Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudtok egyszerű megoldást AVK ideiglenes hatástalanítására? Valami kivezetett hibaáram tekercses FI relére kulcsos kapcsolóval, vagy négypólusú, de nagyobb áramot elviselő kapcsolóra gondolnék előszörre. Létezik e ilyen termék? Vagy valami más a megoldás?
Eléggé öreg vagyok ahhoz, hogy kijelentsem: a nyelvtanban nem használtak sohasem ilyen rövidítést ezekre a szavakra. Ez az oldal nagyon helyesen teszi, hogy nem enged a divatos szleng és igénytelen fogalmazás terjedésének.
Mi a konkrét cél? Hátha úgy jobban tudunk segíteni.
A készülékház földelése az audiójelnek tesz jót. Mindenféle kapacitások vannak a ház, és az elektronika között. ( pl hűtőborda-tranzisztor kollektor, a vezetékek-készülékház...) Ha ez a két dolog eltérő, és egymáshoz képest vándorló potenciálon lehet, sokminden előfordulhat, hozzáérsz az előlaphoz begerjed,vagy zúg az egész. A PE-t sem tekinteném fix pontnak, hiszen ha más nem akkor egy hatalmas antenna, mindenféle zavaró jel környezetében. Audió áramköröknél sok minden számít, még az alkatrészek elhelyezkedése a panelen is. ( volt olyan bemenetválasztóm, amit azért kellett újratervezni, mert két alkatrész, ami 1cm-re volt egymástól, áthallást okozott.)
Az is kérdés milyen eszköz rázott. Simán van olyan eszköz, amire rá van téve a kettős szigetelés jel, ergó védőföld sehol, a fémház meg kondenzátorral egyik ill mindkét hálózati csatlakozóponthoz kötve. ( érdekes módon pl még a régi forgótárcsás hajdú mosógép is ilyen volt.)
Aggregátor üzemeltetés.
Ha kiépített csatlakozó van akkor a belső pen miatt leold az aggregátoron levő relé. És általában nem megoldható a szétválasztás...
Ha az aggregátor - hálózat átkapcsoló jól van bekötve, akkor ilyennek nem szabadna előfordulnia hibamentes hálózatban, már ha jól értem a kérdést.
Az csak a fázisokat kapcsolja...
Épület oldalon össze van kötve a PE és az N, aggregát oldalról meg külön van választva.
Régi forgótárcsás Hajdúban egyetlen árva kondenzátor se volt. Még segédfázis kondi se.
Idézet: Ez a baj. A nullát is át kell kapcsolni. „Az csak a fázisokat kapcsolja.”
Az épületen belül nincs mód átalakításra...
Szóval az eredeti kérdés továbbra is fennáll.
Sosem tapasztaltam ilyet, de attól még belátom.
Lényegében akkor a legjobb megoldás, ha tartjuk a kettős szig. elvet miközben a fém házat GND-re tesszük. Az elkatrész elhelyezések világosak voltak számomra de köszi a tapasztalat megosztást.
Akkor az újabb régiben, volt egy zavarszűrő elem (legalábbis a miénkben, egy ideig) .
Az újabbakban 10 µF-os üzemi kondenzátor volt. Amit te láttál, az nagyon új lehet.
Hát, 30 éve szerelem őket, a négyszögletestől a legújabbig. De eddig az összesben találtam.
Lehet az téveszt meg, hogy szó szerint kondenzátort keresel. Ez nem kondenzátor a szó szoros értelmében, 5 kivezetése van. Kettő be kettő ki, egy meg a testre. Ebben viszont a rajta lévő rajz alapján kondenzátorok, induktivitások találhatók. Többek között a fémvázra csatlakozó szálhoz képest a dugvilla két oldalához is .
Akkor úgy tűnik, az ország minden területén máshogy tanítottak mindent. Épp mára megerősítettek, hogy bizony így volt. Léteztek ezen rövidítések.
Az a szomorú, hogy helyesírásról kell beszélgetni egy elektronikás oldalon. Nem a kiokítással van bajom, meg a szabályokkal -de ha v.ki (na, már megint) oktat, legalább adja már az arcát is hozzá, nem csak odabiggyeszti a javítást, meg ismeretlenül megjegyzést tesz-. De ez már kb. (körülbelül) a 3. figyelmeztetés volt, ki fognak rúgni. Annyi baj legyen. De addig is, megpróbálok nem sokat írni és kérdezni.
Lehet, hogy az téveszt meg, hogy nem sok régebbi Hajdú mosógépet láttál. Szerintem ahhoz az egy szem aszinkron motorhoz és a PAKO kapcsolóhoz nem is indokolt semmiféle zavarszűrő.
Talán az Energomatokra gondolsz.
Egy kevéssé tisztelt fórumrongálótól olvastam az indexen. Nem pont így, de már nem tudom pontosan idézni.:
"Hová lennének ékezet nélkül szárnyaló gondolataid?" Egy szakmai fórum megérdemli a korrekt fogalmazást és a helyesírást. Már ezt is sokan leírták.: 'Akinek nem tetszik, nem kötelező itt írni-olvasni." Idézet: „Épp mára megerősítettek, hogy bizony így volt. Léteztek ezen rövidítések.” Megerősítettek... Megerősítelek arról, hogy Elvis él. Akkor ez már meggyőző, ugye? Ezek a rövidítések persze léteznek, ugyanúgy, mint a "meggyőző" helyett a "meg győző", a "feltöltés" helyett a "fel töltés", és a mumusom: "feltételezzük" helyett a "tételezzük fel". Léteznek, de nem azért, mert így kell, csak azért, mert nem tanulták meg helyesen, és mert eltanulták a helytelent -a gyengébb képességűektől. Idézet: „Az a szomorú, hogy helyesírásról kell beszélgetni egy elektronikás oldalon.” Szerintem is szomorú, az még szomorúbb, hogy ha már figyelmeztettek valakit, akkor is inkább hadakozik. Ezen a fórumon a túlnyomó többség igyekszik helyesen, ezzel érthetően írni. A többieknek meg tilos az ellenkezőjét tenni, erre figyelmeztettek téged a moderátorok, nem arra, hogy ne írj. És a többiek is csak megkértek, igyekezz ne használni a helytelen írásmódot. Idézet: „v.ki (na, már megint) oktat, legalább adja már az arcát is hozzá, nem csak odabiggyeszti a javítást, meg ismeretlenül megjegyzést tesz” És tessék, leírod hibásan, és ahelyett, hogy törölnél egy pontot és beírnál négy betűt, inkább hozzábiggyesztesz két zárójelet, egy vesszőt, két szóközt és tizenegy betűt -csak hogy harcolhass. Megszoktad, hogy addig nyomod a magadét, míg a másik csendben marad? És miért kéne az arcát adnia, te is nick-néven szerepelsz itt, ő meg moderátorként (ha már oda"biggyeszthetett" bármit is). Neki is ismeretlen vagy, arc nélkül. Idézet: „megpróbálok nem sokat írni és kérdezni.” Én (tényleg jó szívvel) inkább azt tanácsolnám: De bizony, írj sokat, és kérdezz és válaszolj. Csak elküldés előtt olvasd át, javítsd ki a hibákat, pongyolaságokat.
Miért is kellett volna? Magában az aszinkron motorban nincs semmi zavarkeltő eszköz, sem mechanikus, sem elektromos.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2019
A 69-ben kiadott MTA szabálykönyvben fel van sorolva egy csomó rövidítés, egy olyan eset sincs, hogy a szó közepébe pontot raktak volna, viszont a végére meg járt a pont:
fszla. folyószámla mb. megbízott pu. pályaudvar úm. úgymint ún. úgynevezett uo. ugyanott vm. vármegye
Hát, a segédfázist kapcsoló áramrelé, ha nem adott zavart, akkor az csak a tudatlansága miatt lehetett.
Bocsánat, csak a motorra koncentráltam. Valóban, régen volt olyan zavareset, hogy ha elindult a hűtő kompresszora, pislantott egyet a szomszéd TV -je.
Hali!
Jól értelmezem, hogy a képen látható kondenátor 125-160 uF? |
Bejelentkezés
Hirdetés |