Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Hali!
Vettem én is kék lézert a gépembe, viszont a plexi burkolatra kéne valamilyen öntapadós fólia, ami lézer ellen védene. Sajnos nem találtam a témában semmi értelmes dolgot. Van valakinek valamilyen ötlete a témával kapcsolatban?
Sziasztok!
Nos lassan itt a hétvége. Én nagy nehezen elkészültem a CTC nyomtató új részével. Bár nem egészen úgy jött össze ahogy vártam, ugyanis még egy részt kel majd csinálnom, amiben már nyomtatás is lesz. De ennek okát, hogy miért így alakult, kifejtettem bővebben a videó leírásába. *** Önreklám, "lájkvadászat" miatt törölve! A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2019
Moderátor által szerkesztve
Hali!
Az a kék panel az mit csinál?
Az Arduino UNO-ra gondolsz? Mert akkor az égeti fel a bootloadert az Anet lapra. De a videóban elfelejtettem mondani, bár oda írtam, hogy rá kell tölteni az ISP égetőt az UNO-ra de az nem nagy kunszt.
Az TL-Smoother, kb semmi jelentősége/értelme nincs ezen a lapon
Elméletileg a DRV-hez ajánlott, bár én ott se vettem észre semmi változást. Most tuti le fognak hurrogni, hogy ez nem így van, meg igen is használ, de ez inkább placebo. Normális vezérlőt kell használni és nincs "szükség" ilyen sallangokra. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2019
Nos igazad lehet. Sőt. Én több szakit is megkérdeztem. az A4988-hoz ajánlják. Ezen a lapon azok vannak ugye ezt te is tudod. Lehet, hogy nincs jelentősége. Valamit használ azért. Másrészt adták hozzá. Nem fogom kidobni. Persze te sem mondasz marhaságot. Lehet benne valami. Bár én sem tapasztaltam a gépemen sok különbséget a smoother+DRV8825 vezérlőkkel. Bár nekem már ugye TMC2208-van a gépben.
Nekem egyértelműen csendesedett a smootherek után a gép. Most gyakorlatilag csak a ventillátorok zaját lehet hallani. Szép egyenletes lett a nyomtatás is. Én csak próba- szerencse alapon gondoltam - mit veszíthetek... Aztán fentmaradt a motorokon, mert annyira tetszik.
Motorvezérlőre gondoltam, az most teljesen mindegy milyen alaplapod van.
12es köszörult lineáris vezetője lenne szükségem 500 hosszú.
Külföldről nem nagyon éri meg be rendelni. Hol lehet normális áron venni? Tudok helyette adni 14eset, na jó csak vicc volt, kár, hogy pont a 14es méret van atlepve. Ebből lenne egy csomó tengelye.
Én itt vettem: Bővebben: Link
Köszi, tényleg olcsóbb, erről a helyről már olvastam, valószínűleg a filamentet innen fogom rendelni, ha kész lesz a gépem 1000 +-1 év múlva.
Üdv
Jól haladsz, először én is ilyen tengely rögzítésen gondolkoztam, aztán elvetettem, mert így nincs állítási lehetőség vezetőnként, inkább ilyeneket vettem: Bővebben: Link
Meg a Z tengely rögzítése eléggé véglehesnek tűnik, a menetes orsó hova fog kerülni? Ahhoz külön konzol lesz? Üdv
Szisztok!
Mostanában csak olvasok ebben a topic-ban, de én is innen rendeltem anno a 3D-s nyomtatóhoz a cuccokat (Trapézmenetes orsó, anya, lineáris csapágyak). Úgyhogy csak ajánlani tudom én is! Üdv, Laci
szia
Lehet állítani a Z Tengelyen is viszonylag elég pontosak lettek a furatok de majd a teszt nyomtatásoknál kiderül a menetes orsó belülre fog kerülni a Z tengely mellé a motor meg egy L profilon lesz
Azzal a fehér szíjjal még lesznek gondjaid.
Hogy nagyon merev. 40 fogas tárcsa alatt nem érdemes feltenni.
Nagyon jól haladsz, hozzám képest.
A Z hez most már minden Megjott, csak össze kell állítani. Remélem rosszul látom, hogy sima menetes szárát használsz. Egyébként az a szíj szerintem nem nyomtatóra való, szükségtelen ekkora nyomaték átvitel, hacsak nem akarod másra is használni, mint én. Udv
nem látsz rosszul de tegnap meg jött a T8
Sziasztok
Még régebbi hozzászólásomba írtam, hogy a háttárvilágítása az LCD modulnak fényereje változik a RAMPS bemeneti feszültségétől függően. Nos, most jutottam oda, hogy foglalkozzak a problémával, mert ez az... A Mega 2560 panelen van egy AMS1117 stab IC, aminek kellene gyártania az 5V-ot, itt van a gond, mert bizonyos mértékbe átvezet, még jó, hogy a 3,3V-os kör rendbe van. Mivel a Ramps-tól kapja a tápot, ezért izolálni kellet, a Vin lábat elvágtam és egyenlőre független 5V-ról járatom (nem is baj) Üdv
Nekem így megy évek óta . Motorok meg 24VDC kapnak. Sokkalta dinamikusabbak.
Mlyen tokozású a 1117? TO-220 vagy SOT-223?
Van rendes hűtése? Ha melegszik akkor megkukulhat, bekorlátozhat, hamarabb tönkremegy... |
Bejelentkezés
Hirdetés |