Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Szia! Mesélnél a plexiről, tapasztalataid után milyen üveggel összehasonlítva? Jól látom felcsiszoltad a felületét?
Üdv! Plexi a legjobb. Semmi nem kell hozzá csak alkohol. Ugyanis a felülete egy idő után telítődik. A kész anyag szépen levehető róla. Nem csiszoltam a felületét. Csak néha 600-as vizes papírral átcsiszolom néha, hogy sima maradjon. Egyébként nem kell az új plexit csiszolni. Nagyjából ennyi. Üveget még nem próbáltam. De a plexi tuti, hogy jó. Se lakk sesemmi nem kell hozzá, hogy megfogja az anyagot.
Köszi! Kipróbálom!
Várom a tapasztalatod.
Most nyomtattam egy kalibrációs kockát petg-ből. Szépen letapadt. Csak 3mm-es plexi lapom volt itthon, ez meg eléggé hajlik. Asztal egyenetlenségeit felveszi (ennyiből jobb az üveg), de nagyon jónak tűnik előszörre. Még tesztelem. Köszönöm a tippet!
Szuper. Nekem 5mm-es van az elég jó. Nem hajlik annyira. Jobban mondva egyáltalán nem.
Sziasztok,
Vettem a gépemhez egy titan extrudert Bővebben: Link fel is szereltem, viszont nem tudom, hogy pontosan hogyan is kellene rátanítanom a printert az új áttételre. Ebben kérnék segítséget, hogy melyik paramétert és mire kellene megváltoztatni (vagy ha valaki elmagyarázza hogyan kel kiszámolni annak is nagyon örülnék. A gépem vezérlője GT2560. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Parancsolj.
Itt minden le van írva, csak keresni kell.
Az elmúlt néhány hónapban terveztem és építettem egy teljesen saját tervezésű Ultimaker kinematikájú 3D nyomtatót, akit érdekel feltettem Thingiverse-re:
Bővebben: Link Fényképek pedig itt találhatóak: Bővebben: Link
Szia
Rádugod PC-re és ott adsz neki egy parancsot hogy extrudáljon mondjuk 100mm-t. Leméred vonalzóval hogy mennyit extrudált valójában, és ebből kapsz egy szorzót. A gép menüjében megnézed az extruder steps/mm értékét és megszorzod az előbb kiszámolt értékkel majd elmented.
Nagyon pofás lett. Az alkatrészeket hol nyomtattad?
Szép munka, bár én a motorokat nem merném nyomtatott mûanyag konzolokra tenni. Azért az a mozgóasztalos géped is szépen nyomtat, jól be van kalibrálva!
Miért nem tennéd a motorokat nyomtatott konzolokra? Mert nem bírja a hőt? Azok az alkatrészek PETG-ből vannak nyomtatva, meg se kottyan nekik.
Igen. Ok, az jobban bírja, csak még szoknom kell hogy az is szép fényes mint a PLA
Egy hosszú nyomtatás nyári melegben szépen fel tudja melegíteni a motorokat, már amelyik nem közvetlenül fémre (ALU) van csavarozva. Bár ezek nem olyan hosszú motorok. Amúgy (régebben néztem) a motorok PDF-jében ezt, hogy az eleje-hátulja a jobb hőelvezetés miatt van ALU-ból.
Hello!
Pid szabályzást használnám de 4...5 c elmászik pozitív irányba a beállított érték pl asztalnál ! marlin #define DEFAULT_bedKp 10.00 #define DEFAULT_bedKi .023 #define DEFAULT_bedKd 305.4
Ha már annyira melegszik egy motor, hogy elvetemedik a tartoja akkor ott nagy gond van.
Nekem PLA-bol vannak és a motort kb kezmelegnek mondhatom és teljesen mindegy, hogy télen vagy nyáron megy a gép. Volt már 18-20 órás nyomtatás is és semmi baja nem lett.
Lehet hogy az áram beállításaid miatt melegszik jobban. Sokszor amiatt is nagyobb áramot szoktak beállítani mert például nem nagyon, de szorul valami, így kerüli ki az ember a lépésvesztést. Azaz minden mindennel összefügg. Ha jó a mechanika, siklik minden rendesen, nem kell akkora áram, nincs túlzott melegedés.
Meg gondolom az sem utolsó, hogy ki, milyen sebességgel hajtja ki a nyomtatóján a motorokat? Nem?
Ahogy mondani szokták nálam okosabbak: A feszültség növelésével tudsz gyorsítani, az árammal növelheted az erőt. Amikor elkezded gyorsítani a motorodat, nő a feszültség és ehhez nagyobb erő, nagyobb áram is kell. Ugyanígy a fékezéshez is. Persze - így igaz. Nem mindegy a sebesség sem. De a sebesség a mechanika átalakítása nélkül is állítható. Egy rossz siklócsapágy szorulása azért macerásabb beavatkozást igényel. Vagy egy wobbláló, imbolygó tengely kompenzálása.
Szia! Van PID autókalibráció. Nekem bevált! PID Tuning
Nagyon szép jószág (a nyomtató is )
A trapézorsó megmunkálás és a rajta lévő anya az alublokkban ismerős, véletlen nem Józsi bácsitól van neked is? Illetve a köszörült rudak és a grafit persely felteszem nem kínai? Elárulod a beszerzési forrást? A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2018
De igen, Józsitól vettem őket. A bronz-garfit perselyek Kínából vannak, a lineáris tengelyeket pedig a Variometrumnál és itt vettem: Bővebben: Link
Feltöltöttem három pdf-et, egy bevásárlólistát linkekkel és árakkal, egy nyomtatandó alkatrészek jegyzékét és egy olyat amelyben le van írva hogy a gép melyik részéhez milyen és hány darab csavar kell. Ja és feltöltöttem a Lerdge-K vezérlő és annak kijelzőjének dobozát is:
Bővebben: Thingiverse
Értékes munka! Köszönjük! Én spec. lementem magamnak. Ha valami komolyat szeretnék, akkor ilyet fogok csinálni.
Sziasztok!
Valaki ki tudna nyomtatni nekem 13mm*18mm*5mm-es lapocskát fehér színben lehetőleg olyan anyagból, ami bírja a nyári meleget az autóban? Egy vakdugóba szeretnék visszajelzőt készíteni, aminek formája is van, nem csak egy karika. A lapocska maga csak 1mm lenne, azon a szimbólum lógna ki - ezt világítanám át egy LED-del.
Szia! Valami rajz van esetleg? Skicc is jó, a rajzolás nem nagy meló. Így elég ködös... Van itthon most szinte minden szín. PETG elég lehet hőre? HT PLA-m is van, de csak fekete - itthon. Azt ha kiégeted 100 fokon 20 percig - a legjobb tulajdonságokat nyújtja. Igaz elég borsos az ára.
Természetesen van. STL fájl mellékelve. Google-fu eredménye alapján azt gondolom a PETG is működhet (a vele való nyomtatásról sok minden van, de azt nem írták sehol, milyen, mikor kint marad a napon). Az alábbi youtube videó összehasonlítja az anyagokat, e szerint a PETG kibírja 80 °C-ig deformáció nélkül, én pedig nem tervezem nyomkodni, se pedig azt, hogy ekkora hőmérséklet legyen a kocsi belterében
|
Bejelentkezés
Hirdetés |