Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „talan 20-30VA?” 20-30 VA-es trafó sehova nem jó egy GU 50-es SE erősítőbe.
Hehe kíváncsi lettem volna egy full csöves sztereó vevő felépítésére
Aha, értem már! Köszi Imi, Zoli! Igen a szögletes, és "kerek" kávájúval már találkoztam , csak most vaterán láttam egymás alatt egy vidi, és egy oriont, és kívülről csak annyiban tértek el, hoyg a skálaüvegen az egyiknek vidi, a másiknak orion logója volt. nem titkolt "vágaym" egy ilyen rádió ( sok más társával egyetemben ) . Az az igazság, hogy én is "gyűjtöm" a rádiókat, a "gyűjteményem" eddig egy darab átalakított néprádióból áll, amit a nyárom restaurálok, csak hangszóró kéne hozzá, de elvileg már folyamatban van. Gyűjtök én is minden sz@t, hangszereket (Jolanát), rádiókat, most a Vermonákat "néztem" ki magamnak, főleg a csöveseket, de nem ócsó mulatság az ilyesmi ....
1968-as, vagy 67-es rádiotechnikában (valaemlyikben ) van csöves stereodekoder pacsirtához...
Még egy utolsó kérdés. Mivel nem használok kimenőtrafót, ezért trafó helyett egy 750ohm os hangszóró lessz. A kérdésem az hogy mivel nincs trafó, gyakorlatilag nincs DC-block. Nem kerülhet kifele egyenáram aminek következményeként a hangszoró vizuális füstjeleket produkál?
Ott volt abban a hozzászólásban amire válaszoltam. ez lenne
Akkor Anódellenállás. A kicsatolókondi hány voltig kell bírja? min 200-at saccolok de lehet kell 400?
Örömmel jelentem, hogy elkészült az EL84 SE erősítőm.
Hans, legalább neked nem csak a szád jár..., szép lett. A matt fekete szívemhez közel álló választás mint ahogy az a tény is miszerint lemaradt a kéken világító kapcsoló.
Annyi panel van a gyomrában, talán még egy anódfesz késleltetés is belefért?
Majd összehozzuk, nemsokára már nem kell hétvégén melóznom.
Igen, a kisebb panel a táp rész az anódfesz késleltetővel együtt.
Gondolom ezzel annyi-vége-visszavonulsz és csak az emlékeidből élsz.
Nem-nem! Még be kell dobozolni a pcl86 se-t. És még ki kell fejleszteni és összerakni a gu50 se-t.
Köszi! Igen ez még csak a kezdet.
Nagyon szép lett. Lehet vele söprögetni a tranyókat ?
Nagyon zsír lett!! Kis "tömör-gyönyör" Télleg szép!
Üdv Mindenkinek!
Kezdő vagyok de lelkes! Az a kérdésem, hogy mit csináljak akkor, ha nem kapok 50+50µF/500V-os kondi helyett csak 47µF/450V-osokat. Ahová kellene berakni, ott 460-470 volt van tehát kellene az 500V-os de nem találtam itthon ilyet csak külföldön ötlet??? pls! thx!
Látom a volt EL84-esemet benne, végülis működött?
Nagyon aranyos kis szépség lett. :kalap: üdv
Sorosan 2 db 100mikro / 300-350V-ot és velük párhuzamosan 100Kohm/5W-ot. így az eredő kapacitásod 50 mikrofarad / 600-700V lesz. Nem egy kondenzátor takarékos ötlet de hát ez van. Remélem nem vezettem őt tévútra, fiúk bátorítsatok!
...mármint az összes elkónak kell egy-egy párhuzamos 100kohm/5W.
Nyilván ezerszer ki lett tárgyalva, de milyen ECC van a sor elején? Egyenfeszről fűtöd? Van NVCS? Mekkora a csatolókondi az ECC és az EL között?
Na jó de tudod hogy tele vagyok 100K/5w-al és az ember mindíg kicsit magából indul ki.
Egy dinamikus hangszóró egy ellenállás, egy dinamikus hangszóró egy ellenállás... ha így megfelel
Gratulálok,szépen megcsináltad.
Hogy szépen szól az meg nem kérdéses,hiszen csöves. üdv
ECC85 van az elején de lehetne 83 is. vagy 82. Nekem épp ez volt. 100nF a csatolókondi de ez nem kritikus
|
Bejelentkezés
Hirdetés |