Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi!
807-es csőtípusra rákeresve nem tálaltam sajnos konkrét kapcsolást itt a fórumon...
Miből gondoltad, hogy találsz ezzel a csővel külön témát? Ez az a konkrét fórum ahol csöves erősítőkkel foglalkoznak. Ráadásul Granpa leírta, hogy hol találod meg. Fent a nyílra kattintva lenyílik egy menü és a "Csak képek keresése" sort választod! Itt ugyan sok kép lesz, de köztük lesz a 807-es csöveddel is a kapcsolási rajz.
De már kérdezték, hogy SE-t akarsz, vagy PP-t? Ha erre reagálnál, egyszerűbb lenne segíteni.Ha ez eldől akkor biztosan kapsz rajzokat is.
Ezekkel a csövekkel az EAG (BEAG elődje) 100 W -os erősítőt varázsolt. Jobban járnál, ha nem ezekkel a csövekkel kezdenéd az ismerkedést, ahhoz drágák is, meg odafigyelést igényelnek. Nem utánépítőknek való.
Tekintsd át, az adatlapját Bővebben: Link
Bocsánat a helyesbítésért. Az EAG AV760c jelzésű erősítő valóban 807 csövekkel van szerelve, viszont csak 70watt a teljesítménye. Az EAG APX100 volt PL509 vagy PL519 csővel szerelve, és ezzel tudott 100 wattot.
No csak, no csak, mire készülsz? Én az első 6С33С-ben Fastron vasra tekertem a kimenőt, szerintem teljesen jó volt, de a tudók szerint maximum papír nehezéknek alkalmas, erős megszorításokkal.
![]()
Szerintem a hiperszil nemjó kimenőnek. Szerintem csináljátok más valóban audio vasra is trafót és rögtön meghalljátok hogy miért. Bár van vagy két japán gyártó akik hiperszilt gyűlnek a szuper vékony lemezeikből de azok a magok brutális árban vannak.
Igazából pár ezer forintért jutottam a 807-es új csövekhez, ezért is szeretném felhasznalni, na meg kinezetre sem utolsóak szerintem.
Az, hogy PP vagy SE, azt nem tudom, sajnos nem vagyok benne a pontos ismeretekbe. Az irányelvek a jó hangminőség és az egyszerűség lenne, nagy teljesítmény nem cél.
Hát annyit halkan megsúgok neked, hogy minden lesz csak nem egyszerű. Amíg kimenőnek valók nincsenek a kezeidben addig kár bármin is gondolkodni. És utána a többi ... Ha nem csináltál még ilyesmit, akkor pedig jó nehéz dió lesz neked. Nehezebb mint gondolnád. Nagy türelem kell hozzá. Mindenek előtt a kimenő a legfontosabb. Amíg azok nincsenek, neki se kezdj építgetni.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2019
""Ezekkel a csövekkel az EAG (BEAG elődje) 100 W -os erősítőt varázsolt.""Fórumtársunk az alábbi elődre gondolt:
Bővebben: Link A régmúltban éveken keresztül hangosítottam ilyennel.
Nagyom megbízhatóan üzemelt, igaz távol állt a HIFI minőségtől a hangja!
Az AV760/C az már 100W-os volt, amit rácsáramos beállítású 807-es csöves végfok biztosított 100V-os kimeneten. Néhányat átalakítottam, kondenzátoros csatolású végfokra és más munkapontba, a kis fojtó kikerült belőle, mert öregedés miatt elmászott a szimmetria a meghajtásban és ette a csöveket.
Igaz így már "csak" 70W-jött ki belőle az átalakítással, de elég volt, viszont a megbízhatósága nőtt. Szerettem ezeket és a többi csövest javítani, mert meg lehetett javítani azokat. Üdv!
az AV 602 is 100 W-os (125 ohmon), az AV 760 is 100 W-os (100 ohmon), az AV 760B 80 W-os (125 ohmon), az AV 750 50 W-os (200 ohmon), ezek AUDIO ERŐSÍTŐK. A Beag AV 760 C 80 W-os (125 ohmon).
Szia sturbi .
Rég láttalak . VAC-ra szeretném tekertetni , de igen nagy kihívás beszerezni .
Egyszóval a 807 -et PP -ben koppra járatva, 120 W -ot tud még épp nem rácsáramos üzemmódban, még az adatlapja szerint is, de ilyenkor már stabilizálni kell a rácsfeszültségét.
Üdv! Igen, ezzel egyett èrtek! Viszont sztem itt nagyon sokan sajàt maguk szeretnèk elkèszíteni a kimenő trafót, mint megvenni! Pl èn is. Lehet hogy több idő ès kitartàs kell hozzà, de pont ez a jó benne! Esetleg tudnàl tippet adni honnan lehetne kimenő trafó anyagot szerezni, ahol az anyaga is ismert! Talàltam hasznàltan kimenőket, csak ismeretlen anyaga miatt nem vettem meg èrthető okok miatt!
Nagyon nem tudsz mellényúlni, ha <0.35 mm-nél vékonyabb lemezű a kínált trafó.
Voltam ma a helyi fém kereskedőnél és sikerült pár dolgot kimentenem a műszerből. Ezt a foglalat típust nem ismerem. Ha tudtok mellékelni egy összefoglalót a foglalatok típusairól megköszönném.
"K" kosaras. A csőtípusjele utáni szám, ha egyjegyű, akkor ilyen foglalatú csővel van dolgod.
Pl. AZ1, AZ4, EF7, EL3, EL6, stb. Cső nem volt benne, ma már régisége okán ritka csövek közé tartoznak. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2019
Nem akarlak lebeszélni a VAS hiperszilről de tudom hogy kimenőnek a minősége fing lesz ha arra tekered. De azt is írtam hogy tekerd meg de tekerj más magra is pl. BEAG vasra vagy bontott kimenő EI lemezeire és próbálgasd melyik lesz jobb. Majd meg fogod hallani. A hipersziltől még az Indel kimenők is sokkalta jobbak. (Fényévekkel) Pláne akkor ha azt szeretnéd, hogy ne “csak szóljon aztán ... ” hanem tényleg szépen is szóljon. Fog szólni a VAS hiperszilre tekert kimenőd, csak nem lesz minőségi hangja. Attól nagyon messze van.
Pl. Indel trafókat tudsz az arwill.hu-n találni. Az SOS electronic oldalán pedig Hammodot. Esetleg ha van rá módod, az ebayen is szoktak jó trafó magok lenni. Nézegetni kell sokat. Sok sikert a projectedhez. Üdv. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2019
Üdv! Mint diyer építettem már egy csöves erősítőt. Regent30 kimenő volt benne. Jól szólt. Szeretnék építeni másikatis.
Első kérdésem: Beag erősítőből való kimenővasat tudtam szerezni, de a méretei nem egyeznek a szabvánnyal. Vékonyabb a középső oszlop, nagyobb a tekercs helye, és magasabb a vas. Ezaz egyik A másik: Mi az a VAS hiperszil?
Nem VAS, hanem VAC, azaz:vacuumschmelze. Bővebben: Link
Bocs. Nem én írtam rosszul..
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2019
Én sem írtam volna rosszúl ha nem így emlegetnék mifelénk, de nem is ez a lényeg.
Az egy másik szabvány.
![]() ![]()
Most már nekem is Fastron vas van a többször átépített 6C33C SE-ben, mert a VAC kellett egy G807 PP-be. A VAC-nak finomabban köszörült az illesztési felülete, az SE meg úgyis légréses...
Idézet: „VAC-ra szeretném tekertetni , de igen nagy kihívás beszerezni .” Valóban az SM102B-ből mindössze 3 párat tudtam beszerezni azalatt a 10 év alatt, amíg ezen a területen barangoltam. Ha a Fastron rendelkezésedre áll, próbáld ki azzal, aztán ha melléd szegődik a szerencse, könnyen kicseréled a másik vasra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |