Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
majd nézz utána, valami rémlik hogy a wifit (ha használod) a mérés idejére ki kell kapcsolni
Ha NodeMCU kártyáról van szó, azon már eleve elhelyeztek egy feszültségosztót, ami kb. 3,3 V-ra terjeszti ki a méréshatárt. Az alsó tag 100 kohm, a felső pedig 220 kohm.
Én ezt úgy alakítottam át kb. 10 V-os méréshatárra, hogy egyszerűen sorba kötöttem egy 680 kohmos ellenállást, úgy vezettem a kártya analóg bemenetére, azaz megnöveltem az osztó felső tagjának az értékét. Nem túl elegáns megoldás, de csak egy 9 V-os elemről járatott tranzisztoros multivibrátor jelalakját akartam megjeleníteni, arra megfelelt. Bővebben: Link
Igen használom... használnám...
![]()
Megnézem!
![]() Köszönöm
Feszosztó**
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2019
Pl.: Arduino
Ez valójában csak egy USB-soros átalakító, melynek segítségével az ESP-01 modul kommunikálni tud a PC-vel. Neked kell megoldani, hogy az ESP8266 GPIO 0 lába GND-re legyen kötve bedugáskor, hogy az ESP-01 beépített bootloadere elinduljon, s akkor többféle programmal (ESP8266Flasher.exe, Arduino IDE+ES8288 bővítmény, stb.) rá tudj tölteni egy firmware-t.
Sziasztok!
Küldött már valaki ESP 01 et light vagy deep sleepbe , önébbredéssel? NodeMCU ra találtam egy olyat hogy GPIO 16 lábat a Reset lábbal összekötik. És a kód kap egy ESP.deepSleep (30e6) sort és igy elvileg 30 másodperc mulva ébred magától.... de esp01 re csak gombosat találtam. Ha a chip-re ráforrasztok a GPIO16 ra és a Resetre akkor ez működhet ott is? Illetve én 1 orára szeretném igy elküldeni! Működhet az is?
Akkor jol tippeltem! Igen a forrasztás alatt énis erre gondoltam... Amugy kiváncsi leszek hány modult szúrok el mire sikerülni fog.. ez a mérettartomány nem a barátom!
Köszönöm
ESP MQTT-n kap egy számot, de string formában... hogy tudom ezt számmá alakítani hogy tudjak vele dolgozni (számolni)
Akkor csak nem én vagyok a ....
Mind a 2 példaprogram hibával fordul... ugyan ugy mint ahogy a saját kódom. Akkor valahol máshol kell keressem a hibát.. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
A programod elején kéne deklarálni az inString-et
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
Inkább felrakom az egészet...
Van egy ilyen kódom:
A kód lehet hogy egy kicsit kusza mert folyamatábrásan pakolgatom a blokkokat. ( a csatolt képen látszik) Itt az MQTT_DATA-t stringé alakitja.. ha kiveszem belőle a converted payload to String-et akkor hibával fordul... jelen esetben szépen kapja és írja ki az értéket, (0-31) de ezzel PWM-et szeretnék vezérelni.. így jó lenne ha szám lenne az érték.. de ha beteszek egy convertert akkor is hibával fordul Szerk: Most láttam a válaszod.. igen csináltam olyat is hogy a program elején deklaráltam a változót volt hogy long volt hogy int volt hogy char... de akkor is hibát adott... Tehát én nem ragaszkodnék ahhoz hogy az az MQTT_DATA szöveggé menjen és utánna vissza.. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
És mi a hibaüzenet?
Ennél a kódnál semmi, De itt nem tudok az MQTT_DATA változóval számolni.
De ha pl az MQTT_DATA-t kihagynám és az elején deklarálok inté egy változót és abba próbálom beolvasni a payload-ot akkor ezt kapom. Itt a kód:
mindig nulla az érték.. Szerk: Mondjuk ahogy látom az egész kódom a feje tetején áll és egy kicsit össze vissza van A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
Inkább egy kicsit bujom még a netet aztán irok
Sziasztok!
Az év elején beszélgettünk pergésmentesítésről .. de egyszerűen nem találom a keresővel.... Mibe maradtunk akkor? ![]()
Sziasztok, van egy DOIT ESP32 wifi fejlesztőm és össze szeretném hozni egy MCP23017 I2C IC-vel. Sima Arduino UNO-val működik, de ezzel nem. 21-es lábon van az SDA, 22-es lábon SCL.
Kód a teljesség igénye nélkül:
A lényeg, hogy folyamatosan "jönnek a jelek", vagyis kiírja, mintha nyomva lenne valamelyik gomb, pedig nem. Ja és TTP223B-ket használok gombok helyett. Mi lehet a probléma?
Valaki próbált már json tartalom szűrés vagy elemzéssel próbálkozni?
json szeretnék egy változót kiíratni kijelzőre belső hálózaton de a váltózót nem sikerül kinyerni a json adathalmazból!
Hali!
A json tudtommal nincs a "gyári" libraryk között... nem írtad mivel próbálkozol... meg mi történik... tegyél a progidba sok-sok serial.println-t... esetleg a könyvtárat is teletűzdelheted, lásd mi történik... Ha meg begyűjtöttél egy libraryt, akkor ott van benne példa, ha meg nincs, keress másik libraryt ![]() viszont ezek valószínűleg egymással nem kompatibilisek. pl: https://github.com/squix78/json-streaming-parser ezt használtam, illetve ami időjárás programot használtam annak kellett, én nem írtam vele semmit, közvetlenül nem próbáltam...
Van valakinek elmentve jól működő rotary encoder programrészlet?
Eddig amiket találtam azokba mindegyikbe valami nem stimmelt! Köszönöm
Vagy oldjam meg 4szeres if az if-ben el?
Szia!
Nem lehet, hogy a kínai enkóder hagy ki néha? Típushiba.. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2019
Select... Case
Lásd melléklet (Flowcode)
A/B 10..100nF gnd ez nem enged pergetni igy kodba elhagyható is lehet...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |