Fórum témák
» Több friss téma |
A minap 3 floppy meghajtót beleztem. Szelektív hulladékgyűjtés miatt. Mindegyikben 3 db 4 lábú Hall elem volt. PC ventilátorokból is kitermelhető, nem nem emlékszem hány lábú.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2019
Pc ventikbe inkább a tekercsvezérlővel egybeintegrált hall van, szerintem
A háromlábú SOT-23 valamilyen komplett szenzor (analóg vagy digitális, egy vagy kétirányú), a négylábúak azonban általában csak maga a hall cella, ami megfelelő megtáplálást és jelfeldolgozást kíván. A funkcióból kiindulva lehet, hogy hamarabb találhatsz helyettesítőt.
Sziasztok!
Szeretném kicsit megfordítani az alkatrész-beazonosítást. Leírnám, hogy mire van szükségem, tudnátok segíteni abban, hogy létezik-e ilyen alkatrész? Kb. 1-2-5 Forintos érme nagyságban keresek nagyon lapos, de nagy menetszámú tekercset. Mágneses teret szeretnék vele érzékelni, és érzékelt mágneses tér hiányában kelteni is, minél laposabb kivitelben. Sajnos emiatt Reed-relé, Hall-szenzor nem jöhet szóba. Lehet ilyen apró tekercset újonnan vásárolni valahol? Köszi!
Ilyen "játék"-ban találsz - mérete 13.5mm átmérő és 2mm vastag . Tekercs 0.05mm kb 800-1200 menet.
Vagy készíthetsz magad is . A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2019
Audio tekercsek: Bővebben: Link. Igaz, ezek viszonylag kis menetszámmal bírnak s neked valószínűleg nagyok.
Marad a csévetest: Bővebben: Link és a tekercsel(tet)és.
Köszönöm az öteleteket,
ez a napelemes játék tökéletes lesz, van is egy ilyenem itthon törött házzal!
HDD meghajtóban a fejmozgató tekercs szerintem a legjobb.
PC benti is kilove, meg a floppit megnezem.
Jobban szemugyre véve 21L smd felirat van rajta. És egymás mellett 2 szenzor, gondolom így látja a forgás irányt. Udv
Kaptam egy M40B95PA, 40 lábú IC-t (Seiko Epson). Mire lehet használni? Az én igényeimet valószínűleg meghaladja; ha kell valakinek, odaadom grátisz.
Találkozóra kitűzőnek zseb fölé?
Reggel postáztam a csabai kitűzőket
A HE-storén van 6 féle.
Itt is van sot23 tokba. Omnipolaris...
Meg mindig sötétbe tapogtozas, a smd jel biztos nem szabvány, tehát kilove. Homály Udv
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki hogy ezek milyen ellenállások? A kialakításuk valami spéci felhasználási célt sejtet, de még nem jöttem rá.
Üdv!
Technika lcd tv vezérlő panelon meghalt egy alkatrész. Tudja valaki azonosítani? Az lcd csati bal alsó sarkánál van. Köszönet! A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2019
Régi precíziós ellenállások.
Műszertechnikában alkalmazták ezeket a típusokat.
A háromlábú sot23? lehet dióda, dupla dióda, tranyó, fet...
Nézd meg hová van drótozva. lehet akár az lcd tápját kapcsolja.
Sziasztok!
Egy doboz alján találtam a képen látható bigyókat. Akkor még nem voltak lefóliázva. Mik lehetnek ezek? Köszi: Péter
Találgatás helyett megírhattad volna mit mértél a kivezetésein.
Nem emlékszem pontosan, mert már régen volt, de vagy rövidzár volt, vagy szakadás.
Az ingyen elvihetős dobozomba tettem be, csak most került felszínre. Szerettem volna pontosabban megírni, hogy mit is ajánlok fel.
Akkor ki kéne bontanom, gondoltam ránézésre is felismeri valaki.
Régi csőtrimmer.(Kerámia trimmerkondi.)
Van egy réz csavar a közepében, ami most nem látszik, vagy nincs benne..
Akkor az is lehet, hogy csak sima csőkondi, de álruhában van.
Ha nincs pár pF kapacitás sem a két vége között, illetve nem látszik belső vezető a hengerben, lehet egy légszerelésű nagyobb frekis szerkezethez távtartó.
Régi csöves cuccokban is volt hasonló megoldás. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |