Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   815 / 1159
(#) Doky586 válasza D Wye hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Őt nem. Téged fognak: orgazdaságért jobb esetben ha sikerül bizonyítanod hogy nem te hoztad el azon cégtől..
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 22, 2019 /

Sziasztok

Ismerősöm asus laptopja ismét hozzám került.
Probléma: Indításkor egyből BIOS-ba lép és a rendszeridő beállításra ugrik, mintha nem stimmelne az idő (pedig jó)
Ha megnyitom a sata beállításokat, akkor ilyenkor sata 0 nincs semmi, ergo mintha nem érezné a winyót.
Javaslatotokra a winyó csatlakozóján mozgattam, de nem használt.
Aztán van, hogy elindul és hetekig jó megint, most megint rossz.
Beraktam egy másik winyót erre megint biosba lép indításkor, de már látja a sata beállításoknál a winyót.
A régi winyót ráraktam egy usb3-as átalakítóra és pc-n keresztül símán látom, tehát nem hiszem, hogy annak van baja.
Van valakinek ötlete?

Üdv
(#) renegat1 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Szia! Laptop pontos típus? BIOS frissítés volt?
(#) zsoltee0001 válasza renegat1 hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Szia

Na most például jól működik. Próbálja ezt valaki megjavitani.
Persze a billentyűzetet minden alkalommal ki kell szedni mert útba van.
Asus f541s.
Nem volt BIOS frissítés.
Tuti hogy valahol kontakt hiba lesz.
Az a gáz hogy usbs billentyűzettel nem tudom helyettesíteni mert a bekapcs gomb is rajta van.

Udv
(#) villanyipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

Ha módodban áll egy éles nagyítóval, nem a rejtvényfejtős fóliával, át kéne nézned a forrasztást a csatlakozó körül esetleg szerezz kontakt pray-t és pucold ki belülről óvatosan, ez a hol van vinyó hol nincs egyértelműen kontakt hiba.
Utóirat a frissen kontaktspray-el lefújt dolgokat szárítsd ki, nem feltétlen örülnél ha a végén az zárna rövidre valamit
(#) zsoltee0001 válasza villanyipi hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

Szia
Átnéztem, van egy panel ami összeköti a mother boardot a winyóval és a DVD-vel, ha ott lenne hiba, akkor valószínűleg a dvd-t se látná, márpedig látja.
Akkor marad az, hogy a vinyó satás csatija nem oké, persze ez is nagyítóval nézve tökély.
Hülye kérdés, ha beteszek egy másik laptop winyóját akkor nem kéne elindulnia legalábbis valameddig?
De folyton a biosba lép, ráadásul a rendszeridőre ugrik, ezt se értem.
Üdv
(#) Balaa16 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

Üdv!
Hasonló hibával volt az asus laptopom garanciális javításon. HDD board csere és bios frissítés megoldotta.
(#) zsoltee0001 válasza Balaa16 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

Elég széles a választék: Bővebben: Link

A gyári jó drága.
Most egyenlőre meg vannak feszegetve az érintkezők, át van kontaktsprayzve (föl nem birom fogni, hogy tud itt kontakthiba lenni) és össze van rakva.
A bios frissítést, hogy kell csinálni?

üdv
(#) villanyipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

Ha a gyártó honlapján van bios frissítés és azon belül is exe kiterjesztésü, akkor win alól lefuttatható.Ha bio vagy zip lenne ahhoz vagy a saját flash szoftvere vagy bootbol indított upgrade a megoldás.
Egy laptopban nem igen optimális a körülmény minden esetben, mozgatva van eléggé nagy hőfokok uralkodhatnak, a rugók is kilágyulhatnak a csatlakozón, ezt szemmel ugyan senki észre nem fogja venni.
(#) Doky586 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

.....
(#) renegat1 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

Szia!
Elsőre nézd meg a laptop pontos típusát és a BIOS verziót. AIDA64 megmutatja. Utána, ha van frissebb, azt letöltöd, kicsomagolod és rámásolod egy FAT32-re formázott usb kulcsra. A többit itt megnézheted: BIOS
(#) zsoltee0001 válasza renegat1 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /

Most kezdem kaparni magam:
Letöltöttem az újat (2016-os volt rajta) elkezdtem volna csinálni a frissítést, csak az tűnt fel, hogy nem tudom kiválasztani a file-t a le-nyíllal, mire rájöttem, hogy valószínűleg rosszul dugtam össze a billentyűzet csatlakozóját, mert konkrétan a fél klaviatúrát nem látja.
Szedhetem megint szét.
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /

Köszi a segítségeteket, fölraktam a legfrissebb biost, most jól működik, a gazdája meg eldöntheti, hogy áldoz-e 65dolcsit egy hdd összekötő panera (3 db ssd-t futna)
(#) golem hozzászólása Feb 26, 2019 /

Sziastok!
Van egy kis problémám nem találom a képen látható drivert. Sárgával ki emeltem.
Intel SD állomás vezérlő erre hibát jelez. most lett újra telepitve a gép.
(#) bbb válasza golem hozzászólására (») Feb 26, 2019 /

Ez így semmit nem jelent. VID (Intel az 8086 lesz) és PID alapján keresd!
(#) golem válasza bbb hozzászólására (») Feb 26, 2019 /

Mi az a PID
(#) bbb válasza golem hozzászólására (») Feb 26, 2019 /

VID = Vendor ID
PID = Product ID

A hardverazonosítók között keresd, előfordul, hogy DEV néven lesz. Kb. így fog kinézni: VID_8086&PID_####, vagy VID_8086&DEV_####

E kettő alapján megtudod, hogy egyáltalán milyen hardverhez keresel illesztőprogramot, illetve az illesztőprogramban lévő inf (szöveges) fájlban ha megtalálod ezeket az azonosítókat, akkor az megfelelő lesz hozzá (feltéve, hogy a rendszerarchitektúrához is illeszkedik). A windows is ezeket az azonosítókat fogja keresgélni az inf fájlokban, ha megtalálja bennük, akkor hajlandó párosítani a hardverhez az illesztőprogramot.
(#) erbe válasza bbb hozzászólására (») Feb 26, 2019 2 /

(#) nedudgi válasza erbe hozzászólására (») Feb 26, 2019 /

Kevered a szezont a fazonnal. Ha informatikus lennél, akkor ezt nem írod le.
(#) bbb válasza erbe hozzászólására (») Feb 27, 2019 / 1

A bemutatkozásodban az szerepel "informatikus". Bántás nélkül kérlek, hogy gondold át mit linkeltél be!

Ha nem értednéd, miért, akkor egyszerűsítem egy példával:
- ... (előzmény hozzászólások golem és köztem)
- Mi a macska angolul? (golem)
- cat (bbb)
- Tessék itt egy link a CAT markológépeiről. (erbe)
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2019
(#) golem hozzászólása Feb 27, 2019 /

Meg leltem ACPI\VEN_8086&DEV_0F14&REV_0001 már csak a letöltendő drivert kel megkeresnem.
(#) bbb válasza golem hozzászólására (») Feb 27, 2019 / 1

Szuper!

Az ne zavarjon, ha dell, hp, vagy más gyártó oldalán találsz hozzá valót, többnyire elég átfedés van köztük, hogy ne okozzon problémát. Én legutóbbi ilyen drivervadászatom eredménye az lett, hogy HPe ML30 Gen9 szerverre sikerült rátelepíteni a Windows Server 2008R2 verzióját... Nem mondom, hogy egyszerű volt, vagy gyors, de legalább legális, mert ehhez volt megvett licenc Annyit elárulok, hogy ebben az esetben az alaplapra és különböző vezérlőkre rászitázott feliratok, IC-k típusa vitt előre, mert sajnos addig is nehéz volt eljutni, hogy az USB vezérlőt a telepítő felismerje, s legyen billentyűzetem. A végén mindösszesen 17 megabájtnyi driverpakk lett az eredmény, aminek nagy részét a Microsoft oldaláról letöltött hivatalos ISO-ba integráltam, gond nélkül települt a rendszer - majd a maradékot kézzel indítva minden eszközhöz meglett az illesztőprogram.
(#) krauszkrisztian14 hozzászólása Feb 27, 2019 /

Nem pont ide tartozik, de nem tudja valaki, hogy honnan lehet magyar oldalról rendelni Lenovo B570 laptophoz alaplapot?
Előre is köszönöm!
(#) golem válasza bbb hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Meg a driver is de nem jó még most sem.
most már ezt a hiba üzenetez kapom:
Ez az eszköz jelenleg más eszköz vagy eszközök elindulására várakozik. (Kód: 51)

Függőségek:
\_SB.GPO3
(#) bbb válasza golem hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Amúgy ez milyen gép, amiről szó van? Újratelepítés előtt rendben volt ez a vezérlő? Esetleg BIOS beállítások között lehet valami, ami miatt nem akar elindulni.

Ez egy mini pc ezzel küzdök megvétel óta
(#) golem válasza golem hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Kész hiba ki pipálva
minden driver a helyén
(#) bbb válasza golem hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Melyik driver oldotta meg végül?

Nem driver hiba volt, hanem a BIOS-ban engedélyezni keletet kellett egy eszközt, és az hozott még egy i2cI2C elemet. Eennek a telepiítését a driver booster meg oldotamegoldotta.
Csak nem tudom, hogy hol tárolja a driver booster a fájlokat.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) golem hozzászólása Feb 28, 2019 /

Sziasztok!
Volna egy kérdésem hogy tudnék teljes adatforgamat mérni a neten.
Hogy a szolgáltató fele menyi adatforgalmam van egy hónapba.
Itt mérni kellene a wifis eszközöket is 2 telefon és 1 tablet meg 2 gép ezek vezetékesen csatlakoznak a routerbe.
Következő: »»   815 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem