Fórum témák
» Több friss téma |
Igen az rendben van. Küldök egy képet. A hőkioldónak a hűtőborda tetején alapból rövidzárnak kell lennie? Mert így van az nem lehet hibás.
Hallgass BlackForce-ra azt a nagy zöld 47R 10W ellenállást nézd meg nem szakadt-e vagy nagyobb értékü, megnyult. A képen a relétől jobbra található.
Igen a hőkioldó akkor szakítja meg csak az áramkört ha eléri azt a hőfokot ami rá van írva. Alap esetben vezetnie kell.
Hamar kiszaladtam megmértem az jó 47.8 ohmnak méri a műszerem. Közben megmértem a 7815 ös IC-n a feszültséget. 71.1 V-ig felmegy. Bekapcsoláskor szép lassan elkezd felkúszni, közben kigyullad a a sárga led majd egy idő után félig elalszik, és 71.1V nál megáll a fesz. Aztán csak van.
Az a 7815 stabkocka honnan kapja a bemenő tápfeszt?Nem valami combosabb ellenálláson keresztül?Azok a nagyobb teljesitményű zöld ellenállások értékei mind rendben vannak?A stabkockán a mérést úgy végezd el hogy a műszer minuszát a stabkocka füléhez tedd (középső lábbal azonos),és onnan mérd a be és kimenőfeszt.
A stabkocka bemeneti lábától kövesd vissza a kapcsolást szerintem is az ahhoz kapcsolódó, nagyobb ellenálással vagy ellenállásokkal (amik sorba vannak kötve) lehet a gond. Kapcsolási rajz hiányában vissza kellene követned honnan kapja a stabkocka a tápot amugy ez csak vak tapogatózás. Több fajtánál általában az egyenirányitott hálózati feszültségből egy vagy több sorba kapcsolt nagyobb teljesítményü ellenálláson keresztül táplálják a relét, de ez típus függő . De van, hogy külön segédtápról megy a relé.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019
2db 470µF/50V csere a stab IC környékén. Vagy szekunder dióda zárlat, vagy a vezérlésben ment tönkre 3 alkatrész, de ha nem tudsz smd-t forrasztani hozzá se kezdj.
Bocsi az előbb nem írtam hogy a 71.1 V a stabkocka bemenő lábán van. akimeneteén jó 14,8V van. Az előtétellenállások jók.
A 7815 kibír 71 Voltot a bementén?Biztos,hogy nem követsz el valami mérési hibát.(rossz helyre tett mérőszurony,esetleg fóliarepedés)
Az adatlapja szerint 24V kimenőig 35 V,afelett 40V a maximális bemeneti fesz. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019
A kondikat cseréltem , nem javult. Viszont az a 70V körüli érték rámegy a vezérlőpanelre. Enek a 70V-nak szerintem csak 24-28V körüli értéknek kellene lennie nem? Az SMD forrasztást meg tudom csinálni.
Ne csinálj semmit, csak tegyél a stab bemenetére 15-20V körüli feszültséget és nézd meg hogy eljut-e az IGBT-ig a jel. Ne lepődj meg ha füst jönne ki a kis smd panelből, mert akkor megvan a hiba.
Ezt oszcilloszkóppal tudom megnézni ugye?
Igen, de az a kis DSO játék vacak nem jó.
Egy Voltcraft 30MHz oszilloszkópom van.
N313 !
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019
Holnap délután megnézem. Valami négyszögjelnek kellene ott lenni?
Igen.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Esab Caddy Co 200 hegesztőm. Az előtolás sajnos elindul és megáll. Motor nélkül 21 voltot mérek rajta. Ha a mororra ráteszem a csatit 10 voltra esik ha el indítom. Elindul a motor lassan de a fesz leesik lassan 2 voltára és megáll. Táláltam a D219 dióda mellett egy ellenállást, ami még van égve. R235 a száma. Ennek az ellenállásnak az értékét meg tudná valaki mérni akinek van ilyen panel kéznél? Az említett dióda a motor csatlakozó mellett található. Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is.
Szia! Ma megpróbáltam amit ajánlottál. Sajnos se jel se füst nem jön ki a kis panelból. Nem tudok mérni semmi jelformát. A túlmelegedést jelző led folyamatosan világít így is. még valami ötlet? Sajnos ilyeneket nem javítottam.
![]()
MI a helyzet a stabkocka kimenetén (jön ki valami fesz)?
Ha igen,akkor kövesd tovább.Kell hogy legyen valami IC ami csinálja a pwm jelet. Nem ártana kicsit több infó (esetleg közeli kép a kispanelról) hogy segithessen valaki. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
Amikor stab ic bemenetére külső segédtápról 15-20V körüli feszültséget kapcsoltál a 15 V stab Ic kimenetén 15 V-ot mértél- e ? Mert ha nem, akkor vagy az IC hibás vagy valami a vezérlésben, esetleg nyákzárlat. Én amikor legutóbb javítottam a sajátom nagyon sok alkatrész cserére szorult, közte a 15V-os stab IC és a 47R10 W-os ellenállás is.
Nézd meg, hogy a fojtó melletti 2,2k/5W nem szakadt-e.
Úgy látom egy rugóra jár a gondolatunk.
Ja most nézem a képet, amit feltettél. A relé nem húz be. Az impulzustrafó előtti IRFD110 szokott meghalni, aztán kinyírja az UC2845-öt és a közöttük lévő 470R-t.
Azt nem írtad, hogy a szekunder diódák jók-e. Még annyit, hogy az UC2845 8-as lábán 5V-nak kell lenni.
Méregettem egy kicsit a vezérlőpanelen. Van benne egy 3845B 8lábú IC, enek a lábain semmilyen feszültséget nem tudok mérni még a tápfeszt sem. Megkeresem az adatlapját és holnap megnézem a tápfeszt miért nem kapja meg. A Vezérlőpanel megkapja a 15V-ot, van mégrajt egy LM224 IC az megkapja a 15V ot. Holnap megnézem a diódákat meg fényképezek.A 15V-os tsabkocka jó a kispanel megkapja a 15V-ot.
Mot nézem hogy az IRFD110 az egy fet. Én diódának néztem. Az a furcsa, hogy az UC3845-ön még tápfeszt sem tudok mérni . Azt csak nem tiltja le az elektronika. Viszont a 3845ben van egy 34V-os zéner a tápfeszben. Nekem felmegy a tápfesz kb. 70V-ra ez viszont szerintem kinyírja az IC-t.Várjunk csak! De az max 15V ot kaphat. Holnap teszek fel képeket.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
Q9 lábain nézd meg a feszültséget a kis panelen. Holnap megnézem bizotsan Q9-e a pozíciószám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |