Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Nyomtam egyet kíváncsiságból
Ezt be akarod ragasztani valahova?
Dunakeszin lakok. 0.2mm-es rétegvastagság bőven elég, nem bonyolult alakzat, ha találtam volna itthon olyan műanyagot, amiből ki tudom marni, már a kínai marógép megcsinálta volna...
Igen, van egy vakdugóm. Meg egy tartalékot is vettem - a gyári egy nap alatt megjött, s nem volt sokkal drágább idehaza (kb. 6,2$), mint a katalógus ár az USA-ban (4$), vagy Koreában (2,2$)
Ez a vonóhorog visszajelző lenne, csak stílusosan szeretném megcsinálni, a megszokott "igénytelen" csak egy ledet odarakunk valahova helyett közel gyári külsőt kölcsönözve neki. Természetesen az 1990/6-os KÖHÉM rendeletnek megfelelően zöld világítást kap, viszont mivel körülötte (is) és általában a gombokon lévő visszajelzők fehér műanyagon világítanak át, így ezt is olyanra szeretném megcsinálni. A nehézség az lesz benne, hogy a "kimagasló" részt ki kell faragnom a vakdugóból, s oda kell beilleszteni a lapot. Szerencsére a kézügyességem elég jó ehhez, így miután a mintát sikerül jól pozícionálnom, úgy vélem ez nem lesz gond. Ha pedig eljutottam odáig, hogy bekerül a fekete vakdugóba ez a fehér lap a szimbólummal, akkor még ragasztás után a felület síkjáig el kell dolgoznom, ezért lóg ki ilyen "sokat".
Miért kell eldolgozni? pár tizeddel ha nagyobbra nyomtattatod, úgy ragasztod be hogy szintbe legyen.
Sziasztok! Lenne egy CR10S nyomtatóm. Az asztal lassan fűt fel, és alig éri el a 90 fokot. Rendeltem egy másik tápegységet, ami 12V@30A-es. Ezt feltekerném 13.5-13.8V-ig, és úgy nyernék 60-80W-ot. Az lenne az előnye, hogy az csak az asztalt fűtené. De az a kérdés, hogy hogyan tudom bekötni a jelenlegi tápegység mellé a másik tápegységet? Ilyen MOSFET modul található: Bővebben: Link
Nem teljesen sík a vakdugó, s nem szeretném, hogy kilógjon.
Gnd-t közösíted és a pluszt a modulra kötöd és az alaplapon lévő Fet fogja neked kapcsolni a modulon lévő Fet-et.
CR10S betegsége ez, nagyobb táppal sem fog 90 fok fölé menni, le kell cserélni a Hotbed-et is. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2018
Az az igazság, hogy tegnap késő este leszigeteltem az alját parafával két rétegben, és így felmegy az asztal hőmérséklete 100 fok fölé, 105 fokig melegítettem csak, de lehetséges 110 fokig is elmenne. A tápegységet ki fogom cserélni, mivel a fő célom az, hogy gyorsabban fűtse fel 80 fokig, mivel annyi nekem elég petg-hez.
Ha jól látom, akkor a '-' pólust kapcsolja a FET. (mellékelt kép)
Nem a következőképpen kellene kötni: V+: tápegység + kapcsa V-: tápegység - kapcsa Vout: kapcsolt - pólus, menne az asztalra Illetve a tápegység + sarkát bekötni az asztal másik pólusába A panelt kiszedtem, és a FET-et az alaplap egy PC817-es optokapun keresztűl kapcsolja, azaz az alaplap, és a fűtés akár külön PSU-ról is mehet, mivel az alaplap csak az Optokapu LED-jét kapcsolja be.
PETG-t 235/65 fokon nyomtatom. (ennyit enged a nyomtató max) , de szerencsére pont tök jó ennek az áttetsző anyagnak, amim van. Megnéztem pár tesztet, a túl meleg már csúnyán befolyásolja a szilárdságot - túl törékennyé teszi. Emiatt mindig inkább kinyomok egy kis anyagot nyomtatás előtt is, ne maradjon kétszer melegített a fejben. A szilárdság, rugalmasság, felület tökéletes.
Hali!
Vettem egy ctc prusa i3 nyomtatót(játszásra): https://www.ebay.com/itm/2018-A8-DIY-3d-Drucker-Upgradest-High-Prec....l2649 A fa vázat érdemes lefesteni valamivel, vagy ami rajta van kezelés elég? Köszi Idézet: „A fa vázat érdemes lefesteni valamivel, vagy ami rajta van kezelés elég?” Lekenni nincs értelme, viszont lecserélni az egészet annál inkább. Nem valami stabil a fa váz sajnos. Használható de idővel majd le fogod cserélni te is.
A merevítés többet ér. Én már felszereltem egy bútorlapra és erősen le van húzatva rá. Ami még nem tetszik, az a két Z tengely közötti húzó és tolószilárdság. De ez már nem annyira kardinális. A wobble több gondot okozott. A Z nullázásra készítettem egy saját konzolt reed csőhöz. Nagyon precíz lett azóta. A mikrokapcsoló kétszer ugyanott nem tudta megállítani a Z-t. Márpedig ez igen fontos része a jó nyomatnak. Készült normális tekercstartó is. Mivel önmagával kellett előállítanom kisebb alkatrészekre bontottam inkább a letölthető változatok helyett. A motortartókat is stabilizáltam (cseréltem), Thingiverse-re fel is tettem már egy részét.
Távlati tervben van a váz/tengelyek lecserélése, vannak alu idomaim, csak ugye sokat kell vele dolgozni.... Egyelőre, csak kicsit megerősitem majd a sarkait, de előbb össze kell rakni, ma hozta a posta.
Köszi
Hali!
A fűtött asztalra PC szkenner uveglapjával érdemes kisérletezni? 3,3mm, vagy ez túl vastag? Köszi
Én felraktam rá. Sajna sima üveglap (HP5P). Semmi extra, max torzításmentes, aminek itt nem sok jeletősége van. Ellenben pont úgy törik, mint a sima üveg - vágnom kellett üvegvágóval.
Én is próbáltam. 3mm rendes üveg. El Lexmark scenner üvegét tettem rá. Azt mondják nem edzett, nem is hőálló. De most marad egyenlőre.
Tapad hozzá a pla, vagy kell lakkozni, vagy valami?
Most rakosgatom össze az új gépet, még nem ment élesben. Köszi. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2018
Penny bolt 5-ös faktorú hajlakk. Nekem nagyon bevált. Vízzel lemosható utólag, ha már nem kell.
Nyomtattam kettőt, az üveglapot letakarítva jól tapadt hozzá.
Köszi
Nem használom. 6mm-es pllexi lapra nyomtatok. Az tuti.
Hali! Nem sok a 6mm hőszigetelés szempontból?
Ilyesmi vastagságú nekem is van, monitorból bontott, meg kell nézzem egyforma vastag-e mindenfelé. --- Még egy kérdés: a filament visszahúzás mértékét hol/milyen címszó alatt lehet beállítani? Most kb 10mm-t látok menet közben, soknak érzem, ritkán van hogy kattog ilyenkor a léptető moci. Köszi Idézet: „Még egy kérdés: a filament visszahúzás mértékét hol/milyen címszó alatt lehet beállítani?” Retraction szokott lenni a visszahúzás.
Átfűti, nekem a 3 mm sima üveglapot is átmelegíti pedig sokkal rosszabb hővezető.
Cura-nál: Retraction lemehetsz az értékkel 3.5 mm-ig. Idézet: „ritkán van hogy kattog ilyenkor a léptető moci” A kattogást, ha az extrudernél hallod, akkor nem tudja átnyomni a megfelelő mennyiségű anyagot, ezért ugrik az előtolásnál a ricni(éles borda). Két lehetőséged van: -Csökkented a nyomtatási sebességet (infill, inner shell szokott magasabb lenni), ezt csak szeleteléskor tudod megtenni. Növekszik a nyomtatási idő. -Növeled a "Hot end" hőmérsékletét, ezt menet közben is tudod változtatni. A kettő kombinációjával elkerülheted a kattogást. Az én "tapasztalatom" (két hetes a masina), ha a nyomtatófej hőmérséklete a beállított hőfokhoz képest 3-4°-al alacsonyabb akkor még jó, ha ennél többel akkor már túl gyors a sebesség. A szörcsögős, bugyborékoló hang azt jelzi, hogy túl meleg a fej.
Hali!
A nyomtatás végén a filamenttel mit szoktatok csinálni? Kihúzzátok? Nekem beragad a tefloncsőbe, a következő nyomtatásnál a tefloncsőben lévő rész nem akar megolvadni, szét kell szedni, kipucolni. Ma a nyomtatás végén melegen ki sem tudtam húzni, a végét a fogaskereken nem tudtam áthúzni, megint szét kell szedni. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |