Fórum témák
» Több friss téma |
A mérőcsúcsot, mint olyat itt felejtsd el! Ez az egész nem arra való, hogy tetszőleges pontra becsatlakozz, és szinteket méricskélj, mert itt a készülék 50Ohmos impedanciával bír, azt nem csatlakoztathatod bárhová egy áramkörön belül, mint egy nagyimpedanciás, nagyfrekvenciás mV mérőt!
Van a fiókodban , nem is kevés !
Párszor 10 100 ohmos ellenállások meg jelgenerátor vagy vmi hasonló. L C rezgő, szűrő körök amiket gerjeszthetsz egy generátorral , közben tekered a frekijét. A kimeneten pedig lesheted a dB változásokat.
Az biztos, már nem is nagyon férnek el. Ha csak ennyi elég, akkor megoldható.
Meg egy kis számolgatás sem árt. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2019
Megérkezett a kábel.
Szerintem jó minőségű. A külső szigetelő köpeny alatti "hálós" árnyékolás folyamatos. A belső szigetelésen helyett kapott az "alufólia" árnyékolás is. A belső vezeték, egy hajlékony vezeték, ami réz vezeték. Szerintem mérésre megfelelő, még az átmérője miatt is. Az SMA dugó, illetve aljzat, ami hozzá való egy kicsit drága. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Idézet: „dugó, illetve aljzat, ami hozzá való egy kicsit drága.” igen mert arany árú boltban vennéd meg , esetleg vegyél 10-et vagy többet és máris spóroltál 10% A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Ha fólia árnyékolás is van, akkor nem lehet túlzottan hajlékony.
Csatlakozó vásárlás előtt érdemes alaposan szétnézni, igen nagy a szórás árban, minőségben is. Ráérős idődben olvasgasd a Radiall katalógust, igen sok infót lehet belőle összeszedni, a csatlakozói sem olcsók, viszont a világ egyik legjobbja. A mikrohullámú eszközeinél mérési módszereket is találsz.
Várom az augusztusi börzét . Most már tudom mit kell majd vennem.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Hajlékony, én úgy tapasztaltam.
Igen, olvasgatom már. Több csatlakozót felismerek már, jó a leírás is. Habár a mérés módszerek részt még nem találtam meg. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Valami zavar van az erőben... Amit csatlakozót linkeltél, az nem olyan kábelre való, amiről írtál, nem SMA és tényleg nagyon drága.
Ha az RG174-es kábeled van, és SMA csatlakozókat szeretnél rá itt vannak jóval olcsóbban. Arra figyelni kell, hogy SMA-ban van "normál", meg "inverz" is, összeillőket kell választanod. Például ehhez csatlakoztatható ez, és még az RG-174-re rá is krimpelhető.. De lehet a fordított csatlakozókból is párosítást csinálni, azt nem kerestem ki. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Aztán még vannak pigtail kábelek is ... azon rajta a szerelt gyári csati ... másik vége szabadon van.Ha elég hosszú (fél 1 max 2 méter) akkor kész a mérő kábeled amit igaz forrasztással rögzíthetsz ahova kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Valóban, zavar az erőben.
A Hestorban is nézegettem már a csatlakozókat, csak nem tudtam , hogy az aljzatokhoz pontosan melyik dugó illik. Köszönöm az ajánlást! Kereséskor az RG174 kábelhez, csak ezt a két dugót adta ki. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Az lehet a progléma, hogy a Hestore keresője nem hozza ki az RG174 keresésre az RG174/188(A)/316/B7805A/KX3/KX..... stb találatokat, pedig abban is benne van az RG174 (a sok többi mellett). "Kézzel" kell kibogozni..
Még a múlt hét folyamán a Hestoreban nézegettem és rendeltem SMA csatlakozót, próba szerencse alapon. Ma megérkeztek. Most lehet másikat választanék, de most egyelőre ezek vannak. Az aljzat és a apa csatlakozó. Igaz az RG178 kábelhez nem írták, hogy jó. De először úgy gondoltam , hogy RG58-as kábelt használok a mérésekhez. Én úgy tapasztaltam , hogy szerencsére ezek a kis SMA csatlakozók jók az én kábelemhez is. Szerintem az RG58-as nem is benne bele. Sikerült rákrimpelni a vezetéket sérülés nélkül a dugóra és a jól illeszkedik. Majd egy szugorcsővel rászorítani a kábelt a csatlakozó dugóra. Az aljzatot sikerült beépíteni a wattméterbe. Most egyelőre így hagyom.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2019
Belemegy az RG58, az elmúlt hónapban vagy 150 darabot felszereltem belőle, már vaktában is megtudnám csinálni.
Elhiszem, én nem néztem. Csak olyan picinek látszik.
Sajnos ettől féltem, ha rádugom a koax mérőkábelt a wattmérőre, akkor +0.5 dB -lel magasabb érték lesz a kijelzőn. Az alap érték -60.1 db, így az érték -59.5 dB -re változik. A kalibrálás elkerülhetetlen.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2019
Üdv Mindenkinek!
Egy Híradástechnikai Szövetkezet által gyártott TR-0734/R076 típusú stereo coderes AM-FM szignál generátorhoz szeretnék segítséget kérni: Olyan problémám van a műszerrel, hogy a 0,1 - 12Mhz-es kapcsoló állásban nem lehet beállítani a frekvenciát, folyamatosan változik, ugrál a kijelzőn. A 12 - 120MHz-es állásban viszont jól működik, a frekvencia szépen beállítható. Ebben szereték segítséget kérni, hogy mi okozza a hibát, esetleg találkozott már valaki ezzel a hibával.
Ebben 2x2db oszci van alsó és felső sávokra.
A 2 oszcifrekijének keverésével áll elő a kimeneti freki. Alsó sávos.oszcik nem mennek, ez egy trükkös FLL elvű hangolója van. Lehet éppennez az fll rész bizonytalan, 1 2 elkó kilehet benne száradva. Tartományt gombbal tudsz ugrani benne, alsó felső tartomány között potival lehet tekerni. Elektrotanyan fent van a doksija.
Köszönöm a segítséget, jó lenne ha csak elkó hiba lenne, szétszedni sem lesz egyszerű, nagyon össze va rakva.
Üdv!
EZT a BNC aljzatot próbálta már valaki? Mennyire jó a minősége? Bocsi ha rossz helyre írtam! Köszi! A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Ha jól emlékszem ugyanezeket vettem régebben egy szkóphoz, mert a gyári BNC-i olyan mértékben voltak feketére oxidálódva hogy neki sem álltam a tisztogatásának. Működött, de mechanikailag egyáltalán nincs a toppon, mivel a csatlakozók kb. úgy estek rá, a legkisebb ellenállás nélkül. Tehát a belső ér hüvelye laza, a külső meg kisebb valamivel mint kellene.
Gyenge minőség.(Ezt az ára is tükrözi)
Szánj rá kicsit többet, vegyél márkás BNC aljzatot. (Radiall, Telegartner, Suhner stb) Drágák, de megéri megvenni, nem okoznak meglepetést,és tartósak.
Köszi mindkettőtöknek a választ!
Még annyit, hogy honnan lenne érdemes beszerezni egy normálisabbat? (melyik vebárúház?)
(a lényeg hogy 50 Ohm és hosszúmenetes legyen)
A Mauser oldalán találsz Radiall termékeket. De a böngészés előtt ülj le (az árak miatt).
A TME -nél van Amphenol is. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Az árak miatt kérdeztem hogy hol a legcélszerübb.
Mondjuk kíváncsi lennék rá ki ad 13K-t egy aljzatért... |
Bejelentkezés
Hirdetés |