Fórum témák
» Több friss téma |
Gondoltam nyitok egy ilyen topikot, mert semmi hasonlóra nem akadtam.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem érdekel a semleges áram, és annak előállítása. Kb 2-3 éve volt szó róla a Fókuszban is. Az előállításához kell valamilyen trafó és elektronika is. Valami elképzelés, ötlet az előállításáról, és a készülék működéséről?
Üdv!
Őszinte leszek! Feltalálták újra a "hidegvizet"!!! Olvasd el ezt és rá jössz, hogy ez egy átverés, a média tudatlanságának kihasználásával!
Szerintem ne itt tedd fel a kérdést, hanem a "feltalálónál"...
![]() Utána beszállhatsz az üzletbe...
Sziasztok!
Szerintem elsőszóra zárolnák a témát. Egyszer már volt erről szó a HEn. Szerintem maradhat a téma, de átlehetne nevezni "Semleges áram és egyéb extrák" névre. És itt meglehetne tárgyalni az újabbnál újabb népámításokat. Ha elismered, hogy hazugság az egész, és megérted mért, akkor nincs gond. Akkor lenne gond, ha végtelenségig hajtogatnád (Te vagy bárki), hogy ez létezik, én láttam a TVben, ahol aszondták... Üdv. Tóbi
Már vártam a témát. Egyszerűen hihetetlen, hogy még csak 2 téma foglakozik ezzel. Mikor nyitunk témát "az Úri Ember"-es műsor tudományos jólmegaszondásához? Noha még mindig jobb ha kérdeznek, és nem vakon hisznek.
Amúgy a Fókuszos találmány egy közönséges (trapézhullámú?) inverter, a HEstore-ban találsz ilyet.
Ha jól gondolom, erről az oldalról van szó : Bővebben: Link
Én nem akarok hozzáfűzni semmit, (igazából nem is érdekel a dolog), egy másik fórumban felajánlotta a tulaj, hogy meg lehet tekinteni nála, aztán ment az anyázás.
Ha az említett oldalt megnézzük, elgondolkodtató, hogy miért nem adnak hozzá akksit... Mert ami 3-4Kw-ot tud produkálni hosszabb távon, az többe kerül mint az egész "ketyere"...
Az inverterek külömböző formái már évtizedek óta jelen vannak a piacon, ez a hír egy része valóban a médiában szereplők műszaki ismeretét tükrözi, mást ne is várjunk el tőlük... Ha valóban több lenne, és amit mindenki titkon keres ilyen dolgok mögött, akkor nem lenne szükség akksikra stb...
Kocsiba jó lenne... (persze járó motor mellett)
Én is láttam a fókuszban. A csávó megfogta az egyik vezetéket majd a másikat és nem rázta meg, majd összeérintette és lám szikrázik.
Megfogattam volna vele egyszerre mind a kettőt és nagyot nézett volna
Bővebben: Link
Lám-lám már Topi is beállt a csodatévőkézikiészülék gyártók közé XD Viccet félretéve a linkben a csodálatos fénycsőgyújtó 1 lehetséges megoldása, de emlékszem valamelyik 70-es évek beli Ezermesterben is (még a kisalakú) van azonos célt szolgáló áramkör.
Az biztos, ez azúgynevezett "semleges áram", olyan mint a leh*gyozott sóskifli!
A képen találalható a már egyszer feltalált "hidegvíz"! Ez eredeti, DUNAKANYAR 1. SZ VÁCI "találmány".
Szóval akkor ez egy nagyon nagy átb*szás az emberiségnek. Pedig olyan hihetően adták elő anno.
Na ennek szépen bedőltem ![]()
Gyakorlatilag igen, ez egy nagyon jó kis átvágás!
Csatoltam egy rajzot, is mért van ezígy! Illetve, ha ez egy váltakozó áramú, áramkör akkor miért csak az egyik vezető (ún.fázis), ráz meg! A leválasztó transzformátor, pont ezt küszöböli ki! Ha megtaperolod valamelyik kivezetést, nem fog semmi történni, de ha "átöleled" (zárod az áramkört azzal hogy mind a két kivezetést megfogod), akkor zámíthatsz egy kellemetlen meglepetésre, és sokkal nagyobb illanyszámlára! ![]()
Ez mind rendben van, tudtam hogy ez így megy,tisztában vagyok a leválasztó trafóval is (van is itthon), de azt a mai napig nem tudom fölfogni, hogy a víz nem akadály még a leválasztott hálózatnak sem. Erre van valami magyarázat?
Szia!
Nekem sajnos nem működik a link :no: 403 Forbidden Üdv!
Explorerrel nekem sem, de mozillával tökéletesen.
sziasztok!
nem kötekedni akarok,csak nem értek vmit amikor beletette a hajszárítót, a flexet, az izzót a vízbe akkor miért nem lett zárlatos az egész?????? akárhogy nézem a vízben szívesebben futkosnak az elektronok mint azokban az eszközökben magyarán kisebb az ellenállása kérdés: miért ment a hajszárító és a flex a víz alatt?
De most komolyan! Ki a t*köm akar víz alatt hajat szárítani??
![]() (amúgy: desztvíz + leválasztó trafó...)
A víz fajlagos ellenállása nem olyan kicsi, hogy itt zárlatról kezdük el beszélni. Sós vizeknek akár pár ohm körüli értéke is lehet, míg desztillált vízzel és váltakozó árammal dolgozva, tulajdonképpen nem oszt, nem szoroz, ha egy hajszárítót beledobsz.
Helló. És a bevont elektródás vagy nem bevont elektródás ívhegesztővel hogyan hegesztenek víz alatt vasszerekezetet?
Nekem tetszik , nagyon koltoi ,hehe
A gyorsan felepulo majd osszeomlo magneses mezok amit a terben halado spinhullam okoz ,maj meg igen eros 1-2 masodperces idotartamu trapez alaku gravitacios impulzusokat ad ki magabol ...... ez kabare-ba valo ....hehe ..."Hozz fiam egy vodor semleges aramot mondja a mester az inasnak...." Ugy emlekszem en is lattam a TV-be de nem figyeltem mekkora baromsagokat mond , mert mindent amit bemutatott mar regen tudott mindenki , gondoltam valami fizika ora bemutato. Volt egy idoben egy jo kis fizikaora valamelyik TV adasba sok jo szemlelteto kiserlet bemutatassal .
Hali!
Nem véletlenűl nagyfrekvenciás áramról van szó és skin hatás érvényesül?
Látom már rég nem aktív a téma de had kérdezzek meg valaki hozzá értőt, hogy mindent értek én meg olvastam a szkeptikus féle magyarázatot is de az sok dolgot magyarázat nélkül hagyott, pl. hogy lehet két 7Ah aksi-ból egy sarokcsiszolót működtetni ami 850W teljesítményű vagy egy betonkeverőt két hagyományos autó aksiról ami 55Ah-ás és ugyi egy 3KW teljesítményű motor meg se nyikkanna, ha hagyományos invertert használnánk 24V*55A/h az max 1320W egy órán keresztül. Nekem is van inverterem autós 300 Watt teljesítményű de bizony még a porszívó 250 Watt-ját se tudja csak 2-3 percig biztosítani aztán veszett mód sípol, hogy lemerült az aksi és kikapcsol. Na meg azt mondtátok nagy freki-ről van szó a találmányban hát én úgy halottam a videó külön ki hangsúlyozza 50hz és nem kapcsoló üzemű tápról van szó. Meg hát ezt a leválasztós dolgot se értem, mert a deszt víz azért össze zárja a két pólust kipróbáltam és nagyon nem megy a deszt.vízben a kis 12 voltos ventilátor azonnal leáll és a transzformátor el kezd melegedni de nem kicsit. Tehát akkor, hogy van ez tudom biztos csalás az egész de a videó vágatlan verziójában nem látok csalásra utaló dolgot. Ja és, hogy tudják a mai napig árulni ha nem működik a dolog senki nem vette még meg és ordította tele a net-et, hogy emberek ez csalás!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |