Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A készülék paneleire 2010. 05 van rászitázva, mint gyártási dátum.
Ez a dps-199dp tápegység és az a kondenzátor valószínű, hogy a FET D-S között van és akkor fontos az ottléte.
No igen, már csak egy hasonló rajz, hasonló értékével próbálkozhatom. Van egy halom 2, 3kV.-os kerámiám, de a nagyságrendet legalább tudni kéne, no hátha van valami hasonló felpítéssel, vagy a FET alapkapcsolásai közt.
Megvan a kis nyavajás.. lefényképeztem makro üzemmódban az elszenesedett darabkát.. 221K , azaz ha minden igaz akkor 220pF (10% tűrés)
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
Mutasd!
Sziasztok!
A csatolt képen látható egy 65"-os philips passzív 3d tv képe ahol a tárgyak széle fekete és zavaros.Olyan mintha szétesne a kép.Találkoztatok hasonló hibával?Ha igen akkor mely részegység hibája okozhatja a problémát? A menü ikonjainak megjelenítésével nincsen probléma.Kizárólag a külső jelforrásból származó tartalom esetében. A segítséget előre is köszönöm.
Köszi mindenkinek a sokadik segítséget is, ez a tévé is kifogástalanul működik tovább.
Forgattam egy csomó ideig meg lőttem kismillió képet, sok féle fényviszony mellet hogy látszódjon, akkor bátorodtam fel, mikor egy képen ki tudtam olvasni tisztán az alatta lévő 1KV.-ot, ami itt ezen szinte semmennyire sem látszik, pedig ott van! De azon a másikon meg ez nem látszott.. annyi látszott belőle , mint ezen az 1KV-ból Szabad szemmel, meg csak annyit láttam hogy ott van valami írás, de esélytelen volt. Egy nagyító is segített volna szerintem, nappali fénynél.. kicsit túlbonyolítottam.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2019
Sziasztok. Egy Toshiba LCD tévé gondom akadt. A hibáról rakok fel két képet. Az első közvetlen bekapcsolás után, a második 5 perccel később készült. T-CON? vagy főpanel?
Bocsi ugyanazt raktam fel kétszer itt a másik
Szép, hasonlóan pirultat találtam már Én is sokszor.
Remélem nagyobbat, azaz, legalább 2-3kV-ost tettél bele, hogy ezzel ne legyen a továbbiakban probléma. Üdv!
Is-is, de lehet, hogy a tápegységben valami hibás és ettől egy-két további fokozat nem éled fel.
Érintkezési hiba is lehet, a második kép hibája erre utalhat, vagy a kijelző meghajtása hibás, csatlakozási hiba, vagy egyéb vezérlési hiba. Érdemes lenne szervizeltetni. Üdv!
Tuner hiba és/vagy video kf-hiba, forrasztási kh.ból adódóan is lehet, méricskélni kell, a megfelelő helyeken.
Sziasztok!
Hozzám került egy kis sport tévé javításra, a neve PHILIPS 14PT1322/00. A probléma vele az hogy nem marad meg egy csatornán sem a kép, ahogy a videón is látszik ITT elmászik a frekvencia. A panelon az összes elektrolit kondenzátor át néztem, ami nagyobb kapacitást vesztet cseréltem, de a hiba meg maradt. Cseréltem az NTSC processzort (TDA8361) egy TDA8362-re de a probléma ugyancsak meg maradt, akkor le cseréltem a Quarc oszcillátort is a TDA8361-esnek ami 4,433619MHz-es, (gondolván nem fix a frekvenciája) a probléma úgyszintén meg maradt. Az 5V alimentálása az fix. Van valakinek valami ötlete, hogy hol keresgéljem tovább a hibát?.
Szia!
Mennyire stabil a Vvari (hangoló) feszültség?
A tuner AGC fokozata lehet hibás, DE:
elképzelhető, hogy mivel öreg a készülék, ezért nem tetszik neki az újabb 7MHz-es sávszélességű csatorna kiosztása, pláne amit néhány KTV-szolgáltató is produkál. Itt kellene keresgélni, AGC beállítás, tuner-javítása, nem pedig cserélni fölöslegesen pár alkatrészt, amik vélhetően jók. Üdv!
Szia Kadarist!
Ez a rajz ennek a PHILIPS tévének a rajza amit ide fel töltöttel?. Hol kellene pontosan ezt a feszültséget meg mérni? Szia Cinema! A tévé eddig működött ezzel a szolgáltatóval, mostanában romlott el. Nekem sajnos a tévének nincs meg a rajza, keresgéltem az interneten de nem találtam meg. Ha nektek meg van és meg osztanátok velem, azt meg köszönném!
Annak a rajza és a 3603-as ellenállásnál mérj. Az első oldalon van az a rajzrészlet.
Szia kadarist!
A feszültség a 3603-as (100K) ellenálláson elég változó, ezt úgy kell érteni hogy bizonyos csatornákon a feszültség ezen az ellenálláson és a test közt 1,1V-tól egészen 23V-ig mérhető. De ha egy csatornán hagyom a tévét akkor a feszültség nem változik csak pár millivolt-ot, például az egyik csatornán hagyva 14,7V és 14,8V között játszik. Ez természetes hogy így változik a hangoló feszültség (Vvari) bizonyos csatornákon?.
Azért hangolófeszültség a neve, mert ezzel a feszültséggel hangolod a tunert az állomásokra, csatornákra, tehát ha csatornát váltsz, akkor ennek változnia kell. Viszont az UHF-sávon 100mV (0,1 volt) változás már totális elhangolódást okoz. Van ott az a 10µF-os szűrőkondenzátor. Cseréld ki.
A 10µF kondenzátor cseréje mar meg történt mielőtt mondtad volna, ugyan az a helyzet.
Ahogy látom van ott az áramkörben egy zenner dióda is 2600-as pozíció számmal HZT33 meg nézem még azt is.
Meg néztem a zenner diódat is, és a tranzisztort is le cseréltem(7601) hátha, pedig jó műszerrel mérve, de egyik sem oldotta meg a problémát.
Valami más ötleted esetleg?.
A tunert csavarhúzó nyelével kocogtatva nem mászkál, ugrál el?
Lehet, hogy tuner kontakthiba.
Szia!
Sajnos nem, már azt is próbáltam.
Sziasztok! Talán van tapasztalata valakinek az alábbi hibajelenség esetleges okáról (legalábbis, hogy hol keresgéljek):
Grundig ST 70-200 IDTV televízió A tulajdonos (idős néni) távirányító nélkül használta "időtlen idők" óta: Power on, majd a tv-n lévő csatornaválasztó gombbal a kívánt csatornára lépett, esetleg hangerőállítás... és power off. Valami történt, és most bekapcsolás után a képernyőn egy beállítási menü jelenik meg (nyelv beállítás). A felkínált nyelvek között a csatornaválasztó gombbal tudok lépdelni, de OK gomb nincs, sem vissza vagy kilépés lehetőség. Egy UPC-s távirányítóval a txt gombot megnyomva (?!) ki tudok lépni ebből a beállítási képernyőből, és utána a csatornaválasztó gombbal már lehet navigálni a csatornák között, mint régen. Viszont ki és bekapcsolás után ismét ez a beállító felület fogad. A néni persze így nem tudja használni a tv-t. Tapasztaltabb szakiknak esetleg van valamilyen ötlete arra, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget? (nagyon kezdő, de "bátor" amatőr vagyok... ) A tv kapcsolási rajzát le tudtam tölteni, esetleg az segítség lehet? Köszönöm szépen előre is az ötleteket!
Nem ismerem ezt a TV típust. De esetleg próbáltad már a TV felkapcsolása után egyszerre megnyomni a két programváltó gombot vagy egyszerre a két hangerő gombot a készüléken? Némelyik TV -nél így lehet előhozni a menüt és kilépni belőle is.
Köszönöm az ötletet. Reménykedtem, hogy ez lesz a megoldás... megnéztem, de sajnos ennél a készüléknél nem lehet egyszerre nyomni a két oldalt - kizárólag billenni hajlandó a két gomb.
Viszont a kérdésed azon gondolkodtatott el, hogy mi válthatta ki vajon ezt az "indulási" módot? Lehet, hogy a néni állított el valamit? Amikor mutatta, hogy hogy szokta bekapcsolni a tv-t, hát... a power gombot is jó sokáig nyomta, utána meg a csatornaválasztó billenőkapcsolót is... Mondjuk én is próbálgattam mindenféle kombinációt, hosszan nyomni, hangerő-csatornaválasztó gombot egyszerre, stb. De ezek nem segítettek. Pedig nagyon erős a gyanúm, hogy valami "felhasználói" ok lesz a háttérben Ha valakinek van esetleg még hasonló ötlete, köszönettel venném!
Szia!
A szervízmenübe elvileg csak távirányítóval lehet belépni. "Demo" módba viszont csak az előlapi gombokkal is be lehet lépni. Kikapcsolt hálózati kapcsoló mellett folyamatosan nyomni kell a hangerő + gombot, majd eközben bekapcsolni a készüléket.Ha ezután 10 mp-en belül megnyomjuk a program + gombot, belép a demonstrációs üzemmódba. Kilépés a demó módból: Kikapcsolt hálózati kapcsoló mellett folyamatosan nyomni kell a hangerő + gombot, majd eközben bekapcsolni a készüléket. Remélem ez segít! Ha nem, szerezni kell, - akár kölcsön kérve - egy hozzá való távirányítót.
2kV-os ment a helyére.
Köszönöm az információt, végül tényleg ebből született a megoldás! Annyi pici különbséggel, hogy ennél a készüléknél a program gomb volt a nyerő... de a segitséged nélkül soha nem jöttem volna rá
A tulaj néninek pedig a lelkére kötöttem, hogy tv nyomógombokat soha nem nyomunk hosszan Mégegyszer köszi a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |