Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Az antenna csak mellékzönge volt, anélkül is foghatatlanul forró a burkolat pár perc után. A lényeg az, hogy ha nem kapcsolom be a rádiót, csupán az időt mutatja a kijelző, akkor nincs gond. Viszont pár perc rádiózás után felforrósodik a rádió hátulja, szóval nem merem használni. Egyébként Overmax típusú a szerkentyű, használt autóval használtan vettem pár napja. Tehát rádiócsere lenne a kézenfekvő, vagy nem azzal van a baj, hanem valami érintkezési probléma? Amúgy jól szól téllegám.
Na, szóval elismerem, h hülye vagyok. Ugyanis elírtam, az antenna csatlakozóra csak szerettem volna rácsatlakoztatni a rádiót, de hiányzik belőle egy dugó, ami az antennáról jövő pipába csatlakozik. Viszont bedugtam a rádióba a dugó helyére egy darab drótot, és úgy jól szól. De a túlmelegedés ettől független, mivelhogy drót nélkül is forró a rédió burkolata. Majd, ha ráérek, valami szakembert megkérdezek, de most értem haza a melóból, éjszakás vagyok jelenleg. Ha meg a szakember nem tudja a választ, akkor berúgok és belerúgok. Zene híján meg majd eléneklem a "Zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve" kezdetű örökzöld slágert. Szóval mitől forró az a burkolat????
Szia!
Alap esetben is van melegedése a végfokoknak. Ez a fejegység szerintem már problémás. Lehet azért is adták el az ótóval. Ezért sem szoktam neve nincs dolgok vásárlását erőltetni. De ahogy már tán leírtam fentebb v.hol, tavalyi vásáros JVC-m sem hibátlan, 2 Din kivitelben. De 2000 év felett, már semmi nem tartósságra készül. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2019
Láttatok már kamu Pioneer fejet? Nem tudom elhinni, hogy ezt a típusjelzés nélküli készüléket a neves gyártó készítette...elég ránézni az előlapra, a házra, a csatlakozókra, a matricára...
Szia,
Ez sem befőttes üveg volt,nem igaz Balog bácsi? Régen még a fehér-kék logo idején a görögök csináltak hasonló hamisítványokat,hamis Pioneer hangsugárzóval sokat találkoztam.
Szia,
Ha már pár perc után is"megfoghatatlan",akkor szerintem inkább ne kockáztass,az nem üzemszerű. Keress inkább egy (el)ismert gyártótól (óvakodj a mai modern Blaupunkt-tól,mert az is kommersz)(és a fentebb látható hamisítványoktól) vagy gyárit.
Köszönöm, szerintem is cserés lesz a rádió. Egyébként használható készülék, már abból a szempontból, ha jól felforrósodik, ráütök pár tojást, amikor piknikezni vagyok, és kész a tükörtojás.
Köszönöm, de azt se tudom, mi az a végfok, ugyanis technikai analfabéta vagyok, sajnos. Szeretem a zenét, ennyi, amit biztosan tudok, meg be tudom állítani a csatornákat, ilyesmik. De ennél többre nem futja.
Hali! Használok én is egy ilyen rádiót, igaz, nem autóban, hanem a műhelyemben. Folyamatosan tűzforró az az oldal, amerről a végfokok vanna, de teszi a dolgát.
Ma már szinte minden gyártó Kínában gyártat elektronikai dolgokat gazdasági okok miatt.
Úgyhogy elég nehéz megkülönböztetni az igazit a hamistól. (Audi, Mercedes, BMW meg nálunk (is) hasonló okokból, akkor az mind hamis?)
Hello mindenki!
Lenne egy kérdésem, hozzáteszem nem értek az elektronikahoz Szóval, vettem egy kínai androidos autórádiót. A hangja ***. Van itthon még régről egy Alpine 9812rb fejegységem. A kérdés az lenne, hogy ki lehetne e cserélni a kínai rádió alkatrészeit az Alpine-éval a jobb hangzás érdekében, vagy ez úgy baromság ahogy van? A káromkodás itt nem megengedett! A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2019
Moderátor által szerkesztve
Igen,ami nem kínai,az hamisítvány.
Inhouse hozzászólásának farvizét használtam ki,hogy a hamisítványokról essen szó.
Szia!
Ezt egy műszerész majd megírja, aki ráállt már ilyesmi dolgokra. Igen csak molyolós dolognak vélem. Ez annak jó, aki ráér és szereti a kihívásokat. Mert eddig én csak hallottam róla hogy USB-sítés, meg belsőségek csere másik rádióból... Nekem is lenne ilyen project-es, '84-es Phillips-em, de az az ember még nem él, vagy nem a közelemben, aki megoldaná, hogy legalább a rádió rész, a tekerős skálával (memóriás) együtt, és a magnó is működő legyen. Oda meg már nem adom bárkinek, javításra sem. Volt akitől kb. fél év után kellett "visszakoboznom", megjavítatlanul.
Szia,
Szerintem inkább tedd vissza az Alpine-t. Idézet: „Tudom hogy nem használt apró. Nem itt hirdetünk.” Mégis megteszed.
Nem írtam árat, az nem hirdetés. Meg nem is árulom, csak gondoltam, megemlítem. Mert bevált technikák, hátha megfog v.kit. -De csak a moderátort.
Szia! Parking brake-t egy negatív szálra kösd úgy működik menet közben is a videó.
Bár mpeg4 ben van a klipp az usb de csak 2-t játszik le most ezzel kűzdünk. Kb így mint nekem,bár állok mikor fotóztam de üresben ketyeg a gép.
Sziasztok!
Van egy rádiòm aminek az antenna aljzatába nem tudom beledugni az antenna csatiját mert vastagabb. Gondoltam veszek hozzá átalakítòt, viszont nem tudom hogy ISO-ròl DIN-re kell az átalakítò, vagy fordítva ?
Suzuki swift 1999-es.
Itt egy kép a rádiò tìpusáròl és az antennáròl.
Hali!
Rengeteg féle ilyen átalakitót lehet kapni
Szia!
Igen, csak a pontos nevére lennék kíváncsi.
Húzd ki az antenna aljzatból az átalakítót és anélkül már bele fog menni. Azt meg rakd el és jó lehet még később.
Ez gyárilag ilyen. Nem lehet széthúzni.
Nem hinném, még nem találkoztam ezzel a fajta csatlakozóval lengőben, csak fixen a rádió hátulján. Persze én is tévedhetek. Néha nagyon passzos tud lenni. Kiderülhetne a rádióról készült képekről, vagy a leírásból, de ez a készülék nem igazán internet barát.
Ha megnézed az aljzat hosszát, akkor látszik, hogy sima aljzat, nem ez a Blaupunktos, nagyobb átmérőjű. Ahhoz nem lenne szükség ilyen hosszra, hiszen nem kell mélyen beledugni. Meg a kikandikáló vég is olyan gagyi átalakítós kinézetű. Bár a kínaiak mindig meg tudnak lepni... A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2019
Szerintem is kijön a lengő aljzatból. Egy fogóval kell segíteni rajta.
Szerintem is megpróbálhatod kihúzni,én sem láttam még lengőben így.
Az egy átalakító benne,benne maradhatott előző élete során.
Köszönöm szépen a segítséget srácok!
Igazatok volt, tényleg kihúzható. Nem gondoltam volna.
Látod, látod, és eddig mégis csak te kaptál egy pozitív értékelést a
Idézet: írásodra Gabótól... „Ez gyárilag ilyen. Nem lehet széthúzni.” Szívesen, örülök, hogy jó lett!
Hello
Egy Kenwood BT49DAB rádióhoz rendeltem antennát.A képen elvileg olyan volt a csatlakozó ami jó de megjött és mégsem(Aliexpress) A rádió csatlakozója 3.6mm átmérőjű. Linkelne valaki hogy konkrétan mi kell ehhez. köszönöm A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |