábban a kutyának bedobnak egy darab húst fagyállóval átitatva és már megy is a "buli".
Én is maradnék az ajtónyitás érzékelőnél, de nem csengőt hanem petárdát kötnék rá. Az az igazi. Akkor hatásos igazán ha el van híresztelve előtte a faluban, hogy a következő alkalommal lelövöm az illetőt. De azért a rendőröket be kell avatni.
Akkor meg cseréljenek helyet a kutya és a tyúkok. Kutyát nem kell etetni és kiengedni nappalra a tyúkólból. Éjjel tolvaj nyit tyúkólajtót, és őt viszi a kutya.
Cézár is beengedett mindenkit. Bejöhetett, letámaszthatta a biciklijét a kapuhoz, aztán megvárhatta amíg kimegy elé valaki, mert csak akkor mehetett tovább...
Nem ugatott, nem morgott, csak ült egy méterre a kaputól nyugodtan. Senki nem akart ujjat húzni vele. Nagy franc volt az a kutya, soha senki se tanította semmire, mégis mindent tudott...
Nálunk sima kockacukort már dobtak be a kutyáknak. Nem tudom mit hittek!? Hogy lovak!? Szerencsére nem ették meg.
Még egy kutya többet is tud, mint amennyit gondolnánk.
Én pepper patronon gongolkozok. Sajnos könnygázgránátot nem lehet kapni. 40-50 pepper egy egy vasdarabba. Az elsütés meg elektromechanikus. A hónapba növeltem a metrológiai dolgaim tárházát, nekik egy kiló vas nekem egy két havi fizu. Amikor levettem a nútasztalt 1 napra még aludni is rosszul aludtam. Ha ellopják nekik 5000 nekem meg egy két éves munkám. Még megkérdem a rendőrséget mit szólnak hozzá, annyi infót kaptam egy baráttól hogy nem lőszernek minősül, nyilván legyen róla legalabb egy rendőr is megkérdezve. Az biztos hogy annyival nem úszná meg hogy összefolyik az arca a peppertől, nagyon higgadtan gyorskötöző és rendőr.
Főnökömtől el akartak kérni pár vasdarabot 5000 é, az a vasdarab spéci bronzötvözet volt, kb beszerezhetetlen kategória, még a forgácsot is vissza kell vinni. Ilyen gyorsan embert még nem lattam kapkodni a lábát, mert azért ők is 3 an voltak de.mi többen. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2018
Valahol lemaradtál. Pár éve, kis túlzással még akkor is börtönt kaptál, ha a betörő munkavégzés közben belelépett az udvarodon egy szögbe, vagy a tőled lopott fagyállót elfogyasztásába belehalt.
Mostanság picit változtak a dolgok, amennyiben éjszaka vagy fegyveresen vagy felfegyverkezve vagy csoportosan törnek be, életellenes bűncselekménynek minősül, ennek megfelelően nyugodtan agyon lehet ütni az elkövetőt, vagy akár a kéznél lévő számszeríjjal keresztüllőni, stb. Az otthonvédelemre számtalan kreatív megoldás létezik. Véleményem szerint, aki ilyenre vetemedik az minimum két flakon gázsprayt érdemel az arcába.
Jelenleg viszont ott tartunk, hogy a rendszeresen magánlaksértést, rongálást, állatkínzást elkövető, többször rendőrség által is tetten ért alakot még egyszer se vitték el a rend éber őrei. Sőt! Miért nem adjuk neki a területünket önként és dalolva volt a rendőr kérdése... No komment.
Véleményem szerint már rég el kellett volna ásni az erdőben, de azért minket elővennének. Mint ahogy azt is mondták, hogy ha amikor átmászik a kerítésen / vagy éppen megint megbontja a kerítést, akkor tetten érve a lapáttal pofán vágjuk, akkor bizony garázdaságért minket visznek el, őt nem. Nesze neked vagyonvédelem. Amíg vér nem folyik, vagy pénzt nem tudnak belőle beszedni, addig jóformán meg se mozdulnak.
Üdv.
Van egy 4ütemű motorkerékpárom, az előző gazdájánál a szívószelepet ledarálta a dugattyú. A törmelékből kapott 2db fogaskerék is, ami a főtengely végén van, ez hajtja a vezérműtengelyt, na most. Pár fogat "megigazított", elnyalta az éleit. A fogaskerekek ferde bordázatúak (nem jut eszembe a hivatalos neve). Reszelővel megigazítottam, amennyire tudtam, viszont néha össze-össze akad járó motornál. Sajnos másikat nem lehet hozzá venni, csak komplett főtengelyt, ami igencsak magas áron van és lökethosszban sem stimmel, csak a fogaskerék lenne róla jó... Valakinek van valami ötlete hogyan lehetne rendbe tenni? Maga a fog nem hiányzik, csak a sarka egy pár darabnak keskenyebb, mint kellene. Azt hittem jó lesz, mivel komolyabb erőt nem visz át, csak a szelepeket nyitja. Esetleg reszeljek még rajta, hátha?
Jobb érzésű emberke felrakó hegesztéssel, majd marással megoldja.
Sajnos egyre fogynak, akik tudnak/hajlandók ilyennel vacakolni... Keresni kell egy jó gépműhelyt, aztán jól eltenni a címet, mert aranyat ér. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
Hát igen, errefelé sajnos nem ismerek ilyet. Aki meg tudná, az meg nem fogja, mert azt mondja nem éri meg vele bíbelődni. Pedig önmagában szépen körbeforog, nem akad, nem kottyan, és mégis idiótáskodik, ha jár a motor. Ha meg egy foggal arrébb tenném, az lehetne esetleg megoldás, csak nem fog annyit elviselni a szelepnyitás. Bárcsak láncos lenne...
Idézet: „Ha meg egy foggal arrébb tenném, az lehetne esetleg megoldás, csak nem fog annyit elviselni a szelepnyitás.” Ez se lenne megoldás, mivel akkor is ugyan úgy körbeforogna az a fogaskerék. Vagy ez csak 90 fokot fordul és utána meg vissza?
Neem. Csak mindkét fogaskerék ugyan abban a pozícióban sérült, így mivel 1:2 arányban van az áttétel mindig 1-1 rossz fog találkozik egymással, viszont, ha egyel arrébb teszem, akkor már csak 1 sérült és egy sértetlen fog találkozik .
Esetleg őket megkérdezheted, ilyesmivel foglalkoznak.
Sajnálom szegényt, de szinte szinte biztos vagyok benne, hogy nem egyedül magának köszönheti.
Érdemes elolvasni a vonatkozó E101 utasítást. Például a 2-es függelékből: Idézet: „Felhívjuk a Tisztelt fuvaroztató felek figyelmét, hogy a vasúti vágányok (valamint az állomás más területe) fölött levő villamos vezetékek feszültség alatt állnak. A 25.000 V-os vezetékek közvetlen, illetve bármely tárggyal történő megérintése, vagy 2 m-nél kisebb távolságra való megközelítése életveszélyes és tilos! A nagyfeszültségű vezetékek közelében végzendő rakodáshoz (munkákhoz) a területileg illetékes forgalmi személyzettől engedélyt kell kérni. Az engedély egyszeri alkalomra szól. Az engedélyben megadott időpont előtt - és után rakodást végezni nem szabad!” Tipikusan amerikai katona nem beszél magyarul, magyar vasutas nem beszél angolul... Kíváncsi vagyok, kiderül-e végül a teljes történet, de gyanítom hogy az sokáig fog tartani, és arról már nem fogunk tudni. Azért remélem sikerül összerakni a srácot, többen túlélték már. Szurkolok neki... A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
Ez ígéretesnek tűnik, ha nem lesz más megoldás, akkor felkeresem őket. Köszönöm!
A mai világban rákényszerítik az alkalmazások frissítésre az embereket. Ma szólt a messenger, hogy a chat fejeket csak a frissítés után tudom használni. Szuper. Gondolom a frissítés után még több reklám jön, esetleg teljes kijelzőt betöltő, 8mp-ig be sem zárható reklámok. Kíváncsian várom...
Szerezz valami jófajta, meleg-szilárd kötést adó, Böhler pálcát. Hegeszd fel, reszeld meg, és jó lesz.
Csak ugyanabban a pozícióban lehet mindkét fogaskerék egymáshoz képest!!!
A szelepvezérlés el lesz állítva a dugattyú helyzetéhez képest ha más pozícióba teszed. Gyengébb lesz a motor, rosszabb esetben belever a szelep a dugatyúba.
Persze csak akkor, ha az új verzió még kompatibilis a telefonoddal...
Igen, emiatt nem akarok vele szórakozni. Volt nekem régebben ilyen, de az láncos volt. Ott direkt tettem el egy foggal, mert a turbónyomás miatt igényelte, itt viszont nagyon sokat számít az az egy fog.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
Moderátor által szerkesztve
Böhler pálca van dögivel itthon, lehet megpróbálom, rosszabb biztosan nem lesz.
Ez semmi több, mint józan paraszti ész. Ahogyan a múltkor áttoltak egy magas állványzatot és nem figyeltek a veszélyre, vagy egy kamionos nem figyelte a híd magasságát stb. Ha fent vezeték van, abban áram van.
Én is félek az áramtól (mostanában már a magasságtól is), de azért van olyan hogy csak oda kell menni. Valaki azt a vezetéket odarakja, leveszi, igazgatja vagy rakodik mellette.
Persze hogy áram alatt lévőnek kell tekinteni, különösen ha nem én áramtalanítottam és földeltem. És még akkor is visszakapcsolhatják... Pont nálunk volt, pár éve amikor a hülye gyerek felmászott a az állomáson álló szerelvényre. Nem vagyok biztos, hogy ebben az esetben csak a "felmászó" hibázott... |
Bejelentkezés
Hirdetés |