Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Két H0-ás modellvonatba szereltem ESP8266 alapú vezérlést, a vonatban lévő ESP (vevő) modul wifi-n kapja az utasítást a szám. géppel összekötött ESP (adó) modultól. Maga a konstrukció bevállott, viszont van egy eléggé idegesítő bug benne: ha valamelyik vonat lecsatlakozik a hálózatról (pl. szervizeléskor, vagy amikor itthon fejlesztem az adó modul programját), olyankor az adó modul kb. 5 másodpercen át próbál csatlakozni a vonatokhoz, így minden egyes utasítás elküldésekor 10 másodpercet kell várjak, ami nagyon bosszantó. Ez az adó kód, a vonat mindig erre válaszol az állapotokkal (pl. kabinlámpa állapot, vonat előre/hátra megy vagy áll, stb.), a gotdata az a string, ami a soros portról jön, ezt az összes vonat meg épület megkapja, akinek/aminek tetszik, az végrahajta:
Szerintetek mit lehetne átírni a kódban, hogy ne próbálja 5 másodpercig a vonatokat elérni? Próbáltam ezt is, de ezzel is várt fölöslegesen:
A választ előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2018
Szia!
Ezt olvasd át! Idézet: „Please quantify "too long". Current behavior is to wait until either "connected" or "connection refused", but not more than 5 seconds. I can change this to the same timeout which is set using client.setTimeout, will this help?”
SK6812-es ledszalagokat hajt meg 2 SPI vonalon, másik PIC-el kommunikál UART-on ami RF jeleket vesz, valamint még nem biztos, hogy beültetem, de egy IIC-s óra IC is van rajta.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2018
Üdv!
Volt időm játszani a ESP12E modulommal. Látom a FaryLink_xy hotspotot, viszont terminal programmal nem tudom elérni. PL2303 USB-TTL konverterrel próbálom. Sem PUTTY-al sem hyperterminállal nem kapok választ a parancsokra. Mi lehet az oka? Másik kérdés. Wifin kersztül nem lehet konfigurálni? A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2018
Köszönöm a válaszodat!
A linken található http.setTimeout(100); működött. Köszönöm még egyszer! További szép pénteki napot!
Parnacsokat lezáró karaktereket is küldöd?
Természetesen megint én csesztem el.
Hyperterminallal meg realterm-el már elérem. Puttyot még nem tudom hogy kéne beállítani, hogy menjen. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2018
Sziasztok!
Szerintetek ez a kapcsolás elég lenne egy ESP8266-01 táplálására egy 18650-es Li-Ion akkumulátorról?
Hali!
Az rtl maradékfesze kb 250mV + esp3,3V, együtt kb 3,6V akksifesz merülésig megfelelő lehet. Az mcp-t nem látom hány voltnál szólal meg...
Sziasztok! Nodemcu-val szeretnék fordulatszámszabályozni egy 230 v-os ventilátort! Valaki tud esetleg kapcsolási rajzot? Azt tudom, hogy kell hozzá optotriac, meg triak,!Kapunyitóknál úgy van megoldva, hogy egy optotriac kap egy 0-akárhány voltig tartó jelet, az vezérel általában egy bta12 triacot, és már kész is!
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
Hali!
Arduinós kapcsi rajzot keresgélj, az arduinós libraryt ha kell kisebb módosítással át tudod venni és nagyjából kész is vagy. Amit írtál azon kívül kell még figyelni a 230V nullátmenetét pl egy optócsatolon keresztül, mert ehhez képest kell a triakot gyújtanod. Az más kérdés hogy ha wifin keresztül szeretnéd vezérelni kell még egy picit szoftverezned is. Bővebben: Link Bővebben: Link
Sziasztok
Sonoff alap programot hol találhatok ami szerkeszthető? Feltúrtam már a netet de szerintem a gyenge angolommal nem jól keresem.
Az eredeti Sonoff firmware nem publikus. Az alternatív firmwarek között létezik olyan, ami nyíltforrású, de ne tőlem kérdezd, hogy mire jó, vagy hogyan kell használni!
Tasmota firmware magyar ismertető Tasmota firmware a GitHubon A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2018
Köszönöm és kifejezetten jó, hogy magyar nyelvű leírás is van.
SPIFFS filerendszer használatával valaki tisztában van? Nem akar működni - írni tudok rá, látszik is a fájlméret növekmény, de az olvasást nem értem - csúnya karaktereket ír ki a beírt adat helyett. Előre is köszi!
Sikerült megoldanom: SPIFFS esetén a byte (char*) alapú file írás és readBytes() String visszatérésénél a String.c_str() alakot használjátok további felhasználásra.
Sziasztok!
Arduino rendszeren írtam egy programot egy NodeMCU-ra, ami ciklusidőt mér, egy darab optocsatolón fogadja a jelet, még egy 2x16-os LCD van rákötve és ennyi. A kijelzőn jelzi az aktuális ciklusidőt és az átlagot. Webszervert is indítok, hogy wifin el lehessen érni,ne kelljen kimenni megnézni. A bemenet megszakításként van felprogramozva.A megszakítás után(a main loopban) kezeli az LCD-t és generál egy új lapot. Tök jól működik egy ideig. Változó időnként lefagy, még az LCD-t sem kezeli, wifin nem elérhető. Táp: stabil 5V és először 3,3V segédtáp, majd kipróbáltam, hogy a belső 3,3Vról járatom,de akkor is ez a helyzet. Mi okozhatja ezeket a rejtélyes fagyásokat? Van-e tippje valakinek? Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
Hali!
A megszakításban mit csinálsz? Ott lehetőleg ne használj semmilyen rendszerhívást, LCD kezelést, összeakadhat a főprogrambelivel. Inkább csak egy flag-et billets, vagy számlálót növelj, és ezt figyeld a loopban.
Szia!
Egy 10ms delay van a megszakításban a pergésmentesítés miatt. Meg egy flag bebillentése és egy pin állapot vizsgálat. Talán 5-8 sor az egész. Lehet, hogy az a 10ms delay kavar be?
Igen, az sok idő. A prellmentesítést a főprogramban próbáld megoldani.
Megszakításban tilos delay-t használni. Ki kell lépni a megszakításkezelőből amilyen gyorsan csak lehet.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Ennyi a megszakításom jelenleg. Megpróbálom kivenni a delay-t és kitenni a főhurokba. Esetleg valakinek van ötlete vagy mintája, hogy hogyan lehetne/érdemes?
Például eltárolsz egy timestamp-et. (millis-t elmented egy volatile unsigned int változóba) A főhurokban pedig azt vizsgálod, hogy eltelt-e elég idő.
Szia!
Nem használom, de ha van egy olyan megszakításod, ami idő alapú, akkor minden megszakításban növeled egy változó értékét, ami ha elért egy bizonyos értéket, akkor eltelt az idő ![]() pl. ha a megszakítás 1ms-ként van, akkor az időmérés elején lenullázod a iTimer_elay-t, minden megszakításban növeled 1-el és a főprogramban ellenőrzöd, hogy elérte-e már a 100-at ! Ha igen, akkor eltelt 100 ms ! Remélem érthető volt így ... ?!
Gondolkozzál egy kicsit!
Egy időben csak egy megszakítás futhat az AVR-en. Ha beteszel az elején várakozást, akkor közben leáll a millis számlálód. Mivel az is megszakításban számolna. Ezzel kiakasztod az összes többi időzítésen alapuló program részletet is.
OK, értettem.
AVR-en eddig nem volt ilyen problémám, de most NodeMCU-n előjött. Tanultam. Köszönöm mindenkinek.
A microwave radar (RCWL-0516) lábai VIN (5V), GND, és az OUT (ezen a lábon érzékelés esetén megjelenik 3,3V a GND-hez képest). Az ESP32-re kötve csak akkor jön 3.3V az OUT kimeneten (és jelzi a mozgásérzékelést a GPIO bemenetén az esp32-nek), ha az ESP32 GND pinje és az OUT között mérem a feszültséget egy multiméterrel. A kérdés pedig: mire van szükség (ellenállás, kondenzátor, stb.), hogy jól működjön az áramkör? Feltételezem, hogy valami hiányzik és a mérés az, ami ezt az űrt betölti... Köszi!
Sziasztok!
Node MCU ra valaki applikált már külső antennát? |
Bejelentkezés
Hirdetés |