Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Valós effektív érték mérésére alkalmas műszer.
True RMS
Tényleges RMS mérés. Előbb az effektív értéknek kell utánanézni, mindenféle jelalak esetén, aztán jöhet a formatényező.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2019
Szia!
Elektronikai betűszó- mozaikszó- és rövidítés-szótár szerint a váltakozó feszültség valós (effektív) értékét méri.
RMS: root mean square, négyzetes középérték, effektív érték
Ezt már nem hiszem el, erre én is válaszoltam rögtön, de láttam, hogy a másik vbálasz is ugyanaz, és töröltem. Nekem meg nem válaszol senki.
gyulank! Mindennek van oka! Mellesleg nem ez volt a kérdés, de hátha tanul belőle a kérdező.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Akkor beírom újra, nehogy még ne tanuljon belőle.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Ismétlés a tudás anyja, de ezt már előtted beírtam, miben különbözik ez tőle?
Hozzászólásom
Nem sokkal lehetett előttem, mert tegnap mikor elkezdtem írni, még nem volt rá válasz.
Köszönöm a válaszokat!
Nincs mit, bármikor!
Sziasztok
Fémkeresőt akarok építeni, Oroszoknál találtam eggyet ami szimpatikus volna a neve Пираты amibe К157УД2 erősítő van, kérdésem az lenne ,hogy honnan tudnék ilyet szerezni vagy esetleg mivel lehet helyettesíteni. A fémkereső építése itt:https://www.youtube.com/watch?v=H1NIZiOVz80
Talán ez megoldja a gondodat:
Bővebben: Link
Amilyen egyszerű ez a kapcsolás, kb. bármilyen műveleti erősítővel helyettesíthető.
annyiban egészíteném ki Bakman kolléga hozzászólását, hogy bármilyen kiszajú hangfrekvenciás erősítő megfelel.
Ilyen az eredeti, a uA748, LM101 stb.
Szia!
Nem tudod mire készülsz. A saját topikját olvasva (Házilag építhető fémkereső), nem egyszerű a doldog. Inkább ott érdeklődj, ott biztosan tudnak segíteni.
Amit választott, nem mellesleg kezdésnek, egy egyszerű szerkezet. Jól választott.
Sziasztok!
Egy figyelő áramkört szeretnék li-ion akkuhoz. Tudom lehet kapni készen ilyeneket, viszont mindegyik gyenge amire nekem kell. Igazából védelem sem kell,elég ha egy szem led világítana olyan 2.5-3.0V között. Hogyan tudnám ezt minél egyszerűbben összehozni? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Sziasztok. Abban kérnék segítséget, hogy egy alkonykapcsolást szeretnék csinálni mikró méretben, egyetlen ledet kéne működtetni gomb elemről 1db 3V-os vagy 3db 1,2Vos vagy amekkora kell ( nem tudom ) erre szeretnék egy rajzot hogy miből milyen kell, meg hogy hogy kell össze kötni. Kezdő vagyok de megértem ha elmondjátok.
UI: próbáltam a keresőt használni de nem találtam ( gondolom volt már téma ) Köszönöm.
Neked szerencsés a helyzeted, mert ennek a védő áramkörnek nem kell folyamatosan az akksira csatlakoztatva lennie, csak amikor megnyomod a porszívó (?) gombját. Itt nézelődj: Bővebben: Link TL431 mindenféleképpen kell, mivel ő lesz a referencia feszültséged, szóval adott, hogy vele legyen a kapcsolás egyedül megoldva. Ennek a bal oldali kapcsolása jó is lenne: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
Az a baj, hogy a gombelemnek _nagyon_ kicsi a kapacitása.
Elsőre az jutott eszembe, hogy egy uC, valamilyen fotoellenállás és egy LED előtétellenállással. Az uC mér egyet a fényszenzoron, ha világos van akkor lemegy sleep-be X percre, ha pedig nem akkor felkapcsolja a LED-et. Ehhez sokat "kötni" nem kell, viszont mikrokontrollert programozni igen. Aztán eszembe jutott ez a videó, kb. a 6. perctől: Bővebben: Link. Ez épp nem mini, de az elv talán használható. Ha találsz egy megfelelően kicsi napelem cellát, akkor azt használhatod arra, hogy egy alapban bekapcsolt FET-et kikapcsolj vele. Vagy a videóhoz hasonlóan tölthetsz is akkut, ami aztán sötétben a LED-et hajtja-
Nagyon szépen köszönöm, ez valóban egyszerű és tökéletes az adott feladatra.A trimmerrel mit állítok be pontosan? Kössem 2.5V tápra, majd miközben állítom egy ponton világítani fog? Egyébként valóban porszívóba kellene.
Hello! Számtalan "alkony" topik van. De.. Persze nem kell két Led,ha egy kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
Igen. 2.5V-ra fel, és tekerni a potit.
A PW-2N|3230|N75 feliratos mikró aljából kivett bimetál kapcsolási hőmérséklete mennyi lehet?
Szia ! 3A , 230V , 75 C .
Sziasztok! először is elnézést ,hogy ide fordulok de az aktuális helyen már régen nem válaszol senki. Van egy casio wk 1200 szintetizátor szeretném összekötni a számítógéppel , vettem egy USB összekötő kábelt de ha csatlakozom nem történik semmi az eszközkezelő és hardver jelzi hogy van egy midi de szerintem meg kellene jelenni a klaviatúrának. nem tudom hogy kell e külön hangkártya és azért nem megy vagy elég az integrált asus. alaplapi. telepítettem a CAkewalk progit az is látja de nem működik. Ha valaki tudja kérem írja le a kapcsolódási sorrendet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |