Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Cseréltem a mellékletet, kiszedtem a rajzokat a doksiból. Amit mérsz, aszerint nincs elégve, csak megnyúzódott... Nem is lehet rossz a végtranyó, mert ott van még sorba 1k2. Nem látom hová megy az N pont, arrafelé lesz vmi gáz.
A bizti helyére mérj be árammérővel (20A-ben), ha nincs durva hiba, akkor kösd át ideiglenesen egy szalagkábelből (vagy más sokszálas kábelből) kihúzott egy elemi szállal (kb 4A-es nek felel meg)
Hát nem tudok rájönni, mi ez a cucc. Sajnos nem teljesen ugyanaz a kapcsolás... Itt még induktivitások is vannak (ellenállásra tekerve). De gyanús, hogy ez nem eredeti alkatrész benne...
Fejlemények: találtam 4A-s biztit, bekapcsolás után elindul, tápfesz van, csövek felfűtenek.
Jó hír: az Y végfok jól működik, a szenes ellenállás nem melegszik számottevően, az Y eltolás állítására a kimenőtranyókon kb. 60 V körül ellenütemben változik a fesz. Rossz hír: nincs X eltérítés, illetve az egyik végtranyón 32V a másikon 95V van... Az X eltolás csak pár volttal befolyásolja ezt az állapotot. Valahol megborul az differősítő egyensúlya, csak nem tom hol...
Amire a poti csúszkája megy, az egy BFY34. Ezek szerettek E-B közt majdnem megszakadni. Mérni kell...
Dióda állásban (npn: bázisra +t ) B-E közt kb 650(mV) , B-C közt hasonlóképp. C-E közt végtelen.
Újabb feljemény: megmértem az összes tranyót, de jónak néznek ki. Találtam egy bizonytalannak tűnő forrasztást, azt megigazítottam. Most már látszik a sugár, de a csatolt képen látható képet adja, amikor az X-eltérítés külsőre van kapcsolva (tehát X és Y bemenetek egyaránt nem kapnak semmit). Ez valami táp probléma? Elég összevissza reagál a kezelőszervekre.
Úgy néz ki, hogy nincs visszafutás-kioltás + valami (brumm?) jut az x és y eltérítésbe. Szkópot szkóppal lehet legjobban javítani...
![]() Tápokat kellene végigmérni először, elkókra próbakondit (100...220uF) rátenni. Idézet: „Szkópot szkóppal lehet legjobban javítani...” Igen, sajnos itt vagyok meglőve... ![]() A kondi rápróbálgatása meg érdekes kérdés, mert az összes elkó legbelül van, elásva a sok madzag meg panel alatt/mögött... ![]() ![]() Most ment egy darabig és egy idő után elhalványult a kép... Elmelegszik valami a tápban??? ![]()
Valaki nem emlékszik melyik évjáratú hobbi elektrónikában, vagy RT-ben van annak az autóvolmérő-fordulatmérő-nek a rajza amely két panelbő áll, 555-el és A277D-vel felépítve? Kapcsolóval lehet váltani a két funkció között.
![]()
Hello!
Ez lehetne akár a Sweep generátor jele is, az X és Y csatornában.(Lineáris felfutás, gyors visszafutás, kis várakozás.) ![]() De X-Y üzemmódban, nincs visszafutás kioltás! Miért is volna! üdv! proli007
Ja,ja ebben teljesen igazad van! Ott csak a két erősítő megy. Csak a tápból jöhet ez a csúfság, hisz'pontnak kellene megjelenni. (vagy esetleg gerjedés?)
Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó az, hogy pont ugyanilyen szkópom van itthon. A rossz az az, hogy darabokban van, mert tropásan kaptam és szétbuheráltam! (nem volt hajlandó semmit sem csinálni, és akkor még nem volt kedvem javítással vesződni.... Ma már bánom!)
![]() ![]() Addig is örülj a tudatnak, hogy van már lehetőség a továbbhaladásra... ![]()
Köszi szépen, de pillanatnyilag úgy fest, hogy az ellenállás most egyáltalán nem forrósodik fel és az Y eltérítés is műkszik valamennyire, szóval a hiba valahol máshol lesz.
Ma kaptam ígéretet, hogy kapok egy másolatot a doksijáról valamikor jövő hét végére, egy régi kedves barátomtól meg kunyeráltam kölcsönbe addigra egy kicsi orosz szkópot, úgyhogy már semmi sem ment meg attól, hogy nekiessek. ![]() Remélem sikerül zöldágra vergődni vele. Már ezer éve nem foglalkoztam komolyabban ilyesmivel (jó kis "bemelegítő" lesz....)
Köszönöm szépen.
![]() ![]()
Amilyen lendülettel haladsz, nem fogsz elakadni! De bármi probléma adódik, a fórumozókra számíthatsz! :yes:
Köszönöm előre is - mégegyszer.
![]() ![]()
Sziasztok !
Kapcsolási rajzot keresek egy Sony CCD-F350E videokamerához. Ha valaki tud segítsen. Köszönöm előre is.
sziasztok!
Látom nagyon jó itt a fórumársi segítség, ami nekem is elkelne, látván hogy menyit segítettetek BALLAGE-kolegának a szkópjával kapcsolatban :yes: Iyen téren nekem is jól jönne egy kis segítség mégpedig ITT Ezt az üzenetet már végső kétségbeesésemben írtam... :no: üdv! ![]()
A linket megnéztem, de típust írtál valahol, mert nem láttam!
![]()
szia!
A tipusa olyan mint a topic címe még szetrvízkönv is van hozzá! üdv!
Vagyis TV MINISCOPE-3 TR4362/H015
Ebben az esetben majd Ballege-t kérdezd, amint működik teljesen a szkópja! ![]() ![]() ![]()
Hát, ha tudok, majd segítek, bár az enyém nem pont ilyen...
![]()
Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresek egy APC 2200 xl ups-hez, ha van valakinek valami ötlete, szánjon rám pár percet, Hálás köszönet elöre is.
Hopppá! Bocsi, úgy emlékeztem, hogy a két szkóp (tiéd és zoly15-é) ugyanolyan típusú. Elnéztem (na jó, nem néztem meg egyáltalán!
![]() ![]()
Én egy tolatásjelző kapcsolási rajzát keresek. Teherautóra kellene. (Egészen pontosan egy IFA W50L-re
![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
2db kapcsolási rajzot is keresek. Egyik az egy időzítő lenne, mely 12V-ról üzemelne 15 percig bekapcsolná a fogyasztót, amjd 5 percig lekapcsolná, majd 15 percig megint működne, 5 percig ismét pihenne és így tovább. (esetleg potméterrel lehetne állítani az intervallumot, ez lenne a legjobb) A másik kapcsolás DC motor meghajtásához kellene, PIC-es kapcsolás, hogy X idő alatt a motor fokozatosan érje el a max fordulatszámát, majd vissza a leglassabbra és így gyorsuljon, lassuljon X idő alatt. Mind a kettőnél komplett kapcsolásokat keresnék, de részletek is érdekelnek! A segítségeteket előre is köszönöm!
Hello!
Ha már valamiben PIC-van, akkor az vezérelheti a 15perces időzítést is, vagy bármi mást. Viszont azt meg kellett volna adni, hogy hány voltról-milyen feszültségnemről üzemel a motor, mekkora a teljesítménye, v. az áramfogyasztása. De hogy egy hagyományos megoldás is legyen: üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |