Fórum témák
» Több friss téma |
Annyit tudok róla, hogy Kanadából származik. Google-n is, mindenféle forumon se nem találok róla adatot.
MF1003 -ról van itt adat, de sajnos nem értem.
Akkor most tedd vissza a "fekete alkatrészt", és a színek is rendbe jönnek.
Jobbgomb katt, fordítás magyar nyelvre. Akkor egy kicsit jobban érthető. Legalábbis nálam
A keresés (MF1003 DIP18) eredményét sikerült lefordítani: MF1003 magyarul
Ez lehetne a világ egyik első 1kbit-es DRAM-jámak egyik változata... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2019
Visszaraktam, egyenlőre úgy is jó.
Köszönöm a segítséget.
Na látod, most már örülhetsz!
Üdv.
Sziasztok!
Ilyen alkatrészt hol tudok Magyarországon vásárolni? Már amit ismertem elektronikai áruházat megnéztem, de egyiknél sem találtam. Segítséget előre is köszönöm.
Még külföldön is ritka. Két LDO van benne, kis panelkával, vagy anélkül, szerintem megoldható.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2019
Hát ezt szerettem volna elkerülni. Ez egy Ferguson traktor vezérlőelektronikájában van.
Hát igen:
Idézet: „The LM2935 is a dual positive 5.0 V low dropout voltage regulator, designed for standby power systems. The main output is capable ofsupplying 750 mA for microprocessor power, and can be turned “on” and “off” by the switch/reset input. The other output is dedicated for standbyoperation of volatile memory, and is capable of supplying up to 10 mA loads.The total device features a low quiescent current of 3.0 mA or less whensupplying 10 mA from the standby output.This part was designed for harsh automotive environments and istherefore immune to many input supply voltage problems such as reversebattery (–12 V), double battery (+24 V), and load dump transients (+60 V).” Szóval nem az a trükk benne, hogy kettős stabilizátor, hanem az, hogy a fő táprész ki/be kapcsolható. De olyat azért lehet kapni, csak más néven, például L487 van is raktáron, potom 200.- Meg egy közönséges LDO a standby résznek... Állítólag ezeknél van, de hogy mennyire korrekt a cég, a fene tudja.
Szia!
Nekem lehet van bontott példányom, de a munkahelyemen. Holnap utánanézek és referálok.
A BC212 tranzisztor lábkiosztásával kapcsolatban vagyok bizonytalan.
Ha csak tervezés történik, és nem tudjuk kinek a gyártmánya kerül majd beépítésre, akkor mi alapján lehet tájékozódni a helyes lábsorrendről. A melléklet szerinti "ON" gyártmány illik bele az én elképzelésembe, de mintha létezne egy fordított sorrendű alternatíva is.
Ha fordított sorrendű az nem probléma, ami gondot okozhat, ha a bázis helyet cserél a kollektorral. (BCE, ennek is van gyártástechnológiai oka)
De a BC212 -nél még én sem láttam.
Hello! Nagyszerű! A felső ábra a "fordított", az alsó amivel eddig találkoztam.. Csókoltatom az olyan gyártót aki olyant is tud gyártani, aminek semmi értelme. Bezzeg a régi kis ZTX-ek SO92 tokját nem tudta átvenni senki..
Szia!
Nem lehet hogy elrajzolták a PDF felső ábráját ???
Akkor minek tettek volna be két ábrát? Nyilván a tokozás típusszáma kellene hogy a megoldás legyen, de számomra nem egyértelmű az.
Az én példányaim is az alsó adatlappal vannak szinkronban.
Régebbi eredetű a lábkiosztás variálása, mert hosszú évek óta -nekem már megszokott módon- pl. az MPSA42-92 (legalapvetőbb típusok) lábkiosztása éppen fordított, és a BC639-640 típusoknak meg középen van a kollektora. Ezek mind TO92-es tokozások.
Sikerűlt elindítani a panasonic akkus fúró töltőjét. Az A36-os kicsi piros dióda 36voltos zéner az An8026 driver ic feszültség stabilizátora. 30voltost tettem helyette.
Nem a mellem akartam döngetni ! kirajzoltam az Ic környékét ,és az adatlapja alapján biztosra mentem.Csak segíteni szerettem volna másoknak.Légyszives mellőzd ezt!
Szia!
Köszi a segítséget, megpróbáltam elindítani a panelt labortápról úgy néz ki van más baja is. Ha sikerül azokat megoldanom akkor lehet, hogy szükségem lenne az IC-re. Ha van. Ha szükségem lesz rá írok.
Sziasztok
A képen látható alkatrész megnevezését keresném,ugyanis elpukadt, és a NYÁK lapon annyi van alá írva hogy "R2"
Valószínűleg áramkorlátozó NTC. Pl.: Bővebben: Link. A kép alapján talán 15 Ohm-os.
Üdv.
Asztali gép tápegységben keresgéltem transzformátort. A legnagyobb HGX EI-33C-1 Próbáltam utána olvasni annyit tudtam meg hogy 200W-os és EI-33 jelöli hogy milyen a ferrit magja. Viszont az input feszültséget csak két helyen találtam. 12V máshol meg 36V. Most akkor mi az igaz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |