Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3046 / 3599
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Javaslom az ingyenes Xnview használatát a képek előfeldolgozásához. Pár katt és úgy áll, ahogy kell, akkora, amekkorának lennie kell. Az online felületre csak másolni kell a végeredményt.
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Nekem minden áll (bocsánat, ezt nem lehetett kihagyni ).
- OK, akkor miért kér be külön képet, ha úgyis csak kivágja a közepét?
- Honnan tudjam hogy mit forgat el, és miért?
- Honnan tudjam, hogy hogy néz ki, ha nincs előnézet?
(#) Topi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Vagy ugye a főoldalon így is meg tud jelenni. Ízlések és pofonok.

2587_m.jpg

Na ez így már nekem is tetszik.
Hogy csinálod?
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2019 / 1

Ahogy elnézem többet fekszik, mint áll
(#) Topi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2019 / 1

Frissítettem a cikkednél a képet. Alapvetően semmi mágia nincs benne, visszatekertem a fotót egyenesre (mert amúgy fekve is ferde ), és feltöltöttem.

Szerk: Kíváncsian várjuk az élménybeszámolót
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2019

Az még mindig nem világos, hogy mi alapján dönti el, hogy áll/fekszik?

De akkor a tartalomra koncentrálok, az editoriális dolgokat meghagyom nálam gyakorlottabbnak.

Van benne egy EXIF információ, azaz bele van tárolva a JPG-be, hogy hogy állt a fényképező amikor készítetted a képet. Ha jó az EXIF akkor automatikusan forgat a fórum motor / cikk szerkesztő felület. Ha olyan szögben állt, hogy hibás/nincs EXIF infó, akkor nem forgat, akkor úgy jelenik meg ahogy van.

OK, köszi.
Akkor a fórum motor okosabb, mint a Windows intéző.
Próbálom akkor ez alapján összeforgatni őket.

Igazából van kiegészítő infó még a JPG-ben, lehet hogy a Win azt is olvassa, nem csak EXIF-et.
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Jaja, vannak alternatívák, nem is kérdés. De én szívesen kifizetek egy nevetséges összeget egy jó szolgáltatás reklámmentességéért.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Egyszerűen egy képszerkesztőben kell megnyitni, szerkeszteni ha kívánod és EXIF infó nélkül elmenteni. Sok telefon mindig fekvő formátumban fényképez, csak az EXIF adatok közé írja be, hogy ez tulajdonképpen álló. Így lehet elforgatni egy képet újrakódolás nélkül.
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Jún 25, 2019 / 1

Az a vicc, hogy így is fizetünk, mégis van reklám. Nem is keveset. Bár belegondolva ez nem is olyan vicces. Főleg ha az embernek az arcába robban egy-egy "Azt a 7 %-át", vagy éppen egy "hüvelygomba diszkréten" reklám, mondjuk étkezés közben a gyerekekkel. Ez már önmagában büntetendő lehetne.
(#) Fetkiller válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Étkezés közben a gyerekekkel tévét nézel?
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Én egy darab reklámot nem láttam youtube-on, amióta prémium előfizető vagyok. Egyebet nem tudok elmondani.
(#) kameleon2 válasza Fetkiller hozzászólására (») Jún 25, 2019 /

Előfordul vasárnapi reggeli alkalmával háttértévézés. Akkor én most eretnek vagyok? Én vagyok a bűnös mert rossz tartalmat szolgáltatnak ? Na ne már!
(#) Fetkiller válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 26, 2019 /

Nem vagy eretnek, de szerintem, ha tudod, hogy esetleg milyen tartalom várható, akkor megelőzhető a dolog. (Kiskorú gyermekeim vannak, igenis megszüröm a tartalmat. Például a szokásos leszúrták, elütötték, felrobbant híradó kezdetekor már alapból elkapcsolok. Ez szerintem szülői felelősség, ugyanúgy ahogy a netes tartalmak szűrése. Ez nem a tartalomszolgáltató felelőssége szerintem.) De ez csak szerény magánvélemény. Az meg végképp az, hogy evés közben ne a tv menjen, hanem esetleg beszélgessünk. Persze ahány ház annyi szokás. És ez így van jól.
(#) kameleon2 válasza Fetkiller hozzászólására (») Jún 26, 2019 / 7

Más véleményen vagyunk. Én egy olyan televíziós kultúrában (igen kultúra), nőttem fel, amikor még ott lehetett hagyni akár egész nyárra a kulcsos gyerekeket a tv előtt, mert nem kaptak csak matiné tartalmat. Ez az egész társadalom felelőssége is. Amióta csak és kizárólag a pénz számít, azóta jelentek meg a film közbeni reklámok, a gusztustalanságot nemhogy súroló, de vállalhatatlan tartalmak, a Big Br.. a Való V. és egyéb negatív IQ alapú műsorok. Hiszen épeszű ember ilyet nemhogy feltegyen élő adásba, de eszébe sem jutna. Azaz régen televíziós kultúra volt vállalható emberekkel, műsorszervezőkkel, műsorvezetőkkel, ma pedig celebek és csatorna színvonalú műsorfolyam. Anno 1 vagy 2 tv műsorszórás elegendő volt, ma már akár 100 - de teljesen hasznavehetetlen csatorna ontja magából a szennyet. Most is vannak adók, amik vállalható műsorokat adnak. Olyat, ami mehet nyugodtan a háttérben. Például táj és egyéb csatornák. Ezeket miért lehet nézni 24 órában? Vagy éppen a többit miért nem? Páran itt is feldobták, mennyire visszataszító, hogy decibelekkel megemelve ordít az ember képébe a reklám, miközben a filmet nem lehet érteni - olyan halk?
Egyszóval; nem vagyunk egyformák, én így érzem. Nem gondolom, hogy a társadalom hibáit mindig rá kell lőcsölni az egyénre a felelősséggel együtt. A vezetésnek is vállalni kellene a hibáit és okulni belőle. Ez 100%-ban nem működik. De ez már túlmutat egy egyszerű - téma kivesézésen. Az is igaz, hogy van az egyénnek felelőssége, mert ha már rossz a rendszer, akkor neki kell cenzúrázni. De nem tudom megfigyelted-e, minden szép lassan az egyén vállára kerül. Az önvédelem az utcán, a védelem az ártó, rossz műsorok ellen, az ABC-ben önkiszolgáló a fizetés, mert nem éri meg a pénztárosokat fizetni, az autószerelő kezd kuriózum lenni, a csapot javítsd magad, a nyugdíjad oldd meg stb. Ezek a társadalom és a kultúra feladatai, amiket szép apránként tesznek a vállunkra. A lista hosszú és egyre nehezedik a zongora, amit cipelni kell. Fel lehet ezt fogni könnyedén is, hogy "A te felelősséged!", de úgy is, hogy valami elromlott és nem működik.
(#) granpa válasza Fetkiller hozzászólására (») Jún 26, 2019 / 5

Magyar ember evés közben nem beszél. (És TV-t se néz.)
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2019
(#) TAttila77 válasza granpa hozzászólására (») Jún 26, 2019 / 2

Kálmán! Biztos vagy te abban??? Egészen biztos?? Én nem tenném rá a nyakam a rozsdás giotin alá.
(#) 444Tibi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 26, 2019 / 3

Teljes mertekben egyetertek.
Csak annyit tennek hozza hogy egy bemondo vagy musorvezeto regebben nem volt posze, raccsolos es baki nelkul beszelte szep magyar nyelvunket.
Ez ma mar hogyismondjam, nem kotelezo...
(#) gkari válasza 444Tibi hozzászólására (») Jún 26, 2019 /

Depláne egyre többen hadarják a "rapid" módon előadott "infót", de van aki csak "random" alkalmakkor. Azt még csak megértem, hogy dicső fő - (és mellék - ) politikusaink így tesznek, merthogy nehogy érthető legyen ám az a mondóka, de egy TV szereplőnek nem fontos az egyre csökkenő nézőszám?
(#) Skori hozzászólása Jún 26, 2019 / 1

Érdemes-e a split-klímából kicsöpögő kondenzvizet összegyűjteni? Milyen felhasználási lehetőségei vannak? Nekem most egy kis vödörbe csöpög bele, és néha egy délután alatt több liternyi víz összegyűlik.
Kollégám szerint autó ablakmosó folyadéknak tök jó, mert nincs benne vízkő, foltmentesen szárad, csak egy kicsi mosogatószer kell hozzá.
(#) ronin75 válasza Skori hozzászólására (») Jún 26, 2019 /

Növényeket öntözni is jó szerintem.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Jún 26, 2019 /

Azt nem tudom mire jó még, de nálam a sziklakert egy részére csepeg az egyik klíma vize, és ott feltűnően jobban burjánzik minden, mint a többi részen (amit egyébként rendszeresen locsolok). Konkrétan ültettem egy citromfüvet a kifolyós alá pontosan, így arra csepeg a víz, amit a növény levelei kb. 1 m-es körbe szétszórnak. A citromfüvet muszáj rendszeresen nyírnom, mert mértéktelenül képes burjánzani.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 27, 2019 /

Javasolnám a lenyírt darabok salátaként elfogyasztását (nagyon finom).
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Jún 27, 2019 /

Citromfű? Tegnap löktem ki egy öllel. Útban volt.
Egyszer ittam belőle egy bögre teát. Mint akit leszedáltak.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 27, 2019 /

Ha van benne gyöngyvirág, az minden bajt megszüntet, halálos méreg!
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 27, 2019 /

Páran összetévesztették a medvehagymával.
(#) jdani hozzászólása Jún 28, 2019 /

Üdv. Hogy kell egy adott témában egy adott szóra rákeresni?
Következő: »»   3046 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem