Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
A diótörés férfimunka, nem?
Férfiként , csak is a magyar gyártmányú 250 g - os kalapácsban hiszek .
Illetve 40 éve van szolgálatban , egy a képen is látható szett . Csak igazi agancsból van a nyele .
Ez a vacak diótörő már kezd elhasználódni. Alig múlt száz éves.
Itt van a leginkább használt szerszám a háztartásból. Ez már kicsit öregebb.
Szép példányok !
Ismerős nekem ez a készlet. Gyerek koromban jóanyám vásárolt ilyet a piacon. Eredeti hőre lágyuló agancsból készült a nyele. A vas része meg jó féle spiáterből, de csak merő környezet védelem miatt, hogy ne legyen szükség nikkelezésre. Meg így legalább nem tépte le az üveg nyakát, mint az amit a lakatosműhelyben magának eszkábált a fater. De legalább a talpa fából volt, igazi deszkából. Tömör fa volt az, nem pedig pozdorja.
Na de a narancskólát is műanyagüvegbe palackozzák már jó ideje.
Ezek szerint nekünk lux kivitel jutott .
![]()
A Mikulás siráma.
"Egész éjjel zötyögtem a fa szánon, kicsúszott egy káromkodás a számon. A rénszarvas babot evett, nem répát, lehagytam egy légvédelmi rakétát."
Azért dicséretes, hogy eddig is bele tudtad tekerni... Az meg nyilvánvalóan látszik, nem a Te hibád, hogy nem tudtad kihúzni.
Úgy tűnik, ez nem a korábban bemutatott szériából került ki. Másrészt elég viseletesnek tűnik, valószínűleg sok dugót kihúzott már.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2018
Gyakori kérdések weboldalon találkozni néha igazi gyöngyszemekkel, ebből ollóztam össze egy példát.
Ebben az autóban sajnos nincs nívópálca !
![]()
Érdekes megoldás, azonban én nem a kérdést tartottam humoronak. Azonban a kérdező ezek alapján egyáltalán nem ment utána a dolgoknak.
Sok autó tulajdonos egyáltalán nem tudja , hogy egy átlag autóban , merre lakik a nívópálca . Azt hiszik , hogy a 15 - 30.000 km - es olajcsere periodus alatt nem csökken . Ismerősök között , ha hallom , hogy a hidrotőkék csattognak a meleg autóban , akkor megnézzük az olajszintet . Sokat hallottam , hogy még , csak 5.000 km van benne , miért hiányzik 1 Liter a háromból .
![]()
Ennél már csak az a jobb amikor az előző munkahelyemen megkérdezte a tulajdonos,hogy miért nézze? A műszakin megnézik úgy is! Hát azt ugyan nem! Volt olyan kocsi amiből a 10 liter fagyállóból csak 6 liter hiányzott én nem tudta a tulaj miért melegszik a motor? Klímával! Ilyenkor sírva rohantam ki a műhelyből.
Régen 120-as Skodám volt.
Nem sokat törődtem az olajszinttel. Ha egy élesebb kanyarban, vagy erősebb fékezésnél virítani kezdett az olajnyomás visszajelző, tudtam, hogy ideje rátölteni. A későbbi autóimmal ezt már nem mertem megjátszani.
Az előző autóm 18 éves volt (Ford fiesta 1.25) abban gyakorlatilag olajcserétől olajcseréig tartott az olaj. Gyakorlatilag 10.000km alatt éppen hogy látszott a nívópálcán, hogy már nincs teljesen a maximumon az olajszint. Nem jószántamból váltam meg tőle, hanem egy korábbi, téli frontális ütközés miatt, ami eléggé lezúzta szegényt. Szerencsére a feleségem (ő vezetett) és a kislányom nem sérültek meg. A szemből jövő autós úgy gondolta, hogy kikerül még egy parkoló autót, de a jeges úton ez nem jött össze. A biztosító totálkárra vette, és mindössze kb. 180eFt-ot fizetett. Mondjuk ez nem igazán vicces történet...
Az nekem vicces előbbi olajszint figyeléssel kapcsolatban, hogy ezt elektronikával nem lehet megoldani? X állásidő után indítás előtt szenzor figyelhetné a szintet.
Biztos meglehet, szerintem a BMW is jelez gond esetén, csak meg is lehet nézni ( nekem a skodá octavia-m tudja a jelzést
![]()
Mi történik a macskával, ha belép Angliába?
Kettéválik. Akarom írni: cat -té válik.
Ez csak az infláció. Vagy a többit zsebre tették.
![]()
Éljen, 2018 végén egy olyan szolgáltatás indul, ami nehezen értelmezhető a mai internetes zenélés világában...nincs is április elseje.
S ki használ még CD-t? Nem késtek el egy pár évet?
A legjobb az 16 éves koromban történt , amikor személyautó és nehéz-pótkocsis traktorra kellet műszakit letenni . A vizsgabiztos kijelentette , hogy a közben a műhelybe érkezett Zetor traktorban cseréljek olajat . Mindezt szép ruhában . Ott tartottam , hogy az olajleeresztő csavart kicsavartam , de nem volt benne semmi olaj . Mind ez egy Erdészeti Gépész Iskolában !
![]()
Legalább nem kented össze a szép ruhádat!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |