Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem csak egy kérdésem maradt. Van-e lehetőségem korrigálni a szabályoknak nem megfelelő hirdetésemet úgy, hogy immár megfeleljen a szabályoknak, avagy egyelőre nem rakható fel újra?
Nos, ez egy nagyon jó kérdés!
A szabályzat - szó szerint - az alábbiakat írja: Idézet: „2/19. Ugyanazon termék vagy szolgáltatás 28 napon belüli ismételt feladása. Ugyan annak a terméknek minősül abban az esetben is, ha az eladási árat az eladó az új hirdetésben csökkentette.” Mivel ez - a szó szorosabb értelmében véve - ugyan az a termék, így - a szabályzat értelmében - nem volna lehetséges, de a körülményekre tekintettel szerintem ettől most eltekinthetünk. Bár a végső szót Topinak kell kimondania.
Érdekes egyébként, mert ha tényleg szó szerint vesszük azt a mondatot akkor nem értem hogy például egyszer az én nyákos hirdetésem miért volt törölve ezen okból, hiszen nem ugyan azt a terméket adtam fel ismét, mivel azt a nyákot eladtam. Van mondjuk 400db nyáklapom, eladok belőle 20db-ot egy nap alatt akkor másnap ismét feltehetem a hirdetést hiszen az már nem ugyan az a termék hanem egy másik.
Na meg ha az egyik vásárló rányom az értékelés gombra akkor el is tűnik, nekem újra fel kell tennem hiszen még van 380db nyáklap. De akkor az meg szabálysértő mert 28 napon belül tettem fel újra. Tulajdonképpen a legkorrektebb az lenne ha a 400db nyáklap 400db különálló hirdetésként lenne feladva. Amúgy még hékás, nem arról volt szó hogy a hirdetés jelentése gomb nyomkodásától már nem tűnik el automatikusan a hirdetés mint korábban? Topi ezt írta itt a topikban nem is olyan rég. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
Tudod mi lenne a megoldás erre az egész feljelentgetősdire? Ha a névtelenséget eltörölnétek. Legalább jelenjen meg, hogy: "A hirdetést xy jelentette a moderátornak". Nem azért, hogy utána a két felhasználó össze tudjon kapni, hanem azért, hogy mások is lássák, ki az, aki a hibát keresi a hirdetésekben. Ezt én mint egy "szégyenfal" is értelmezném. Innentől a feljelentgető 2x is meggondolná, hogy jelentsen, vagy ne. Ha a hirdetés tényleg javításra szorul, akkor nem fogja a jelentő magát szégyelni, de ha csak kötöszködik, akkor magát szégyeníti meg. A hirdetést pedig nem tüntetném el addig, amíg egy modi fel nem dolgozza.
A hozzászólás melletti ujjakkal is ez a helyzet. Mivel ott az ember neve, hogy ki dislike-olta a hozzászólást, csak okkal nyomják meg az emberek a gombot. Ha nem látszana a név, mindenki nyomogatná, ok nélkül is, főleg arra, aki unszimpatikus neki. Én azt mondom, látszódjon, hogy ki jelenti be a hirdetést! Aki csak kötöszködik, az szégyelni fogja magát, a korrekt bejelentőknek pedig nincs okuk a félelemre. De szerintem ők sem jelentgetni fognak, hanem inkább üzenetet írni, mert ha már látszik a neve, akkor lényegtelen, hogy jelent, vagy üzenetet ír...
Nekem be kell valamit vallanom. Amikor az ágyban tabletről olvasok, a jobb hüvelykujjam pont a dislike gomb felett van. Sokszor megnyomom véletlenül, a legtöbbször tudom korrigálni, de pár dislike-ot kiosztottam már így ) Úgyhogy utólag is elnézést kérek. De legalább nem vagyok részrehajló
A hirdetésed érvénytelenítve lett, ezért ilyenkor pár nap pihenőt követően van csak lehetőség újra hirdetést feladni. A 28 napos szabály (ahogyan más apróhirdetési oldalaknál is van ismétlési korlát) azt a célt szolgálja, hogy ne 51x adjon fel valaki hirdetést, csak hogy róla szóljon a hirdetési szekció.
Többször is volt már rá példa, hogy formai hiba miatt szinte azonnal érvénytelenített hirdetések visszakerültek. A végigfutott és az érvénytelenített hirdetések között az a különbség, hogy a türelmi idő leteltével az érvénytelenítettnek neki lehet futni mégegyszer, de a végigfutott, vagy felhasználó által archivált hirdetéseknek érthető okokból a 28 napos limitet be kell tartaniuk. Ha ez nem így lenne, minden nap archiválhatnám és újra feltehetném az X apróhirdetést.
Olyankor mi van ha 31 napra teszek fel egy hirdetést és lejár, nem archiváltam, nem adtam el.
Akkor is várnom kell 28 napot vagy az a 31 nap már fedezi a 28 napot?
Rendszeresen olvasom a fórumot , így nem okoz nehézséget kitalálni , hogy kik azok , akik a Moderátorokat napi szinten dolgoztatják . Egyetlen egyszer visszajelentettem egyet a sok közűl , de természetesen nem történt moderálás . Nekem természetesen nem okozott örömöt a jelentés , sőt , még el is szégyeltem magamat .
Sok éve forumozván én úgy látom, ez csak elvileg működne így. A gyakorlatban ezekből, tisztelet a kivételnek, mindig szájkarate lesz. Egy-két dislike miatt is időnként kiüt egy kisebb csetepaté, hát ha még pénzről is van szó... A másik variáció, hogy nem merik jelenteni a szabálysértést, mert félnek az elkövető haragjától, ez pedig rontaná a színvonalat ami itt legalább elég magasan van ahhoz, hogy szívesen járjak ide.
Idézet: Ilyenek mindig is voltak, vannak és lesznek is. Az emberi gyarlóság már csak ilyen. „vannak, akik számára - hogy ne mondjam - "élvezetet" jelent, hogy feljelent másokat.”
Gumicsonton rugóztok!
Amennyiben mindenki betartaná a szabályzatban leirtakat soha senkinek nem jutna eszébe hogy jelentse a szabálytalanságot! Az úton ha szabálytalanságot követsz el a rend őre büntet ha szabályosan közlekedsz akkor semmi gondod ugye . Itt is kiderült hogy nem a ruter hirdetésével történt a gond.csupán nem szabályzat szerinti kép volt feltöltve a.hirdetett termékről tehát ki volt a bünös aki ezt jelezte vagy aki nem a szabályzatnak megfelelően járt el? A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
Soha nem olvasom el a szabályzatot de igyekszek korrekten fogalmazni.
Idézet: Ez a fórumok egyik sajátossága.„Gumicsonton rugóztok!” Idézet: Ilyen nem lesz, ez egy emberi sajátosság. Mindössze arra akartam felhívni a figyelmet, hogy jó így, ahogy van, mert perpillanat nincs jobb.„Amennyiben mindenki betartaná a szabályzatban leirtakat soha senkinek nem jutna eszébe hogy jelentse a szabálytalanságot!” Idézet: „Itt is kiderült...”
Kétféle ember van. Az egyik folyton feszegeti a határait. A másiknak eszébe sincs még csak megközelíteni sem egy elméleti határvonalat, nemhogy átlépni azt. Vagy ha már rászólnak tudja, hogy átlépte. A gyerekeimnek is mindig azt mondom: Ha már rád szóltam - régen rossz! El sem kellene idáig jutni.
Nem, 10 féle ember van, mert van aki ismeri a bináris számokat és van aki nem
Egyébként a vannak olyan időszakok, amikor kb. törvényszerű a határok keresése, vagy épp feszegetése. A kamaszkor pl. ilyen, de kisebb gyerekeknél is vannak ilyenek.
Kollégák!
(Megint!) Nem működik a keresőm! Valaki legyen szíves a levelezőmbe linkelni a hozzászólásaimat, az ingyenes rovatból (kb. júniustól-szeptemberig). Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
Erre gondolsz? Bővebben: Link
Köszönöm, ezek azok. Sajnos nincs itt, amit kerestem (egy felajánlásom), mert lehet máshova írtam anno (az Apróba, vagy magánban tárgyaltuk egy kollégával, más kapcsán).
Ahogy mondod. IQ20 alatt és a demenciában szenvedőknél. A nőkre nincs szabály. Ők 16-os számrendszerben mozognak.
Végülis a feljelentgető "nyert". Amit úgy említesz itt, hogy pár nap, az valójában = 10 nap. Egyszerűbb máshol meghirdetni.
Elismerte, hogy hibáztál és még neked áll feljebb. Szép.
Addig, addig lesz feszegetve ez az apróhirdetés téma, hogy a Topi törli az egészet.
Aztán minden ki árulhatja a kalapácsát meg a mérőszalagját a jófogáson...
Csakis valós tényeket írtam le, mind a három mondatban.
Ez a tényeken nem változtat. Szabályt sértettél saját bevallásod szerint is, mindezek után pedig csapkodod a kalapod a földhöz, miszerint micsoda igazságtalanság ért. Ehhez kell vastag bőr.
Nem unod még, hogy folyamatosan kioktatsz másokat? Nem egy szimpatikus tulajdonság ez.
Vállalom, hátha észreveszi magát. Nem szeretem az igazságtalanságot, senkivel szemben, védem a fórum becsületét.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2019
Ahhoz is hogy valaki így beszéljen a másikkal.
Érdemes lenne visszasétálni átolvasni a fórum szabályzatot mielőtt nagyobb baj ér.....
Csak megállapítottam a tényeket, ez valóban nem változtat a tényeken, és nem is akartam változtatni a tényeken. Nem csapkodom a kalapomat sem Sajnálom ha neked nem tetszik, de talán másnak is lehet véleménye, nem csak kizárólag neked. Esetleg nézz szét a hirdetéseknél hátha valaki más is szabályt sértett...
Idézet: Én is. „Csak megállapítottam a tényeket”
Akkor, most hogy mindenki megállapította a maga nézőpontjából a tényeket, kérünk Titeket, hogy térjetek vissza a... az OFF-hoz. (És kerüljétek a személyeskedést)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |