Fórum témák
» Több friss téma |
Nos az a szutyok (tp-link 7510n) úgy látom Hogy a NanoStation gagyi klónja!
Szerintem egyszerűbb és célravezetőbb ha lecseréled Nanora, azt nem kell resetelni, de ha más okból mégis, van hozzá olyan táp amin van reset gomb, gyárilag! A tiedbe csak hekelni lehetne.. Ráadásul az árkülönbözet is csak 4 ezer.
Azért ki dobni nem fogom, mert jól működik ez is, csak annyi baja van, hogy nem tudok bele menni, de sugározza most is a netet a kertbe ami 5km-re van. Fel rakom a dd-wrt firmware-t azzal nem lesz gond. Meg akkor már nem NanoStation-t vennék hanem Metal 5SHPn -t.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Nem kell kidobni csak eladni..
Erre ingyenes a DD ?
Az oldalukon az vagy, hogy: Activation required: no
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Gigabites POE feladót szeretnék készíteni. Ehhez elvben bármelyik gigabitre alkalmas középkivezetéses trafó felhasználható? Pl. EZ ?
Elvileg igen. Én eddig Pulse HX5008 ill. HX6069 leválasztótrafókkal történő megvalósításokkal találkoztam munkám során. (Az általad mellékelt H5007-es csak kivitelben és hőmérsékleti tartományban különbözik az HX5008-tól.)
Köszi! A trafó adatlapján nincs említve, de ennek mindegy melyik oldala van a POE-hez használva, vagy csak az egyik oldalt lehet DC árammal is terhelni?
Azért kérdem mert a rajz szerint trafó + közös módusú szűrő van egybeépítve. Vajon a szűrő felőli oldal, vagy a másik, esetleg mindkettő alkalmas POE kezelésére? A farnellnél találtam olyan 1000Mbit-re alkalmas trafót ahol említve van hogy 600mA DC-t elbír, de itt sem szerepel az adatlapon, hogy melyik oldal. Erről lenne szó Ennek mi lehet a helyes bekötése? A "túloldali" középkivezetéseket be kell kötni valahová?
Ha megnézed a H5007-es doksiját, akkor abban láthatod a bekötési irányt:
Td: chip oldal (vezérlő), Mx: média oldal (csatlakozó) Ja és a középkivezetéseket is be szokás kötni. Példa mellékelve.
Sziasztok! Egy wifi ip kamrát szeretnék megtáplálni usb-n . Eredetileg 5V, ha jól tudom amennyire szüksége lenne, de ez esetben nekem kb 15m-es az usb kábelem, mert felmegy egy nagyobb fenyőre, ahol a kamera van, madarakat figyelnék meg vele. A kérdésem az lenne, - mert egyszer működik, egyszer nem- , hogy lehetséges, hogy ilyen hosszú kábel esetén veszt annyit a feszkóból, hogy az nem elég a meghajtásra? Ilyen paraméterekkel bíró usb töltőt vettem erre a célra (Kimenő feszültség: 5 VDC/3A Kimenő teljesítmény:15 W)
Linkje: (https://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=105_131&products_id=503) Mit tehetek, hogy működjön ez nekem ekkora távon? Köszönök minden segítséget!
Szia.
Van már elég kamerás topik, kár volt újat nyitni. Azokban van is friss beírás. Egyébként, igen, jól gondolod, a hosszú kábelen annyi feszültség esik, hogy nem tud működni. A megoldás az, hogy például 12V-ot (esetleg 24V-ot) indítasz el, és a kamera előtt egy Step-Down konverterrel alakítod át 5V-ra. Ez bevált megoldás. Továbbá, mivel 12V-on viszed oda ugyanazt a teljesítményt, ezért kisebb áram fog folyni a hosszú kábelen. Majd 5V-ra visszaalakítva már a tényleges, kamerának szükséges feszültséget és áramot tudod szolgáltatni. A Step-Down többféle modulban készen is kapható. Idehaza is, de akár eBay-en is. Példák: 12V / 5V - USB csatlakozós 12V / 5V - USB aljzatos változatot is találhatsz
A kulcsszó: Power Over Ethernet, azaz POE!
Ennek különböző, szabványos és nem szabványos megvalósulásai vannak kereskedelmi forgalomban.
Köszönöm szépen!
Az igazat megvallva lövésem nem volt, hogy ez Poe témakör Itt még felmerülne egy kérdésem, az udvaron 220V-om van egy dugaljból. Amit linkeltél ott a bemenő fesz 220? Van itthon egy trimmelhető kimenetű (ha jól írtam) dc-dc konverterem, az is megfelelne erre a célra? Köszi még egyszer! A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
Most nézve alaposabban ezt úgy gondoltad, hogy a 15m kábel után kellene és a kamera elé betennem? Ebben az esetben érteném is, de az nem megoldható, mert nem tudok felmenni a már magasra helyezett kamrához, tehát csak alulról megoldható, hogy esetleg többet kap, ha kaphat egyáltalán?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
Most így néz ki az áramköröd: 5V be a 15 m vezetékre, amin elég sok fesz eshet fogyasztástól függően (Ohm törvény), majd kijön akárhány volt (4,5V, de akár 4V is), azon lóg a kamera ami 5V feszt vár.
A javasalat: 12V (24v?) menjen be, ezzel azonos teljesítményhez töredék (42% vagy 21%) áram folyik, ezért a 15 m kábelen töredék lesz a veszteséged. De ez a fesz nem jó a kamerának, szóval oda kell egy áramkör, ami 5V feszt csinál neki abból, ami a 15m vezeték végén megjelenik. Az "alulról többet adok" azért nem jó, mert a vezetéken folyó árammal arányos a vezetéken eső feszültség (a veszteség, U=I*R), szóval ha változik a fogyasztás akkor változik a veszteség, ezért változik _fent_ a feszültség, márpedig azt kapja a kamera. Csináltam egy tesztet: PC USB port, 1 m USB hosszabbító, USB-s fogyasztásmérő. Terheletlenül 5,05V amit mutat. Egy telefont rádugva a fogyasztásmérőre 0,47A áram folyik, de a feszültség leesik 4,77 Voltra, vagyis 0,28V esik 0,47 A hatására _ezen_ az 1 méteres kábelen. Persze az is lehet, hogy nem (vagy nem csak) a táp a gond, hanem hogy maga az USB adatkommunikáció nem (sem) szereti a 15m hosszt. És az se biztos, hogy az USB kábel szereti a 12/24 Voltot, szóval azt külön kellene neki felvinni. Minél többet gondolkodok rajta, annál kevésbé tetszik nekem ez a 15m USB téma...
Köszönöm válaszod! Az az igazság, hogy már nem tervezek még 1 ipari alpinistát fára mászatni idén
A kamera egyébként ez: https://www.banggood.com/Digoo-DG-MYQ-Cloud-Storage-720P-WIFI-Night...use=CN Most pl működik vagy egy órája, de néha elmegy a kép, ekkor ki kell mennem és kihúzni a tápot a konnektorból, majd visszadugni. Itt adat nem megy usb-n, csak kifejezetten a táp,a wifi az adatfolyam anyja. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
Mindenekelőtt azt nem ártana tudni, hogy a kamerához vezető vezeték a levegőben, vagy a földön (esetleg föld alatt) jut el a fához. Ha légvezeték, akkor a szél hatásának ellenálló megoldás kell: nem az áramot vezető erős teherviselő, valamint kellőképpen rugalmas áramvezető.
A csatlakozó, főleg téli, és nyári esős, párás időben komoly korróziónak van kitéve, így kellően szigetelt megoldásra van szükség. USB csatlakozó tudtommal nem létezik ilyen kivitelben. Ajánlott megoldásként javaslom, hogy a fa törzsén, általad elérhető magasságan olyan hosszú távon üzembiztos tápellátási pontot építs ki, amit már magad is kontrollálhatsz, javíthatsz. A kamera tápellátását megoldhatja egy "autós USB" tápegység, ezek általában 12V-24V bemenő feszültségről adnak 5V feszültséget. Az a gond, hogy jelenleg csak abból lehet főzni, amit a kamera önmagában elvisel, Tehát, ha van változtatható tápegységed, akkor 5,5V-ig megemelheted a feszültséget.
Szépen körkörösen a törzsön felmegy a fenyő tetejére. 2m-en van csak alul a levegőben ahogy átjön a konnektorhoz. Több hónapja feltettük már, várom a hónap végét, amikor is elkezdődhet a "beköltözés".
Ilyen változtatható tápegységet tudnál belinkelni? Nem lenne baj, ha usb dugalj is lenne rajta, bár biztos vagyok benne, hogy ez álom lesz Köszönöm a tanácsokat!
Az is megoldás lehet, ha egy tápegységet kicsit módosítva, negatív belső ellenállást alakítunk ki. Azaz a terhelő áram hatására emelkedik a kimenő feszültsége. Persze ehhez ismerni kellene a felmenő kábel ellenállását. Ilyenkor a felső oldalon semmi beavatkozás nem kell. Gyári készülékben is találkoztam már ilyen megoldással (valamilyen régi nokia berendezés tápja volt). Szépen tartotta a kábel végén a stabil feszültséget.
Ha van kéznél ugyanolyan vezeték, mint ami felmegy a kamerához, akkor megsaccolható az ellenállása is.
Írtad, hogy van egy DC-DC konvertered, arra építettem fel az elméletemet.
Az USB csatlakozót felejtsd el, nem szabad fűtött szobán kívül használni, mert idővel tönkremegy, de legalábbis bizonytalan. Nem tudom, mióta üzemel ez a kamera, de ha pár hónapot kibír a megoldás, már az is szép tőle. Ilyen célra kifejezetten kültéri kamerát, (lehetőleg POE, vagy olcsóbb megoldásként 12V táplálással) gazdaságos használni. Nem tudom (de érdekel), hogy egy ipari alpinista mit kér egy ilyen munkáért? Az összeg valószínűleg összevethető egy kifejezetten ilyen célra épített kamerával. 20-40$ között beépített mikrofonnal már árulnak ilyesmit az AliExpressen. Ha már megvan a kamera, és szeretnéd használni, az USB csatlakozót tele lehet nyomni valami jobbfajta (nem grafitos) gépzsírral, az megnöveli az élettartamot. Csak lehet találni valakit a környéken, aki pár sörért, vagy egy üveg borért fel tud mászni oda. Vizuális típus vagyok, így csak az én udvaromban levő fára tudok gondolni, de -gondolom- nem 3x méteres mammutfenyőről van szó. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
De, sajnos ősfenyő 5k a mászás, de sajna nem elég mászni, be van szerelve egy odú belsejébe.
3x5 méter elég jó usb kábellel van. Összeeresztéseknél szépen körbe van szigetelve. Alján nejlon van minden körül.
Köszönöm!
Úgy érted, h kimérni földön, h mennyit veszít?
Az az első lépés, hogy mennyi az ellenállása.
Aztán ha ez megvan, akkor a "feladó" részen, azaz a földön lehet egy olyan "intelligens" vezérlést csinálni, ami az aktuális áramtól függően szabályozza a feszültséget, amivel kompenzálja a vezetéken eső feszültséget.
https://logicit.hu/delock-83891-delock-kabelek-usb_2_0
Ilyen a kábel, bár ettől nem leszünk okosabbak
Körbe van szigetelve? Azaz be van tekerve szigetelőszalaggal? Felejtős.
Nem alatta kell a nejlon, sőt az a jobb, ha szellőzik, a lecsapódott pára legalább alul el tudjon távozni. Ilyen helyre ilyesmi való Az a legjobb, ha a hálózati tápegység 12V feszültségű, és a kamerához lehető legközelebb van egy 12V-USB átalakító.
Ha jól emlékszem, nagyjából egyetlen plusz ellenállást kell beépíteni egy átlagos tápba ehhez, de a méretezéséhez ismerni kell a vezeték ellenállását. De mindjárt összedobok egy Tina működési modellt...
Feltételezésem szerint a feladatot némileg bonyolítja a 2-3 csatlakozó kültéren lassan változó átmeneti ellenállása.
Csatoltam az áramköri modellt. Egy átlagos (dugasz / flyback hálózati) táp szabályozókörét felépítettem (TL431 + optocsatoló), de a modell kedvéért egy sima fetes szabályozót vezérel. Ebbe a szabályozókörbe építettem be a plusz ellenállást. A görbéken látszik, hogy kb. 0...1A közötti terhelés változás esetén a kábel elején változik a feszültség (a terheléssel együtt növekszik), a kábel ellenállássát jelképező ellenállások után viszont alig változik meg (10mV és az is inkább tranziens jelleggel).
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
Igen, de nem kell tökéletes kompenzálás, a lényeg hogy a táp változása jóval kisebb legyen mint jelenleg. Ha egyszer elrohad a kábel, vagy a csatlakozók, akkor úgyis mászni kell majd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |