Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kösz, erre nem is gondoltam. De amúgy felesleges letorrentezni őket, mert a MEK-ről ingyen letölthető a többi könyve is: Bővebben: Link
ronin75: Én is erre gondoltam először, viszont, mint fentebb is írtam, itt elérhető a szerző összes ilyen témájú könyve.
Sziasztok!
Néhány ötletet szeretnék kapni, hogyan lehetne megoldani a problémát: sarokcsiszoló tárcsa fixáló csap egy idő után kiszoposodik, és aztán kifordul a helyéről.
Menetfúrás (finom), acélpersely (vas).
Egyik ötlet: felfúrni nagyobbra a lukat, és nagyobb csapot bele lépcsősen esztergálva. Vagy persely esztergálva szoros illesztéshez, annak felfúrva a luk, persely luk pedig az eredeti csaphoz illik.
Azzal csak a pillanatot lehet ragasztani.
Én is valami perselyben gondolkodtam, viszont még nincs esztergályos ismerősöm. Muszályleszek beszerezni egy esztergát
WD40.
Azért kopik el, mert nagy a súrlódás, ergo kenés kell neki.
Nem kell eszterga, nézel egy olyan méretű vascsövet, és akkorára fúrod (1/8"?; vas lámpainga cső).
A WD40 is jó mindenre, meg a szigetelő szalag. Ha ezek nem segítenek,akkor már mindegy.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2019
Pár napja már beszéltünk erről de ma megint elő jött. Hívtak Debrecenből, hogy lehetne menni hegeszteni 1000 forintért óránként. Most röhögjek vagy ráérek aznap ha rászánom magam arra, hogy elmenjek megnézni?
Van az a vicc, mikor a szaki a felvételin hegeszt egy szépet, meg egy rondát, és mikor megkérdezik, hogy ez mégis mi, akkor azt feleli, higy az egyik az 1000Ft-os,a másik a 3500Fz-os hegesztés.
Ha ezt tudod produkálni, akkor szerintem beszélj velük. De elég alap melót várnak el, ha ennyit akarnak fizetni. Lehet, hogy csak összeállító munka.
Szentesen azért a 7D-PBX működik, meg a kollégák vigyáznak rá, és néha megsétáltatják. Ebből meg szerintem luxuslakás és elektronikai hulladék.
Legyen egy hónap mondjuk 168.
Azt ugye nem tudjuk, hogy bruttó, vagy nettó? Azt sem, hogy zsebbe, vagy bejelentve? Mondjuk azt hittem, hogy az OKJ után Kánaán van, hiszen azért lett kitanulva ez a szakma is. Szerintem azért nulla keresetnél, a valamennyi is több. De nem értek hozzá.
Mert kellenek a luxuslakások, mint egy falat kenyér. Az igazi értékek meg a kukában végzik. Nem ártana megfigyelni, hová kerül. Bár, gondolom a kábelezésnek annyi lesz addigra és az a lényeg az egészben. A Pont-pont huzalozás és a logika.
Az is kérdés, hogy mennyire van top-on / milyen gyakorlata van Janinak szakmailag.
Az általad említett berendezések lelke a klíma. Annak hiánya azok halálát jelenti a működés szempontjából. Vajon a háttérben akad e ilyen? Pedig valahol ez is a magyarságunk része.
Szerintem a kábelek pótolhatok, inkább a speciális mechanika az igazi gond, szerintem.
Például a fíberpapucsok...
Sík izé vagyok. Viccet félretéve Csökmőn voltam nemrég és ott Co-val kellett dolgozni. Nem kellett utánam javítani.
Csak kíváncsiságból rákerestem arra, hogy "Csökmő és munka".
195-ért lasszóval keresnek hegeszteni tudó embert... A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2019
Sírni tudnék, amikor a magyar múzeumi helyzetet látom ilyen írásokon keresztül. Nekem NAGYON hiányzik a Közlekedési Múzeum, szerettem oda járni 1-2 évente. Most, ha valami tárlatát meg akarja nézni az ember, akkor vadássza össze valahogy a lehetőségeket rá (gyakorlatilag itt-ott elszórt kiállítások vannak, meg a lerakatot nyitják meg időnként).
Van régész barátom, aki az ő helyzetükről mesél időnként. Elszomorító a dolog. Szerencsére van pár magánkezdeményezés is, remélhetőleg még sokáig bírják. Egyik mostani kedvencem a Flippermúzeum a Radnóti utcában - nekem nosztalgia és kikapcsolódás egyben. Majd még megnézem a videojáték múzeumot is (Game Over Budapest), bár az ott kirakott gépek, mintha tegnap lettek volna, olyan élénken élnek az emlékeimben
És nem lehet innen tudni, nem kizárt a felfelé alku.
A Gafém nem jelent be. Tudom mert ők vettek fel.
1000ft az csak netto lehet, mert bruttóban 8 órában ez havi 106eft lenne. De nettóban is csak havi 160eft. Egyébként: Bővebben: Link
Szakmunkából nagy hiány van, ha ők ezt egy újságkihordó bérével honorálják... A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2019
Sose fog találni ennyi pénzért. Az ilyen lóti futi kis maszek vállalkozások akik az emberből kipréselik a szuszt is ennyi pénzért. A legdühítőbb hogy ők ezt a 195eft-ot megtermelik fél óra alatt....Ha adna a munkavállalónak nettó 250ezret akkor sem érezné meg. De zsugoriak, a magyarnak meg ettől van tele a tö_e és inkább kimegy.
Sajnos ez sok esetben így van. Amikor a tulaj dúsgazdag rengeteg haszonból, akkor sem hajlandó még 20Ft. -al sem többet adni, kb. minimálbér. Közben panaszkodik, hogy elmennek jó emberei, csak megbízhatatlanokat talál ennyiért.
Mivel családi házba lakok hitel és más nélkül így megtehetem, hogy válogatok. De jó lenne most már egy saját ház de nyelvtudás nélkül nem dobbantok. Elég volt a közvetítőkből.
Idézet: „Amikor a tulaj dúsgazdag rengeteg haszonból, akkor sem hajlandó még 20Ft. -al sem többet adni, kb. minimálbér. Közben panaszkodik, hogy elmennek jó emberei, csak megbízhatatlanokat talál ennyiért.” Aki banánnal fizet, majmot kap... |
Bejelentkezés
Hirdetés |