Fórum témák
» Több friss téma |
A kondira csak közelítő módszer, ha először kapacitást mérsz és ha az rendben van, pl. 230 voltot egyenirányítasz egyutasban a JÓ diódáddal és feltöltöd vele ( sacc 320 volt lesz rajta ).
Védőellenállásként egy 230-as izzó a bemeneten. Gondolom, nincs legalább 2 kV dc-d, hogy "élesben " is teszteld. Ha minden oké, jönne a magnetron, de azt már meredek találni, ill. nem kifizetődő venni és cserélni. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019
Szia! Szerintem a magnetron hűlése okozza a csilingelő hangot .Egyébként relative ritkán megy tönkre. Kb 50 készülékből ha 5 volt magnetron hibás a nálam jártak közül.
Az 50 készülékből melyik nagyfesz alkatrész volt ami a legtöbb hibát produkálta?
A nagy feszültségű részen a nagyfesz biztosíték ,dióda a leggyakoribb.Természetesen legtöbb csillámlap csere a festék leégés javítás ,tányér motor csere ,kapcsoló óra ,ajtókapcsolók stb.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
Üdvözlet.
Még mindig Samsung mikró javítással nyűglődöm. Kapott jó kondenzátort jó diódát biztosíték ideiglenesen áthidalva. Nagy durranás után működik minden,de nem melegít de viszont égett festék füst a csillámtakaró alól /Samsungnál műanyag/. Van 2 régi Sharp és Dimarson mindkettő működik és melegít. A Dimarsonból kivettem a magnetront és beszereltem a Samsungba. A magnetron két bekötési pontján az "F" illetve "FA" jelzés van melyikre kell kötni a kondenzátor dióda combót és melyikre a közvetlen trafókivezetést. Várom válaszotokat addig nem kapcsolom be.
Szia!Az égésnyomot tisztitsd meg,és fesd le két sorral sprayfestékkel. A magnetron FA a fűtés F a nagyfeszültség
A Dimarsonon a Panasonic magnetron igy van bekötve. A Shar mikró Sharp magnetron fordítva.
Mind a kettő tökéletesen működik. A Samsung ami hibás elvileg az F a trafó kivezetés és az FA a kondenzátor dióda trafó kivezetés kombó. A Panasonic magnetront betettem a Samsungba. úgy kössem be mint a Dimarsonba volt,illetve ahogy a képen mellékelted? A neten lévő kapcsolási rajzok se egyértelműek.
Ahogy mondod !! De magnetron is van amelyiken fordítva van a kivezetés!!A clatronik mikróban lévő sematikus rajzon is így van. De a net-et láttam én is fordított rajzot.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2019
Nagy baj nincs a fordított bekötésből. De ha jól tudom, a hangján hallani lehet a különbséget.
Heló mindenkinek!Van 1 Kenwood digitális mikrónk K30CSS10-es.Az a gondom hogy, amint be dugom az csatlakozóját ki vágja a biztositékot se kép se hang!! A kodi,dioda,nagyfeszje jók!Mi okozhat még zárlatot? A magnetron nincs beégve!A kisbisztositékrol le menő 2-ét vezeték valahol zárlatot jelez a multim!!Esetleg valami ötlet,ha van köszönöm.
Szia!
Akkor azon a két vezetéken van a zárlat.
Hali!Az a 2-ét vezeték a kék és barna!A kék a 3-as ajto kapcsolóra megy a magnetron tetején lévö hő bisztin át,ami ki mérve jó!!A barna a sütő tetején a fűtőszál közt van elhejezve a hő biszti,onnan az alsó kapcsolóra megy,ami szintén jó!! Idáig ok.Innen már gondolkodós!
Szakaszold le a hibás részt. A rátűzősaruk lehúzogatásával szűkítheted a hiba helyét.
A hibás ajtókapcsoló is tud rövidzárat okozni.
Megnéztem a kapcsolókat is,nem zárlatosak! A vezérlö panelon is vannak rellék,csak nehéz hozzájuk férni!De azokon sem látok égés nyomokat!Semmi nem megy rajta a kijelzőjén!
Hutty arra gondolt, hogy ha nem váltanak át az ajtókapcsolók a nyitásnál-zárásnál, akkor okozhatnak zárlatot. A kapcsolókat működés szempontjából vizsgáld meg.
Sziasztok.[sikerült megoldanom a nyavajást!!Igen a ajtó kapcsoló volt a ludas,az az a alsó kapcsoló!!Nem tudom hogy nem vettem észre az ajtó alsó retesze le volt tőrve,és nem ért bele a kapcsolójába!!Vagy keritek 1 másikat,vagy át alakítom!Abelső műanyag ajtókeret is szét tört,így nem tudjuk használni addig!!Köszönöm a segitségeteket!!
Sziasztok. hoztak hozzám egy Daewoo dc KOR6N9RC mikrohullámú sütőt. és azt csinálja hogy menet közben meg akad a vissza számlálás. és megy tovább szerintetek mi lehet a hiba ? üdv lali
Sziasztok
Elromlott a Sharp mikrosütőnk. Magnetron a rossz, elrepedt rajta mágnes. Mivel az ára miatt ezt nem éri meg megvenni így az itthon lévő magnetron - ami Goldstar tipusu-építettem bele.A mikro újra melegít jól működik. Az lenne a kérdésem hogy ezzel a másik magnetronnal működtetve lehet e valami biztonsági probléma pl hogy túlsugároz vagy ilyesmi? Képeken csatolom a 2 magnetront ahol látható a pontos típusuk is. Üdv: Tivadar
Sziasztok.
Az egyszerű csak mikró belső terét milyen festékkel lehet javítani? Samsung mikró belső fehér tere levált, hiányos picit rozsdás.
Szervusztok!
NETHAUS 6230 WG készülék csillám lapja átégett, valószínűleg mert sosem takarították ki és tiszta mocsok volt. Kicseréltem, kitakarítottam. A nagyfesz biztosíték kiolvadt, kicseréltem. A kondenzátort úgy ellenőriztem, hogy feltöltöttem egy 9V-os elemmel, és multiméterrel mérve 5-6 másodperc alatt sült ki nullára (a kapcsolási rajzon szereplő kisütő ellenállást nem találtam benne). A föld felé levezető diódát szintén megmértem egy 9V os elemmel. Lászólag jó. A magnetron antennáján nem láttam sérülést, égést Ezek ellenére, az új nagyfesz biztosíték azonnal kiégett. Ezek után csak a magnetron hiba marad, tehát kuka. Jól gondolom?
Azért mielőtt kukáznád, nézd meg hogy a két bevezető szálnak a fémburkolathoz képest mekkora ellenállása van, ugyanis ott van egy egy zavarszűrő kondi, és azok át szoktak menni zárlatba. Ha szakadást mérsz akkor valószínűleg hibás a magnetron, viszont ha zárlatot akkor zárlatos a kondi.
Köszönöm a válaszod, ettől féltem.
De még nem igazán világos. A szekunder körben csak egyetlen kondenzátort látok, ami sorba van kötve a kiolvadó nagyfeszültségű biztosítékal. Zavarszűrőt nem látok. Melyikre gondolsz? Közben megmértem a magnetron csatlakozási pontjai között az ellenállását. Néhány század Ohm. Gondolom, nem ennyinek kellene lenni. Egyáltalán lehet így / ezt mérni? A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2019
Ezt nem is fogod látni mert benne van a magnetron bevezető csatlakozójában (ott ahol a 2db csúszósaru van). A rajzolt négyzet jelenti a magnetront. A kondik értékét meg nem mondom fejből, de olyan 1nF körüli érték rémlik.
Itt van az ősz, hullanak a mikrók (vagy csak rám jár a rúd).
Canday ego-g25dco Egy éves, és három hónapos. Tehát a kínai tervezett avulásnak tökéletesen megfelelt. A garancia három hónapja lejárt. A hibajelenség: nem melegít. Az indítás után kettőt pittyen, és mást nem csinál. Vállalná-e valaki, hogy ránézzen? Ez már az az árkategória, ahol talán érdemes javítani (vagy nem?). Előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |