Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Sajnos ez van, azonban ha ez a muvelet egy portra tortenik akkor amit javasoltam jobb, hisz mentes a read-write-modify hibatol - bar lehet ez most nem vigasztal
![]() Mit szeretnel csinalni pontosan, hatha valakinek van jobb athidalo otlete?
COD file eneralas nincs kiapcsolva neked valamiert? A project eleresi utvonala nem haladja meg a 63 karaktert?
Na en is megcsinaltam a projectet.Nalam a trisd-ert visitott a fordito. Vmiert nem mukodott a #define .
atalakitottam egy kisse es most siman lefordult MPLAB alatt.(kiszedtem a sok ifdef else parost) mellekelem a projectet Vili
Nem hosszabb.
COD valóban nem generálódik a project könyvtárban. Hol kell azt kapcsolni? Nem találom. Mi ez a COD file.
Az tartalmazza a debug szimbolumokat. Az MPLAB 8.10-esemmel most nezem ki sem tudom kapcsolni ha abszolut kodos a project, ha pedig relokalhato akkor mindenkepp csinal COFF file-t (az ey masik fajta debug szimbolum tar, az mentes a 63 karakter korlattol). Te hanyas verzioju MPLAB-bal dolgozol? MPASM van beallitva mint Language Tollsuite? (Project manu, Language Toolsuite)
8.00 MPLAB.
COF file van. MPASM van beállítva. Lehet megnézem valami "gyári" projecttel...
Érdekes ha egy sample-t futtatok akkor megy a dolog, tehát valami az én projectemben lehet elb*szva...
![]()
Én is megcsináltam, de egy nyekje sem volt az eredeti drivernek fordítás alatt. Le is szimuláltam...
Így is jó, de akkor figyelned kell a program írásakor, hogy a 7404 invertálja a vonalat. Ha nem akarsz ezzel bíbelődni, akkor két kaput köss sorba, ahogy a belinkelt rajzon volt.
Üdv!
Köszönöm a példát! csak most tudtam kipróbálni, remekül működik ![]() Próbálkoztam utánna az mplabbal de ott nem tudom hogy lehet kipróbálni. MPLAB IDE v7.50 em van. Ezzel le lehet próbálni a projekteket?
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy nem-e tud valaki egy olyan helyet ahol kezdőknek vannak nagyon egyszerű pic-be égetendő programok. (ismerkedés, egyszerű dolgok gyakorlása) , mivel most lesz egy pic programozóm és asm-be kezdtem el programozgatni. szal ha valaki tud olyan oldalt mondjuk neten ahol vannak egyszerű progik esetleg magyarázattal is az írja már ide be legyen oly kedves ![]() (ha volt már ilyen kérdés akkor bocsi nagyon sok ez a cirka 430 oldal ![]() Köszi: Skip u.i.: most jut eszembe a Topi által írt cikk az egy ilyen lehet ![]()
Hali
Tegnap (vasarnap) delutan ugyanez a tema volt. Nem kell csak 2x megnyomnod a visszanyilat (#225643) Udv Vili
Köszi szépen! az volt a gáz hogy az elejéről kezdtem el olvasni a forumot. a test progik iszonyat jók! köszi
Skip
Az nem baj Skip ha egyszer atolvasod az egeszet es az erdekessegeket ossze gyujtod magadnak, sokat lehet a kerdesekbol es valaszokbol tanulni.
Üdv midnenkinek!
Tegnap elkészült a Pic-es laborprojectem. Mágneses szenzor jeléből generálok MIDI jelet (kcisit fura project, de ez van... ![]() A PIC végzi az AD konverziót és kommunikál a számítógéppel soros porton keresztül. Miért írom ezt le mind? Szeretnék köszönetet mondani a segítségért, nélkületek biztos nem ment volna ilyen könnyen és gyorsan a dolog. (A kezdeti nehézségek után ugye... ![]() Külön köszönöm, wattnak az egyszerű villogtató programot, annak az alapjából kiindulva írtam meg az AD-t és az USART-ot. További szép napot és jó fórumozást nektek!
Már mindent próbáltam, de még mindíg nem tudom figyelni a változóim értékét mplabbal (ASM)...
Nem látja a változót ha belehúzom a WATCH-ba. De ha pl egy "gyári" projectből húzom be bármelyiket akkor látja... A disassembly listingben megtaláltam, hogy elvileg megyik címen tárolja, de hogyan férek hozzá a memória tartalomhoz? Mármint a RAM-hoz, nem a program memóriához.
Probaltad mar ujra generaltatni a project file-okat varazsloval? Marmint hogy elotte mindent letorolsz kiveve a forras filet...
Ezt még nem próbáltam... De majd mindjárt...
Hali!
Bocs, hogy csak most reagálok az SD kártyás dologra. Mellékelem a módosított bekötést! A CS lábhoz beraktam még egy jumpert, így ha egyszer nagyon hiányozna, akkor még tudok vele babrálni majd valamit... Egyébként most már jónak kellene, lennie! Vetnél még rá egy utolsó pillantást! Köszönettel: :worship: Zoli
Azert majd kivancsi lennek ez az egesz igy eggyutt mennyit fog fogyasztani. Megmerned ha majd megepitetted lyukacsos panelen?
Koszi, Tamas
Hali
Tobbek keresere a 18 pin demo board (sch & brd ) EAGLE formatumban es board EPS formatumban mellekelve. Udv Vili
Még esetleg annyit, hogy a CS alacsony szintre aktív, a rajzon meg csak felhúzó ellenállás van...
Nah megpróbáltam csináltm neki új projectet, de nem jó...
Megnéznétek, hogy mi lehet a baj az asm fájllal? Már csak az marad ami miatt szarakodhat. Vagy valaki nem próbálná ki, hogy neki látszanak-e a watch-ban a CBLOCK-ban definiált változók? (a program csak gyakorló jellegű, nem feltétlenül van értelme annak amit csinál)
Szia Lozsa,
Az abszolut cimzest ne keverd a relokalhato cimzesekkel. Ha az adatblokkot igy definialod:
akkor jo lesz... a '0x30' nem feltetlen szukseges, csak ha nagyon ragaszkodsz ahhoz, hog oda keruljenek az adatok - ugye data_acs mar eleve a mindenhonnan elerheto helyre pakolgat, csak azert azt is vedd figyelembe az a terulet korlatos... Normal bankolgatos eleresekhez ehhez hasonloan az 'udata' kell ertelem szeruen.
Vadászkutya legyek, ha értem mit írsz. Én mindig a CBLOCK-ot használom, és eddig még soha nem volt olyan, hogy ne jelenjen meg egy változóm a watch ablakban, vagy ne tudjam, hogy hol és milyen bankban van!
Most erre mit mondjak - en sem ertem
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |