Fórum témák
» Több friss téma |
Akár mind a kettő. Szabályzott tápnál 12, de kétszer. "Felcsavarva" simán kijön belőle 36.
Mire kerestél, hogy adatot találtál róla? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Sziasztok!
A képen látható ic-ről nem találok semmitse a neten. Ez egy Ardes 4w03 kerámiabetétes fali hősugárzónak a vezérlője. Sajnos nem tartja meg a beállításokat gyárilag. Felismeri valaki ezt az ic-t? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Ezekre kerestem:
EI-33C-1 transformer EI-33 transformer
Üdv!
A kezelési leírás szerint csak addig tartja meg a beállításokat amig ki nem kapcsolod a kapcsolóval vagy a konnektorból kihúzod .Bocsi ha ezt tudtad. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Nem lehet olyan bonyolult a kapcsolás, hogy a tápnál ne találnál lehetőséget az elemes vagy akkus táplálásra .
Tisztelt Szakik!
Majdnem tűz lett belőle, szerencsére időben észrevettem. Egy szárítószekrényről van szó, a főkapcsoló 0-ra állítása után is tovább fűtött Ha a kívánt hőfok alá tekertem a hőkapcsolót (hallottam ahogy kattan), akkor is égve maradt a hőkapcsoló lámpa. Néha látom, hogy ez a lámpa villog. A hiba 100 fok fölött jelentkezik. A szekrény aljában futó vezetékek nem lazák, a főkapcsolót szétszedtem, hibátlannak tűnik. Vajon hol zárhat az áramkör a főkapcsolón kívül? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Hello! Vélhetően a fűtőbetét testzárlatos. A kapcsoló, pedig nem eléggé elítélhető módon, csak az egyik vezetéket szakítja meg. Persze ha ez fixen van bekötve, nem dugvillára, akkor nem lenne még szabálytalan, de hogy közben a nullát bontja, az már szarvas hiba. De ezek szerint ÉV relé sincs a hálózatodon. Mert az lebontana ekkor.
Kedves proli007!
Köszönöm a gyors választ! Nem biztos, hogy a 0-t bontja, csak nekem sikerült agy rajzolni, nem vagyok szakember Viszont a többi madzag így van. Nincs egyéb alkatrész, hátul kihúzható a csatlakozó, 2 pólusú. Lebontom a burkolatot átnézem a fűtőszálat.
Akkor ezt, elégé át kellene nézni.
Mert, ha csak két pólusú a dugó és nincs földelése sem, akkor ahhoz hogy tovább fűtsön, két egyidejű hibának is kellene lenni. - 1. a főkapcsoló nem bont - 2. a termosztát sem bont Ennek valószínűsége elég lottónyeremény gyanús.
Ha csak egy áramkörös a kapcsoló akkor, hol 0 hol fázist bont mivel bárhogy be tudod dugni a konnektorba.
A dugvillán a két lapos lemez lenne a földelés? Elnézést.
Nem olyan egyszerű, a burkolat alatt tele van kőzetgyapot szigeteléssel. Na jó, majd egyszer rendbe rakom Köszönöm szépen mindkettőtöknek! A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Ez nem dugvilla (kislány, nem fiú), hanem vasaló csatlakozó.
Igen, az a védővezető.
Hasonló "kemence" így égett szétt -valószínü a védőföld felé talált utat az áram a tiednél is .
Annyit érdemes megnézni, hogy a vasaló csatlakozóban és a hálózati dugóban a földelés rendesen be van-e kötve. (Várhatóan igen.) Ha javítod, a fűtőtestet kell ellenőrizni. De a VGK kapcsolót úgy kell bekötni, hogy mind a fázist és a nullát is kapcsolja!
Szégyellem magam, nem láttam hogy van előzménye is a dolognak.
Attól a "nemi tévesztés", még nemi tévesztés marad. Bár a mai világban, ki tudja ki kicsoda.. Csak ne legyen kötelező!
Talán ez a vezérlő
https://www.aliexpress.com/item/Original-10pcs-lot-SLC5012M-SLC5012...1.html
Tuti nem...de minek alapján állítod ezt?
TV háttér LED vezérlőjével vezérelni egy fűtőtestet?
Milyen néven találom azt a zöld csavaros kábelcsatit ami panelba ültethető?
Másik topicba Célirányosan programon belül kérdeztem, de rájöttem hogy online keresője van ugyhogy az törölhető Szerk: Wire to PCB... megtaláltam A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2019
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen termosztát kapcsolót. Csak azt nem tudom, hogy mire való, és hogyan kell használni. Ha tudnám használni akkor megtartanám. Van róla egy videó
Engem ez a régi csehszlovák "Remoska" fözőedény termosztátjára emlékeztet, az érzékelő szonda két oldalán kell lennie két hüvelynek, oda kapcsolja ki a hálózati feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2019
A google megmondja a választ, keress rá: "stone expert elektromos serpenyő"
Hát jó pár hetes várakozás a távolkeleti barátom megküldte a megrendelt NYÁK csatlakozókat!
Mégy szerencse hogy küldöt másik 3 termékből 10-10 repi-t mert az eredetiek nem jók... Nem férnek el.. simán rövidre zárnak. Az utolsó két képen látható ami talán jó lenne... De ráirok a "kis barátomra" hogy esetleg kifejezetten "J" tipusú svájci dugóhoz van e valamilye... Ugyhogy ugy néz ki hogy lessz felesleges 200 konnektorra való csatim...
Hali!
A védőföld érintkezőit nyomd összébb, kevésbé legyen íves, a csatik közé meg tegyél pl 0.5-ös "réztelen " nyáklemezt, vagy hasonló szigetelő, de valamilyen szinten hőálló lemezt |
Bejelentkezés
Hirdetés |