Fórum témák
» Több friss téma |
kaptam egy egérriasztót nem lehetne valahogy átalakítani hogy szirénaként működjön?[b]
Melyiket? Azt amelyik az ez mellett van? (a minimum a típus és kép lenne)
Idézet: „Esetleg a Sziréna topik?” Te teljesen félreértetted ennek az üzinek a jelentését :no: Vagy nem tudod hogy mit jelent a "topik" szócska? üdv! Idézet: „átalakítani hogy szirénaként működjön” Most is úgy működik, csak nem hallod. Bezzeg ha egér lennél.... ultrahang érzékenyebb lennél.
úgy kéne hogy hallja vagy ezt az eredeti megoldásán kívül mire lehetne használni?
Szerintem ne használd semmire, csakúgy mint itt a fórumon a "válasz" gombot. :lama:
Üdv,
Nekem van két bevállt egérriasztóm: 1. egy aranyos fekete cica 2. ez egy kis elektromos szerkezet: 4 számítógép táp kondi 2sorba -2 sorbamajd ezek párhuzamosan egymással, ezt egy boosterrel felnyomatom (semmi cicó, egy astabil mv. egy kapcsolófet meg egy induktivitás). Nézem a feszt, komparátorral (persze leosztva) ha eléri a feszt leáll a töltés (vibrátor kikapcs) kb 700V ra pumpálom, egy relé rékapcsolja a feszt a fésűszerkezetre(2 szembe fordított egymásba tolt fésű) ennek: egyik oldala kondi+ másik oldala kondi- a tüskék kb 0.5 cm re egymástól. mindez egy fa-lapra szerelve bedobozolva kicsi jukat vágni rá, hogy más ne férjen. Egy töltésjelző kívűlre meg egy másik relé ami egy ellenállással kisüti a kondikat, ha kell. Ja meg áramfigyelő (van e a rácson valami vezető, mondjuk egér ) akkor ne töltsön újra. Ennyi. 2-3 éve megy remekül.
Semmi kérdésre semmi válasz .Cseréld a kondit nagyobbra,meg cseréld ki a hangszórót.
-1- Lehetőleg rakj fel képet! (lehetőleg éles, mind a nyomtatott oldal, mind az alkatrész oldal felöl)
-2- aztán a típusát (hátha valaki összefutott evvel a kütyüvel) -3- konkrétan az elvet magyarázd el! (megb*ssza az áram, vagy "egér szinen" hallható hangot gerjeszt, és elzavarja!) -4- Ne legyél erőszakos, és tiszteletlen! Becsüld meg azt hogy neked próbál valaki segíteni! (nem véletlenül kaptál warn-t!) Szóval ha ezekkel meg vagy, tedd fel újra a kérdést, világosan, érthetően, tisztán, és utána meglátjuk miben tudunk (-ok),segíteni!
Sziasztok.
Szeretnék egy házi építésű pocok fogót készíteni. De sajnos sehol nem találok hozzá kapcsolási rajzót. Remélem ti tudtok nekem segíteni. Előre is köszönöm. Sziasztok.
Ha pocakot akarsz riasztani, akkor sportolj, fogyózz, étkezz egészségesen.
Ha pocokot akkor meg keress rá a vakond riasztóra, hátha úgy több sikerrel jársz. Idézet: c. téma ide áthelyezve.„Pocak riasztó” A pocak és a pocok, illetve a riasztó és a fogó sem azonos dolgok, legalább a témanyitásnál odafigyelhetnél, mit írsz.
Egyszerüb pocak riasztót nem tudsz lassan nekem is szükségem lesz rá. /Bocsi nem tudtam kihagyni/
Nem ismerem DJKereppelt akor hogy cseréjek vele? Nem szirénát akarok építeni, hanem egérriasztót.
Helo. Sikerült-e valakinek ilyen riasztot csinálni?100% műkődőképes legyen ?Jol jőnne egy jo kapcsolási rajz.Üdv.D.ferencz
Sziasztok!
Lefotóztam egy nemrég vásárolt "elektromágneses" egérriasztó belvilágát. Rögtön azzal kezdeném, hogy a kapcsolásokhoz való hozzáértésem a nullával egyenértékű, ezért is kérném a segítségeteket: a képek alapján tudnátok-e véleményezni, hogy ez csak valami humbug, vagy van valami szikrányi esélye, hogy ér is valamit? Hozzáteszem: elég szkeptikus vagyok az ilyen készülékekkel kapcsolatban, de sajnos van néhány olyan 'lehetetlen' terület, ahol a hagyományos csapda nem működik. Tavaly is nagyon megszívtam, de idén még inkább. Szóval a dió+befőttes üveg, stb. itt nem játszik, és úgy néz ki, hogy a szomszéd macskái (akik gyakran átjárnak hozzánk randalírozni) sem képesek az összes egeret elfogni. A kérdésem tehát: mit lehet kinézni ebből a kis panelből, hozzáértő szemmel "mit csinál" ez a kütyü? 1 2 3 4 5 6 7
Ezekben a témákban olvasgass, vannak pozitív tapasztalatok is: Egér (rágcsáló) riasztó, Kutya macska (vad) riasztó.
Idézet: „Lefotóztam egy nemrég vásárolt "elektromágneses" egérriasztó belvilágát.” Csak a felét
Köszi, az ultrahangos nekem sajnos nem jó. :-/
Úgy értve, hogy a nyák másik oldalát nem fotóztam le? Ez igaz, de nem gondoltam, hogy annak is van jelentősége.
Abban ne is reménykedj, hogy olyan megoldást találsz, hogy nem lesz egér. Az egér igen szapora állat, és terület foglaló. Amint szabad területet talál, rögtön elfoglalja. A macska is csak karbantartja a populációt.
Egyébként nem nagy baj, ha van a ház körül némi egérzet. Ahogy a patkányok, úgy az egerek is képesek fertőzést terjeszteni. Amíg vannak saját egereid, addig nem jönnek idegenek, nem hurcolnak környezetedbe fertőzéseket.
Tavaly a födémszigetelés és a gipszkarton mennyezet közti 5 cm-es légrésbe keveredett egy egér, és éjszakánként az őrületbe kergetett a kaparászásával. Oda az ultrahangos sajnos nem volt jó, mert nem lehetett hozzáférni.
Kínomban vettem borsos áron egy ultrahangos + "elektromagnetikus" kombót, de arról 1 hónappal később kiderült, hogy két forintot nem ér. Szerencsére 1-2 héttel később lemászott az egér a padlástérből a nappaliba, méghozzá a coax kábel védőcsövén át! Lent pedig egérragasztóval gyoran elfogtam Idén viszont sokkal durvább a helyzet: decemberben a szerelőbeton és az aljzatbeton közti szigetelésbe sikerült bemásznia!!! Fogalmam sincs, hogy hogyan sikerült neki...talán a bejárati ajtó alatt, vagy azon a furaton át, ahol bevezették a villanyt a házba. Az ultrahangos riasztó ott sem használható, ezért nemrég vettem egy másik, bolgár gyártású "elektromágneses" riasztót. Ezt fotóztam le.
A gond az, hogy tavaly, és idén is olyan helyre költözött be, ahová nagyon nem kellene. A födémszigetelés alatt fut egy rakás vezeték. Azt talán nem rágta össze, viszont a gipszkartont frankón televizelte.
Most meg az aljzatbeton alatti szigetelést zabálja, és ott is futnak vezetékek, pvc csövek. :-/ |
Bejelentkezés
Hirdetés |