Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3068 / 3607
(#) fsub válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 10, 2019 /

Kösz, erre nem is gondoltam. De amúgy felesleges letorrentezni őket, mert a MEK-ről ingyen letölthető a többi könyve is: Bővebben: Link

ronin75: Én is erre gondoltam először, viszont, mint fentebb is írtam, itt elérhető a szerző összes ilyen témájú könyve.
(#) ftirius hozzászólása Szept 10, 2019 /

Sziasztok!
Néhány ötletet szeretnék kapni, hogyan lehetne megoldani a problémát:
sarokcsiszoló tárcsa fixáló csap egy idő után kiszoposodik, és aztán kifordul a helyéről.
(#) granpa válasza ftirius hozzászólására (») Szept 10, 2019 / 1

Menetfúrás (finom), acélpersely (vas).
(#) nagym6 válasza ftirius hozzászólására (») Szept 10, 2019 / 1

Egyik ötlet: felfúrni nagyobbra a lukat, és nagyobb csapot bele lépcsősen esztergálva. Vagy persely esztergálva szoros illesztéshez, annak felfúrva a luk, persely luk pedig az eredeti csaphoz illik.
(#) sany válasza ftirius hozzászólására (») Szept 10, 2019 / 1

Pillanatragasztó!
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Szept 10, 2019 / 2

Azzal csak a pillanatot lehet ragasztani.
(#) ftirius válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 10, 2019 /

Én is valami perselyben gondolkodtam, viszont még nincs esztergályos ismerősöm. Muszályleszek beszerezni egy esztergát
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 10, 2019 /

Mindenre jó!
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Szept 10, 2019 /

WD40.
Azért kopik el, mert nagy a súrlódás, ergo kenés kell neki.
(#) granpa válasza ftirius hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

Nem kell eszterga, nézel egy olyan méretű vascsövet, és akkorára fúrod (1/8"?; vas lámpainga cső).
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 11, 2019 / 1

A WD40 is jó mindenre, meg a szigetelő szalag. Ha ezek nem segítenek,akkor már mindegy.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2019
(#) jani1987 hozzászólása Szept 11, 2019 /

Pár napja már beszéltünk erről de ma megint elő jött. Hívtak Debrecenből, hogy lehetne menni hegeszteni 1000 forintért óránként. Most röhögjek vagy ráérek aznap ha rászánom magam arra, hogy elmenjek megnézni?
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

Van az a vicc, mikor a szaki a felvételin hegeszt egy szépet, meg egy rondát, és mikor megkérdezik, hogy ez mégis mi, akkor azt feleli, higy az egyik az 1000Ft-os,a másik a 3500Fz-os hegesztés.
Ha ezt tudod produkálni, akkor szerintem beszélj velük.
De elég alap melót várnak el, ha ennyit akarnak fizetni. Lehet, hogy csak összeállító munka.
(#) Gafly hozzászólása Szept 11, 2019 /

Szentesen azért a 7D-PBX működik, meg a kollégák vigyáznak rá, és néha megsétáltatják. Ebből meg szerintem luxuslakás és elektronikai hulladék.
(#) Gafly válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 11, 2019 / 1

Legyen egy hónap mondjuk 168.
Azt ugye nem tudjuk, hogy bruttó, vagy nettó?
Azt sem, hogy zsebbe, vagy bejelentve?
Mondjuk azt hittem, hogy az OKJ után Kánaán van, hiszen azért lett kitanulva ez a szakma is.
Szerintem azért nulla keresetnél, a valamennyi is több.
De nem értek hozzá.
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

Mert kellenek a luxuslakások, mint egy falat kenyér. Az igazi értékek meg a kukában végzik. Nem ártana megfigyelni, hová kerül. Bár, gondolom a kábelezésnek annyi lesz addigra és az a lényeg az egészben. A Pont-pont huzalozás és a logika.
(#) lóri válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2019 / 1

Az is kérdés, hogy mennyire van top-on / milyen gyakorlata van Janinak szakmailag.
(#) mek-elek válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

Az általad említett berendezések lelke a klíma. Annak hiánya azok halálát jelenti a működés szempontjából. Vajon a háttérben akad e ilyen? Pedig valahol ez is a magyarságunk része.
(#) mek-elek válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

Szerintem a kábelek pótolhatok, inkább a speciális mechanika az igazi gond, szerintem.
Például a fíberpapucsok...
(#) jani1987 válasza lóri hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

Sík izé vagyok. Viccet félretéve Csökmőn voltam nemrég és ott Co-val kellett dolgozni. Nem kellett utánam javítani.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 11, 2019 / 1

Csak kíváncsiságból rákerestem arra, hogy "Csökmő és munka".
195-ért lasszóval keresnek hegeszteni tudó embert...
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

Sírni tudnék, amikor a magyar múzeumi helyzetet látom ilyen írásokon keresztül. Nekem NAGYON hiányzik a Közlekedési Múzeum, szerettem oda járni 1-2 évente. Most, ha valami tárlatát meg akarja nézni az ember, akkor vadássza össze valahogy a lehetőségeket rá (gyakorlatilag itt-ott elszórt kiállítások vannak, meg a lerakatot nyitják meg időnként).
Van régész barátom, aki az ő helyzetükről mesél időnként. Elszomorító a dolog.

Szerencsére van pár magánkezdeményezés is, remélhetőleg még sokáig bírják. Egyik mostani kedvencem a Flippermúzeum a Radnóti utcában - nekem nosztalgia és kikapcsolódás egyben. Majd még megnézem a videojáték múzeumot is (Game Over Budapest), bár az ott kirakott gépek, mintha tegnap lettek volna, olyan élénken élnek az emlékeimben
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

A cég Berettyóújfaluba van.
(#) mek-elek válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

És nem lehet innen tudni, nem kizárt a felfelé alku.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

A Gafém nem jelent be. Tudom mert ők vettek fel.
(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 11, 2019 /

1000ft az csak netto lehet, mert bruttóban 8 órában ez havi 106eft lenne. De nettóban is csak havi 160eft. Egyébként: Bővebben: Link

Szakmunkából nagy hiány van, ha ők ezt egy újságkihordó bérével honorálják...
(#) Petyaa válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2019 / 1

Sose fog találni ennyi pénzért. Az ilyen lóti futi kis maszek vállalkozások akik az emberből kipréselik a szuszt is ennyi pénzért. A legdühítőbb hogy ők ezt a 195eft-ot megtermelik fél óra alatt....Ha adna a munkavállalónak nettó 250ezret akkor sem érezné meg. De zsugoriak, a magyarnak meg ettől van tele a tö_e és inkább kimegy.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Szept 12, 2019 /

Sajnos ez sok esetben így van. Amikor a tulaj dúsgazdag rengeteg haszonból, akkor sem hajlandó még 20Ft. -al sem többet adni, kb. minimálbér. Közben panaszkodik, hogy elmennek jó emberei, csak megbízhatatlanokat talál ennyiért.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 12, 2019 /

Mivel családi házba lakok hitel és más nélkül így megtehetem, hogy válogatok. De jó lenne most már egy saját ház de nyelvtudás nélkül nem dobbantok. Elég volt a közvetítőkből.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 12, 2019 / 3

Idézet:
„Amikor a tulaj dúsgazdag rengeteg haszonból, akkor sem hajlandó még 20Ft. -al sem többet adni, kb. minimálbér. Közben panaszkodik, hogy elmennek jó emberei, csak megbízhatatlanokat talál ennyiért.”

Aki banánnal fizet, majmot kap...
Következő: »»   3068 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem