Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Tulajdonképpen ez egy ic-teszter lenne, terveim szerint. Az sd azért került képbe mert fixen be van építve, tehát kéznél van mindig. Bár a megának (2560) elég bőven van tárhelye, az sem véges. Persze lehet, hogy elfér benne minden. Ahogy tbarath is említi, a flashből van több és oda kerül a case tartalma. A case-ből valószínűleg if lesz, mert nem szereti ha hatjegyű szám az azonosítója. Egyelőre elkészítem a shieldet, és elkezdem tesztelgetni, aztán majd kiderül mire elég a flash. A rövidítésekkel meg elviselhető a pötyögés mennyisége.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2019
Az L H meg O darabonként 1byte-ot használnak el, ha ezt a három lehetőséget 1 byte-ban tárolnád, akkor máris harmada lenne a foglalt tárhelyed (igaz, 1byte-on 256 különböző értéket tudsz tárolni, szóval még mindig elég pazarló!). Ha mást is tárolsz ebben az 1byte-ban, még jobb lesz a tárhely kihasználásod. Ezt a hosszú case szerkezetet érdemes lenne elhagyni, és tömbként megoldani, hogy átláthatóbb legyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2019
Szép reggelt mindenkinek
Milyen lehetőségek vannak arduinon iránytű ügyben? Milyen pontosság érhető el velük, illetve ha a minél nagyobb pontosság a cél, akkor melyik ajánlott?
HMC5883L
HSCDTD008A BMM150 MPU9250 Paramétereiknek az adatlapjaikban kellene utánanézni (én sem tudom, melyik mennyire pontos)!
1 soros 16 karakteres lcd kijelző esetén mindenképp 1-1 db 8 karakteres "blokkal" tudok csak kijelzést elérni?
Lcd.begin(16,1) esetén az első nyolc karakterhelyre ír, a többi nem látszodik. A második 8 karakterhely elejére pozicionálva a kurzort, tudok oda is írni, viszont az a probléma, hogy pont egy kétjegyü mérési eredmény értékèt vágja ketté ez a felosztás. Van mód egyszerre a 16 karakterhelyet használni? (Vagy ilyenkor 8 biten kellene vezérelni?)
Hali!
gyártótól függ, hogy drótozták be a pixeleket, van ahol 1*16, van ahol 2*8-as módban kezelhető. Átkapcsolni nem tudsz, szoftverből kell megoldanod az ugrást A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
Értem, köszönöm. Ez egy bontott, ismeretlen kijelző, akkor sajnos ez ilyen.
Szép estét.
Ezzel a relé modullal arduino segítségével kapcsolgathatok hálózati feszültséget? Az kapcsolható áramba nem vagyok biztos. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
Oda van írva:
Idézet: „Maximális kapcsolható áram/feszültség: 10A/250VAC”
Ezzel nekem nem sokat mondtál.
Szóval ha az a tárgy amire fogom kapcsolni az áramot ha többet húzz 10A-nál akkor már baja lesz a relének? Amúgy búvárpumpáról van jelen esetben szó. Üdv.
Ha Neked az az adat nem mond semmit, hogy a maximális kapcsolható áram 10 A, akkor hogyan lehetsz Te a "király az elektróban"?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
Vagy lesz, vagy nem lesz, ez a modul _elvileg_ 10 Amperig használható biztonságosan.
De a kínaiak, hogy is fogalmazzak finoman... Szóval hajlamosak túllőni a specifikációkat, és nyilván egy ilyen modul nem azon a soron és főleg nem azzal a minőségbiztosítással készül, mint mondjuk egy iphone. Én ezt a 10 Ampert is fenntartással kezelném, különösen induktív terhelés esetén...
Hát a búvárpumpa elméletbe 16A-t húz, vagyis annyit ír rajta:
Bővebben: Link
bizalomgerjesztőbb kivitel
Mit csinál a"búvárpumpa" hogy arduinó kell a vezérléséhez ?
Javaslom (nem Neked, zsolt58 fórumtársnak) a relé tetejére írt típusra rákeresni a neten és a találatként kapott adatlapot áttanulmányozni.
Eléri a kívánt víz szintet ki kapcsolja.
Üdv.
Én ezt 230V-ra való úszókapcsolóval oldom meg.
Erre bőven elég egy úszókapcsoló , örök élet+2 nap
Két karakter tömböt szeretnék összehasonlítani, az elemek száma megegyezik.
Van erre valami egyszerű ciklus, ami igaz vagy hamis értéket ad vissza, annak függvényében, hogy egyforma-e két tömb?
Ha nem akarod te megírni, akkor használd a már megírtat:
memcmp
Ezt fabrikáltam (tőlem szokásos fapad megoldás):
Ha csak az egyezést kell eldönteni, lehet gyorsítani rajta fordított logikával.
A nem egyezés megállapításához elég az első nem egyező elempárt megtalálni, a többit már végig sem kell nézni, ki lehet ugrani a for ciklusból.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2019
Sziasztok!
Foglalkozott-e már valaki vs1053 dsp (hangprocesszor) vezérlésével? Elég sok példaprogramot találtam már, de arra amire én szeretném használni eddig nem nagyon tudtam. 1. Az enyémen nincs UART bemenet, illetve a GPIO lábak sem, az összes példaprogram az rx-en adná a MIDIT, de ezen ilyen láb nincs. Nekem szerintem közvetlenül kellene szerintem beleírnom az UART regiszterbe az Arduinóval. De előbb a GPIO regisztereket is kellene írnom, reset után, hogy midi módban induljon...: (78. oldal dokumentáció) 2. A másik, hogy hogyan tudnám megtenni, hogy az Arduinoval kiszámítot 1024 bájtos hangminta-buffer tartalmát megkapja a DAC és megszólaljon a kimeneten? (Illetve lehet, hogy ezt is inkább a DSP-vel kellene számolni) Amit találtam: adfruity Adafruit_VS1053_Library: -Ez a függvénytár kivállóan alkalmas arra, hogy sdkártyáról lejátsszon fájlokat, de ezt pont nem akarom vele. Egy Fileplayer osztályváltozón keresztül éri el az SD kártyán a zenét: startPlayingFile(), stopPlaying() stb... -Vannak reset, illetve különböző színuszjelteszt függvények, ezeket teszteltem is működnek. -SetVolume, sciRead(), sciWrite, stb... Ugye ezek az Adafruit_vs1053 cpp fájlban módosíthatóak a library mappában. -Néhány regiszter konstanst deffiniált is, ezekből egy párat kipróbáltam, írtam olvastam... Amire jutottam, hogy itt nagyon sok regiszter nincs deffiniálva, csak az ami nekik kellett. A MIDI példaprogramjuk, kb ugyanaz mint az Arduinó MIdi csomagja, csak összekötik hardveresen az rx lábbal, nekem erre nincs lehetőségem... Ma találtam még egy mintát, amit egy radiostreamer progi használ: VS1053Függvények Itt a sendDataBlock() függvénnyel valósították meg a streamelt hanganyag átküldését a dsp-re. Ha jól tudom ehhez egy mp3 kódoló modult kell feltölteni a DSP-re, ezt még nem próbáltam... A dokumentáció Itt található. Én ez alapján indultam el. Minden segítséget előre is köszönök! Ha eljutnék oda, hogy nem csak a Boci boci tarkát fogja az newsinusTest() függvénnyel lejátszani a gép, már nagyon boldog lennék!
Itt van hozzá komolyabb adatlap: Bővebben: vs1053.pdf
Én csak mp3 lejátszására használtam, a midi részét nem próbáltam.
Még a honlapjuk: Bővebben: Link
Köszönöm, igen innen próbáltam én is kiindulni
Igen, csak én kibővítettem magamnak.
Arduino Soros porton lehessen, debug információkat ki íratni. (Mert kezdetben én sem nagyon értettem a müködését.) Ellehet ennek minden regiszterét érni SPI-n, elég az a vezérléshez. A soros porti vezérlés csak egy plusz lehetőség lehetne. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2019
Bocs, hogy visszakérdezek, de mi az az SPI? Sokszor utalt rá a doksi, de nem volt teljesen egyértelmű nekem mit akar...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |