Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Alakul. Esetleg próbáld meg teljesen független külső tápról (legjobb lenne labortápról) megtáplálni az LM317-et!
Azután lehet, hogy elrendezési gond van: milyen hosszú vezetékkel táplálod a BT modult? A modulon van-e valamilyen tápszűrés? Esetleg egy kép segíthetne.
Sziasztok! Kapcsolokat szeretném bekötni de aki előzöleg húzta be a kábeleket mindenhol egy szinű vezetéket használt. Hogy tudnám kideriteni hogy melyik-melyik kábel lenne?Feszültségtesztelővel esetleg? Válaszotokat előre is köszönöm
Ha az a kérdés hogy melyik vezetéknek hol az eleje és hol a vége én szakadás vizsgálót használnék.
Ez a topic jelenleg több mint 3000 hozzászólást tartalmaz. Sajnos nem jöttem rá, hogy mi a kérdés amire válaszoltál (nem a te hibád).
Működik így is. Viszont majd teszek a test és a touch közé egy kondit a TTP223 adatlapja szerint, mert annyira érzékeny, hogy még az elemhez hozzáérve is kapcsol. Amúgy tökéletes. Ezer hála a segítségért!
Ha a hozzászólása sorában van "címzett", mellette van egy kettős jobbra mutató nyíl. Ha arra rámész az egérrel, kíírja, hogy "Ugrás a hozzászólásra" és közben bekeretezi pirossal azt a hozzászólást, amire válaszolt. Ez akkor hatásos igazán, ha "közel" van a hozzászólás, nem oldalakkal régebbi. Az ugrás mindig működik, akkor is ha valaki évekkel régebbi hozzászólásra válaszolt.
Valóban a kondit kifelejtettem. De szerintem egy 10µF elég neki.
Kivéve, ha éppen reszelik a fórummotort.
Csavarhúzóval áthúzott ikont is most láttam itt elsőként (vagy hülye vagyok).
Szinte mindig az előttem lévő kérdésre válaszolok.
Ez a tekercs ellenállás most feladta a leckét de csak addig amíg méréssel nem kerültek helyre a dolgok. A táp egy sima graetz mindenféle egyéb alkatrész nélkül. Ez csak példa.
Az hogy a lüktető egyenáramnak szokás e frekvenciát számolni amennyiben az nem egy vonalzóval húzott "ekg".
A lüktető egyenáram valamilyen frekvenciával lüktet nem?
Magyarul: van egy egyenáramú, és egy váltóáramú összetevő. Az egyenáramú összetevőre nézve a kondenzátor szakadás, az induktivitás rövidzár. (ideális elemeket feltételezve) Váltóáramra nézve a kondenzátornak, és az induktivitásnak frekvenciától függő ellenállása (amit a számolókád mutat) van, amit reaktanciának (XC, XL) nevezünk. Alkalmazni kell a szuperpozíció (egymásra ültetés) elvét. Na ezt jól megmondtam, de így van. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019
A kérdés az hogy három szürke szinü vezeték van mert nem kéket, meg barnát vagy feketét meg zöld sárgát használt hanem három egy szinűt , és a kérdés az hogy deritem ki melyik a fáuis a nulla és a föld.
A feszültség a fázis és föld közt ugyanannyi mint a fázis és nulla közt. Így a fázis keresővel, míg a nulla a hálózat nullával keresendő.
Három szürke? Lehet hülye kérdés, de nem az 'MM-fal' vezetéket nézed szürkének? Na mindegy, a fázist egy fázisceruzával ki tudod deríteni. A nulla és a föld pedig: van FI relé? Ha nincs tegyél egyet az elosztóba! Így egy próbalámpával kideríthető, melyik melyik. A fázis megvan, erre és egy másik közé tedd a lámpát. Amelyiknél leold a FI relé, az a föld, amelyikkel világít, az a nulla. Tudom nem éppen korrekt megoldás, de használható. Vagy az elosztóban kikötni pl minden védőföldet, így azon nem világíthat a lámpa. Természetesen feltételezzük, hogy a kötődobozokban minden kötés helyes, nincs összekeverve pl. a nulla és a föld ( már találkoztam ilyennel többször) A próba alatt a lakásban/házban semmi ne legyen bekapcsolva, dugaljba dugva.
Igen három szürke, nem mm fal, hanem harom kulon allo vezetek van behuzva ami mindegyik szürke csak festés miatt meg mert ocska régi sárga szerelvények voltak levette őket barátnőm tesójának a barátja, leis szigetelte utána az oké, csak aki csinálta a villanyszerelést nem érezte az erőt magában hogy behúzzon egy 3x1,5 mbcu-t és akkor lenne egy kék, barna meg zöld sárga. Szóval igy van három egyszinű szürke vezeték gondolom az volt neki sok idióta.
Kapcsolonál és lenti dugaljnál is, belinkelem ide a képet
Vagy pl itt a másik
Ez nekem MM falkábelnek tűnik.
Ha megblankolod, vagy kicsit megvágod, kell a szürke szigetelés alatt egy színes szigetelésnek is lenni.Kék, fekete.(Előtte áramtalaníts!)
Persze hogy MM fal...
Járj el úgy ahogy előzőleg írtam. A fázis ceruzával vagy feszültségkeresővel indikálható, a nulla és a föld pedig multival mérhető.
Ha nem áramtalanít, a fekete akkor jobban látszik, mert világít a szeme.
Könnyen lehet, hogy akkor éppen ilyen volt a boltban. Ha még alumínium is, akkor festés előtt kellett volna cserélni a teljes vezetékezést. Nincs kizárva, hogy az egész hálózat 40 vagy több éves.
Műszer ... világítás ... opto ... Touch panel ...
Jut eszembe: ha ez egy kéziműszer, amivel mondjuk 400V-ot is méreget, akkor nem fog az ürge füle is világítani?
Kis segítséget kérnék, mert akkus dolgokban kicsit hiányos a tudásom ...
Kaptam egy profinak látszó LEDes rúdlámpát, hogy nézzem meg, mert valószínű behalt a kapcsolója (ez még nem okozna gondot) Tulajdonos szerint fel van töltve benne az akkumulátor(18650, 3.7V) mert a töltője zöld fénnyel jelzett. Rámértem az akkura én 2.6 V feszültséget találok a kis multimmal ... Ez az akku "elhalálozását" jelentheti ? Nincs kedvem szétszedni (valószínű nem is menne roncsolásmentesen). Kerítsek egy jó 18650 cellát és próbálam meg azzal ?
Csináltam inkább egy blokkvázlat szerűt, ebből hátha áttekinthetőbb.
Az árnyékolt tápvezetéket úgy értsd, hogy az árnyékolás betáphoz közelebbi oldala le van kötve a földre, a másik vége bekötetlen, így elvileg ugye abban nem folyik áram, vagyis kevesebb zavar jut ki. És a BT áramfelvétele a belső két éren folyik át. Az a 2x25 centi tudom, hogy sok, de máshogy nem nagyon lehet megoldani, ha azt akarom, hogy az előlapi rádió kapcsolóval lehessen a BT-t is aktiválni. Szűrés a stabilizátor modul kimenetén van (47u+100n), innen maga a BT modul már <2cm drótlábbal kapcsolódik. A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |