Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mert lengyelországból hozzák az anyagot. Talán a Pannonfalap-nál próbáld meg Biatorbágynál. Vágnak CNC-vel is, de szerintem a bútorgyártást nem vállalják be csak a nagy darabok fő darabolását. Alapanyag elég sokféle van. Másik opció a Bakosfa Budafokon
Köszi, bár nekem ezt fel sem dobja. Nem tartotta relevánsak az eddigi kereséseim között.
Még egyszer köszönöm, hálás vagyok a segítségért.
Én még emlékszem azokra az időkre, amikor a keresők olyan találatokat mutattak, amikben szerepeltek azok a szavak, amikre kerestem, nem akartak kijavítani.
Van valakinek ötlete villanyos damilos kasza fej rész készítéshez? A suliba minden eszköz adott ezért nem veszek. A házi prototípus kb 10 méter után megbukott a vizsgán mert a műanyag és a forgó tengely nem volt szoros.
Milyen anyagból készítetted?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2019
Mindig azon tűnődtem, miért nem használnak egyszerűen bowdent ott? Sokkal ellenállóbb, mint a műanyag zsinór.
Azért hogy ne szedje ki az Ásókát a körmöd alól, mikor papucsban nyírod a füvet
![]() Vagy ne szedje le a lábujjadat ha rossz helyre rántod a fejet. Viccet félretéve, balasetvédelmi okok miatt.
Na ez az a dolog, amin nem kéne spúrnak lenni.
A maszek megoldások általában veszélyesek,és nem biztonságosak. Párezer forintért nem érdemes kockáztatni. Elég egy lerepülő darabka, aztán megvan a baj. De Te tudod mi drágább, egy vágófej, vagy a biztonság, és balesetmentesség.
Szerintem pvc anyagból van. Bár én korong formába kaptam.
Ami nem kínai az hamisítvány. Ami nem gyári és műanyag az baleset veszélyes. Ember legyen a talpán aki érti ezt.
Az a gond, hogy fordítva ülsz a lovon.
Csinálni akarsz valamit, ami nem felel meg semmilyen biztonsági előírásnak. Azt sem tudod milyen anyagból van. A damil adagolás megoldása egyszerűen művészi. (Felénk az ilyen kókányolásra mondják hogy c. munka.) De a Te dolgod, azt csinálsz amit akarsz. Habár a "munkáidat" elnézve az lenne jobb, ha nem csinálnál semmit....
Azt hittem a személyeskedéseket befejeztük. De úgy látom a végén csak nem bírtad kihagyni.
Valami ilyesmit képzeltem el.
gy személyes kérdésre nehéz nem személyesen válaszolni. Egyébként próbáld ki amit terveztél és majd kiderül jó-e.
Nem személyeskedtem, elmondtam a véleményem, meglátásom.
Hát akkor hajrá Jani. A lábadra vigyázz próba közben, papucs helyett bakancs, meg hosszú (munkás)nadrág.
Ha van hozzá minden (megmunkáló eszköz), akkor keress Danamyd, Metamyd, vagy hasonló, általában fehér, vagy sárgás színű, zsíros tapintású, erős anyagot. Valamint egy eredeti darabról másold le az alakját!
Gondolom volt dolgod már damilfejjel, és tudod mi az.
Azt lemásolni, hát nemtudom, szép munka az biztos.(Főleg egy Stihl-t, habár itt gyártmányról nem esett szó) Már csak azt nem értem minek. ![]()
Amikor az ember találkozik egy olyan eszközzel amibe kispórolták az anyagot bizony ráviszi a hajlam a gyártásra. Minden új ötlet némi fejlesztés után a közösség hasznára válhat legyen szó bármiről. Nálunk az osztályba a csoport nagy hányada nem is gondolkodik a maszekoláson. Haverom rózsát gyárt vasból. Csak egy rúd meg némi lemez anyag kell. A másik nyílpuskát csinál. Félkész. A harmadik gyertya tartót csinál magának. Én meg nemrég fejeztem be a hamuzó ajtó keretet amit awival csináltam mert most azt csináljuk. A cső forgató most áll mert nem tudok rúdanyagot szerezni. Az esztergályosoknak szokott lenni újfaluba de földrajzi és időbeli okok miatt nem tudok menni. Így is letolták a brigádot a túl hiányzás miatt.
Igen, az egyik gépemben is saját gyártmányú van >15 éve, mert az eredeti olyan silány anyagból volt, hogy szétporladt (2 hónap alatt). Egy másikon is saját felsőrész van (~5 éve), mert első üzemnél elrepültek a karmai. Nem kínai piacos gépek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2019
Szuper!
Akkor biztosan tudsz küldeni Janinak pár fotót, meg rajzokat, meg persze át tudod adni know-how-t. Ez a beszéd! Kicsi ellentmondást is érzek a hozzászólásodban, ha nem noname gépek, akkor hogyan mehettek tönkre ilyen gyorsan a damilfejek?(Garancia nem volt?) Nekem a Stihl-ben 8 évig ment a damilfej, nemrég cseréltem.
AL-Co fej nekem is hamar szétment, igaz, nem önhibájából. Sajnos az 1. kaszálás előtt nem néztem át a területet, tele volt spárga, és drótdarabokkal. Vettem hozzá - talán 3500 Ft-ért másikat, igaz nem Al-Co, de tökéletesen teszi a dolgát 3 éve. Vannak dolgok, amivel egyszerűen nem éri meg vacakolni.
Nem kell ez az szarkasztikus hangnem. (a stílusod)
Úgy látom nem ért még "szakszervizes" tapasztalat; engem sajnos igen. Valamint soha nem ment még tönkre idő előtt "márkás" berendezésed. Örülök a szerencsédnek. Nekem egyszer sikerült normális garanciát érvényesíteni (Gyors, szakszerű, tartós javítás, amivel még 22 évig ment a ЧИНАР hűtőm. Működőképesen adtam el, tán ma is megy.) Nekem akkor volt kellő műszaki hátterem, hogy ne folytassak reménytelen, végtelenségig húzódó (és sok pénzbe kerülő) pereskedést a "szakszerviz"-zel. (Bár azt részét is "lerendeztem".) Amennyi ebben a "know-how", azt leírtam. Rajzot meg akkor sem csináltam, csak a roncs alapján esztergáltam, martam, reszeltem. Csak egy példa. SIEMENS "szakszervíz"-ben (Hungária krt.) eladtak (3600 Ft) fél év garanciával egy akkut a telefonomhoz, persze 2 hónap múlva már "1 napos" volt, 3 hónaposan vissza vittem (97. napon) Erre azt mondták: után-gyártott (ezt eladáskor nem közölték) és csak 3 hónap a garancia (ezt sem!). Mindezt egy pökhendi ~20 éves suhanc adta elő. 1 hét múlva már nem dolgozott ott, táppénz alatt rúgták ki. ("Baleset" érte.) Ps, hogy "on" is legyek: Az arab kereskedő (Verseny u. piac, 1000 Ft) 2× is ingyen cserélte (fél éven túl!) az ugyanilyen akkukat, és ő megmondta, hogy után gyártott.
Nem a stílusom a lényeg, hanem a mondanivalóm.
Most egy damilfejről beszélünk, nem hűtőről, meg mobil akkuról. Szervizes tapasztalatom bőven van, mindkét oldalról. A hozzászólásaid alapján mindenhez(is) értesz, de fura módon egyik munkádról sem tettél fel fotót, leírást.Mindegy. Úgy látszik mindketten más okból járunk erre a fórumra, ami nem is baj. Mindenesetre én nem biztatok senkit életveszélyes monyákolásra,és ha valami vacak,az vacak, nem fogom megdicsérni,és hazudni róla.Ez nem az én stílusom lenne.Akkor már inkább legyek szarkasztikus. ![]()
Azért a garanciális szervíztapasztalatra jó példát is lehet ám mondani. Pl. OKI nyomtató utángyártott tonerre szenzor hibát írt ki - gariban kitakarították a gépet és eredeti (majdnem üres) tonereket hagytak benne nekem, hogy tudjam használni, mindezt úgy, hogy az utángyártott tonert se tették el.
Canon márkaszervíz küldte a futárt a 10000Ft-os ócska tintapatronos "multifunkciós" nyomtatójáért, majd egy héten belül jött az új. HP garanciális bejelentésre futárral küldte az új akkumulátort a nyomtatójához egy héten belül. Ez utóbbi kettőért gyakorlatilag meg se kellett mozdulni, elég volt a neten bejelenteni gyári számmal. De mondhatnám a Kínából rendelt SD memóriakártya esetét is, amin gyári szám alapján érvényesítettem a gyártónál az örökélet garanciát talán három év után itthoni kereskedőjüknél. Ez persze kicsit hosszadalmasabb volt, mert a kártyát elküldték a gyártónak Amerikába, de nekem plusz költségem nem volt rajta. Akad azért jó példa is ![]()
Mint írtam, nekem is volt (a hűtőn kívül is), de több a negatív. Ebben volt a két fűkasza is. A HP is leszerepelt nálam.
Hogy készül a húsleves? Micsoda kérdés. Hát húsleves kockából.
Mert ha az beleakad valami keménybe, pl. egy aljas betonvas darabba akkor szó nélkül le/széttépi a fejet.
Tapasztaltam, azóta inkább töltöm a damilt sűrűbben de acélbowdent soha többet.
Ki töltötte a legtöbb idejét jószágok közt? Olyan etető típust keresek szálasanyaghoz amibe a kecske nem tud bele mászni és minimális a pazarlás.
Jó, de akkor ez nemcsak nekem jutott eszembe. Max. nem kell füvet vágni vele építkezési területen. A rendes, mondjuk benzines fűnyíró hogy viselkedik hasonló esetben?
Gondolom, a kockázat ismeretében azért használható. A működő láncfűrészt sem nyalogatjuk... |
Bejelentkezés
Hirdetés |