Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez most se semmi, nem, hogy 92-be.
Próbáltam minden részletében az eredetihez hasonlót készíteni, és szerintem eléggé hasonlít is hozzá. Igaz, hogy ott két kapcsolóval történt az indítás, de nekem egy is elég volt. A felhasznált kapcsoló eredetileg két állású volt, de átalakítottam egy rugóval kvázi nyomókapcsolóvá. Tulajdonképpen két funkciót is kapott. Egy, hogy ezzel indul a fedélzeti számítógép. Kettő, hogy shutdown funkciója van futó rendszernél.
Oké, ezt nem tudhattam.
Nyomkodd egy kicsi, mutasd be a hangját, kíváncsiak lennénk. A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2019
Sajnos nem tudom megmutatni, mert nincs most itthon. A fiam egyik zenésztársánál van már egy éve. Ott szoktak próbálni. Már mások is kérték a bemutatót, de eddig még nem sikerült a fiamat rávenni a videófelvételre. Most azt tervezem, hogy nyáron berendezünk majd egy kis stúdiót, és csinálunk felvételeket a Youtube-ra. Ha meglesznek, megígérem, hogy jelentkezem.
A hangja amúgy a VB3-é (mi más is lehetne..). Azért az sem mindegy, ki, és hogyan játszik rajta. Ha én lennék, biztosan világgá szaladnátok (én csak a gyártó voltam ebben a projektben). De ha a fiam játszik rajta, na az egészen más szint!
Sziasztok!
Nemrégiben én is beálltam a "nyákot CNC-vel gyártók" sorába. Mivel nem profi a gépem, így mindig kell egy kis utómunka. Ezt kezdetben a kézi gravírozó gépemmel csináltam, de túl nagy a gép, és ezáltal kissé nehézkes volt a dolog. Van több akkus fúróból bontott motorom, így arra váltottam. De ez így nagyon nomád, ezért terveztem és 3D nyomtatóval házat készítettem hozzá. De ha már lúd, legyen kövér, elláttam egy kis elektronikával is. Az elektronika a következőt tudja: Egy rövid gombnyomásra lassan indul és kb. 1 másodperc alatt teljesen felpörög. Újabb rövid gombnyomásra leáll. Ha bekapcsoláskor a gombot folyamatosan nyomom, lassan indul, és 3 másodperc a teljes felpörgési idő. Ha ez alatt az idő alatt elengedem a gombot, akkor azt a fordulatot tartja, ahol az elengedés pillanatában volt. Ilyenkor a rövid gombnyomás leállítja, a hosszú gombnyomás pedig tovább gyorsítja.
Nekem bejön!l Ötletes.
Készítettél egy fúrógépet amin van egy gomb ?
Üdv mindenkinek !
Készítettem valakinek korábban egy mikrofonos hangkapcsolót, az volt a kérése hogy érzékeny legyen, és egy relét működtessen. A relé fli-flop - ként működik és led is jelzi, az érintkezőket még nem is vezettem ki. Elemes táplálású, potival szabályozható az érzékenysége. Mikor elkészült kinyögte hogy nem is kell neki. Szuper érzékeny lett jól működik de mire használjam? Hangra készült (nincs benne szűrő), tehát nem tapskapcsoló. Gondoltam megmutatom itt. A videón a ketyegő hangot nem az óra adja, hanem a relé. 4-5 méterről a suttogásra is kapcsol. Ha valakinek van jó ötlete, hogy mire lehetne használni, írja le. Videó
A tapskapcsoló azért jó, mert akkor látják a szomszédok, ahogyan vered az családot.
Remélem kifizette a munkádat. Vagy ingyen vihető/tombola Békéscsabára. Gityó motyó is elkelt (több mérnök is vitte volna), ne add fel.
Fogadd őszinte meghajlásom Mester Úr! Gyönyörű!
Imádom a hangszereket, és ebben nem kis szerepe van a mesterek kitartó munkájának.
Szia!
Valami csodálatos alkotás, feltételezem, hogy a hangja is gyönyörű. GRATULÁLOK, köszönöm, hogy láthattam! Esetleg, majd láthatunk valamilyen SAJÁT zenei videót is? Meggratulálnánk azt is! Üdv: Vikor A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2019
Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat!
A hangjáról, és a tervezett videókról írtam már az előző bejegyzéseimben. Itt
Nem rossz. Ha már ennyit bíbelődtél vele, megérné beépíteni egy okoslakás projektünkbe De gondolom nem szelektív az áramkör, így nem ártana némi mikrokontroller is mögé. Így önmagában kicsit kevés a felhasználáshoz, bár az út jó, mert gondolom megküzdöttél a zajokkal, a karakterisztikával, a távolságokkal.
Üdv
Jó régi projektem maradék alkatrészeiből készült. Bluetooth modul, 2x100 wattos kis erősitő modul. Már csak a tetejét kell lefesteni,ennyi van hátra. Doboza nyákból van, előlapja, szálcsiszolt alu, amin a feliratok pozicio nyomtatóval készült. A VU műszer egy 20 éves Sony deck ből lett megmentve. Lényegében ennyi.
Engem "csak" a belseje érdekelne, amiről nincs fotó. Legyen.
Sziasztok !
Készítettem a gyerekeknek társasjátékokhoz egy RGB dobókockát. Mozgásérzékelő van benne, billentésre vagy oldalirányú rázásra indul. A számok és a színek teljesen véletlenszerűek. A színek nincsenek semmihez hozzárendelve (random). A max. szám (6) villog minden esetben. Indulásnál minden mozdításnál azonnal pörög, letéve fokozatosan lassulva megáll. Ennek megfelelően van hangja is, (a videó lejátszáshoz tekerj rá hangerőt jócskán). Aki meg akarja építeni, minden infó és doksi megvan. (Saját fejlesztés) Kommersz alkatrészekből áll, nincs PIC és nincs PROCI. Infókat és doksikat a megfelelő topik-ban adhatok ha kér valaki. Videó itt
Jópofa!
Csak én biztos megőrülnék a hangjától, ha mellettem játszanának vele a gyerekek.....
Helló !
Közlekedési lámpa szemléltető. Szintén a gyerekeknek készült korábban. A sebesség szabályozható potival. Semmiség, de gondoltam itt elfér. Egy videó róla A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2019
Jók ezek a kis elektronyika dobozok.
Szia!
Ezt hívják kamikaze lámpának A sárga pirosra már indulnak, de a sárgán még jönnek általában. a sárga-> piros ->sárga-piros jobb lenne.
Itt a belsőség is.
Nagyon szép, a bluetooth modulról kaphatnék egy linket?
Amit én vettem az a legalja, föltételezem, hogy a tied jó minőségű. Üdv
Köszönet a belsőről készült képért!
Ha jól látom, TDA7498-as erősítő van benne. Milyen a hangja, elégedett vagy vele? Hány ohmos hangsugárzókat használsz hozzá? Talán egy kicsit kevés lehet a 180W-os táp. Mintha viseltes, túlterhelt lenne a táp trafója. Egy propellerrel a tetején talán jobban érezné magát...
Szia
Hát volt már pár modulom, de eddig ez a legjobb, 1800ft ért. Ami ráadásul 9nap alatt itt volt kinából (linken). Rendeltem is még 2 t. Ami ennél nekem előny, adnak hozzá 15-20cm árnyékolt kábelt, mind 2 végén tüskés csatival, van rajta külső antenna csati. 5v micro usb aljzat, +egy 5-35v os csati. Bemenet 2 tipus van, tüskés és jack. Viszont jobb lett volna ha pl az egyik aux bemenet lenne, mint egy másik tipusu modulon volt. Ott ha auxot csatlakoztattam, akkor automatikusan lekapcsolta a bluetooth ot. Amugy semmi, 0 alapzaj, gyorsan csatlakozik, csatlakozási hang pont jó hangerőn van. Pedig a tàp egy olcsó ebay es 24v 6A es. bluetooth A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Hát az biztos hogy max. félhangerőn lesz csak járatva. De csak mert kinőttem nár belőle. 8ohm os 5 utas sony hangfal. Venti azért hátul, mert a tetejében, a lap alatt QI töltő modul lesz. Csak még nem jött meg.
Amplifier A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |