Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   814 / 1159
(#) golem hozzászólása Feb 16, 2019 /

Jó reggelt!
Kérhetnék egy kis segitséget!
Megjöt tegnap a mini pc és nincs hozzá driver feltetem tegnap rá a windows 10 64bit es rendszert.
jó volt tegnap minden müködöt.
Most reggel bekapcsoltam és azzal fogadot hogy nincs benne oprenszert tartalmazó merevlemez.
Biosz fel ismeri elsődlegesnek van beálitva a merevlemez.
Ki vettem az ssd belőle beleraktam egy külső olvasóva és egy másik gépre bedugtam 118 gigát mutatot szóval üres a lemez hova let a windows a merev lemezről?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 17, 2019 /

Sziasztok

Ismerős Asus laptopja indításkor rögtön biosba lép, melléklet.
A winyót nem látja, mert sata0-n nincs semmi (gondolom)
Szétkaptam a gépet, a winyó csatlakozója, kicsit furán állt (én azt hittem csak az én hülye szokásom nem belerakni az összes csavart valamibe, de úgy tűnik ez gyári szinten is megfigyelhető)
Kifúvattam a ventit, megigazítottam a winyót, összerakva hetekig jól üzemelt, most megint kidobta ugyanazt.
Nem hiszem, hogy kontakt hibás lenne, de akkor mi?
Oda van a winyó? Azért az nem 2 perc kicserélni, ezért érdekelne egy szakértő véleménye.

Üdv
(#) krauszkrisztian14 hozzászólása Feb 17, 2019 /

Üdv!
Van itthon egy Intel core 2 duo-s gépem 4gb rammal. Nincsen rajta rendszer, ezért tettem bele egy winyót, és rá akartam tenni a Windows 10-et. Pendrive-ról nem bootol, ezért dvd-ről indítottam a telepítést. Viszont, miután újraindult a gép, fekete háttéren megjelent a kék Windows logo, de a megszokott betöltése animáció (körkörös mozgás) nem jelent meg. Egy perc után elfeketedett a kép, ês a gép nem adott le több jelet, de a ventik pörögtek tovább. Sokszor próbáltam újra, de mindig ugyan ezt csinálta. Gondoltam, jó, teszek rá egy xp-t és lefrissítem 10-re, de az még a fájlok-illesztőprogramok betöltésénél leállt 0x0000007B hibakóddal.
Nem tudja valaki, hogy mi lehet a baj? A gép típusa Dell Precision T3400.
Előre is köszönöm!
(#) Doky586 válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Feb 17, 2019 / 1

Max win7x64 hez adott ki drivereket a gyártó..

Esetleg egy live WinPE (win10) pendrive-al próbáld ki a telepítés előtt hogy megy-e..
(#) villanyipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 17, 2019 /

Hali!
Márpedig úgy fest nem érintkezik, de lehet csak a vinyó végére kell tenni valamit mert kitud csúszni a csatlakozó, nekem is volt vagy 8 évig asusom, pár csík kartonlap kellett a vinyó után az ott tartotta, ha a csatlakozó furán áll ott lehet forrasztással is gond.Ha szerencséd van elég "beigazítani".
(#) zsoltee0001 válasza villanyipi hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Szia
Nem volt eddig satás csatlakozóval gondom ezért furcsállom.
Az a szívás, hogy egyáltalán nem produkált hibát hiába csavargattam és így elég nehéz valamit megjavítani, ha a hiba nem jön elő csak hetekkel később.
De akkor még nekifutok még egyszer.
Üdv
(#) Gombszem válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Legegyszerűbb, ha elmented az egész Totalcmd mappát, és ezeket még:

a registry-ben (ezt csak akkor kell, ha a Totalcmd telepítési helye változni fog):
HKEY_CURRENT_USER\Software\Ghisler

ezeket a fájlokat (ott van, ahova először telepítetted)
wcx_ftp.ini
Wincmd.ini

Ha bármi nem tetszik, visszamásolod a Win intézővel, illetve a registry szerkesztéssel (ez utóbbi csak akkor kell, ha a Totalcmd telepítési helye változik).

DE: elég, ha csak ezeket meneted el, és írod vissza, ha az új telepítésnél semmi egyebet nem változtatsz:
Default.bar
Default.br2
Descript.ion
Tcthumbs.db
Vertical.bar
Vertical.br2
(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Közben megleltem: fülekre valahol jobb klikk, utána "Fülek elmentése mindkét oldalon fájlba"opció!
(#) Pgeorge80 hozzászólása Feb 18, 2019 /

Sziasztok! Létrehoztam egy otthoni hálózatot, van egy router, két asztali pc win 7-el! A két asztali pc között, tökéletes a kapcsolat, mindkét gépen látom a másik gépet, viszont mobileszközön, hálózati böngészővel, nem tudok megnyitni, csak az egyik gépen, egy meghajtót!Ez miért lehet? Valaki tud segíteni egy két ötlettel?
(#) Hx-2 válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Mit nevezel "hálózati böngésző"-nek? ftp-ét??
(#) Pgeorge80 válasza Hx-2 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Pl Es fájl explorer! Hálózatnál látja a helyi hálózatot, és azon belül látja a két gépet, viszont csak egyik gépen tudok megnyitni egy meghajtót! A többit nem engedi megnyitni!
(#) krauszkrisztian14 válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

És ezt ugyan az a gép miért csinálja?
Van benne 6 gb ram, de felül csak kettőt ír ki
(#) Doky586 válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Próbáld ki a két régi helyére tenni a két újjat, csak a két újjat hogy úgy megy-e..
(#) Pgeorge80 válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Na eljutottam addig, hogy ha a mappa megosztásánál azt jelölöm be, hogy otthoni csoport lássa, akkor nem látni mobileszközön, csak a másik gépen! Viszont ha azt jelölöm be, hogy mindenki lássa, akkor mobileszközön is látni, ha a wifire csatlakozik! Tehát siker, viszont félek, hogy így bárki más is láthatja, aki nem a mi wifinkre csatlakozik! Vagy nem láthatja?
(#) Udvari Zsombor válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

És ha a megosztást esetleg levéded jelszóval? Úgy azután már láthatja bárki, hozzáférni úgyis csak te fogsz tudni...
(#) Pgeorge80 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Köszi a választ és a tippet! Hálózati és megosztási központban be is állítottam a speciális megosztási beállításoknál, hogy jelszóval védett megosztás bekapcsolása! Na most mobilon kér felhasználónevet, és jelszót! Azt hol találom, vagy hol lehet beállítani?
,
(#) Udvari Zsombor válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Ilyet még nem próbáltam, de elképzelhető hogy minden alkalommal meg kell adni a jelszavat... Ha pedig esetleg lenne olyan hogy ❑ jegyezze meg, akkor csak pipáld be...
(#) D Wye hozzászólása Feb 22, 2019 /

Sziasztok!

Nagyon bízom benne, hogy választ kapok a kérdésemre.
Tavaly magánszemélytől vettem egy laptopot, még áprilisban. Eddig szép és jó minden, azonban egy hibát találtam; a BIOS jelszóval védett.
Hónapok óta próbálom elérni az eladót, de ez nem sikerül, a telefonszám állandóan ki van kapcsolva. Ezen kívül a neve és a lakcíme van meg, utóbbi túl messze tőlem, sajnos.

Mit lehet ezzel kezdeni? Van mód a jelszó eltávolítására?

Válaszokat előre is köszönöm
(#) vargaf válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Ha segítséget kérsz legalább az "egy laptop" pontos típusát írjad meg, mert akkor hamarabb kapsz értelmes választ!
(#) D Wye válasza vargaf hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Lenovo ThinkPad Yoga 12 Pro
(#) eSDi válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Hali!

Attól függ milyen jelszót állított be. Ha normál bekapcsolási jelszót, akkor az törölhető az elem eltávolításával, illetve az alaplapon található password reset gombbal, ha van. Ha SuperUser jelszó lett beállítva, akkor nincs rá lehetőség.
(#) vargaf válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Egy kísérletet megér:
BIOS jelszó feloldása
(#) Kovidivi válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Küldjél neki levelet!
(#) Doky586 válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Feltalálták már az SMS-t.. Ha beállítod az olvasási visszaigazolás kérést is akkor azonnal értesülsz róla amikor bekapcsolja a telefont..

Nem szabadott volna megvenni jelszóval védett biosú laptopot..
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2019
(#) D Wye hozzászólása Feb 22, 2019 /

Köszönöm a válaszokat, megpróbálom a beküldött módszert meg megnézem az alaplapot. Amikor megvettem, nem tudtam, hogy jelszóval védett. Ez hónapokkal rá derült ki.
Levélre sem válaszolt és SMS-re sem
(#) Doky586 válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Ez hiba. Vásárláskor ez az első amit meg kell nézni..!
Nem jött kézbesítési visszaigazolás? Akkor azóta nem volt bekapcsolva az a telefonszám.. Más telefonszámot használ azóta. Csak miattad.
Lopott céges laptop eladása után gyakori az ilyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2019
(#) antikzsolt hozzászólása Feb 22, 2019 /

Üdv.

Van egy olyan problémám hogy sima merevlemezen tartom a tartalék win10. De amikor bekapcsolom akár egy napig is elzörög 100% merevlemez terhelés mellett. Pedig hálózat nincs. Vírus nincs. Alap programok vannak rajta.

A másik kérdésem ventilátor téren melyik a jobb. Mind a két esetben 12cm venti de a sűrű lapátos vagy a kevésbé sűrű a jobb? Tápegységbe vennék cserének.
(#) renegat1 válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Nekem így sikerült már:
Jelszó
(#) D Wye válasza renegat1 hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Ha szétszedtem, megnézem ezt is
(#) D Wye válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

De jó. Ezt ilyenkor nem körözik?
Következő: »»   814 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem