Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3070 / 3607
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

Mondok is rögtön egy jó példát az emberségre. Ismerős gyereket tervezett az élettársával, az első nem sikerült, pár hetesen elment. Jött a következő, kb. 2 hónapig semmi gond, aztán erős fájdalmak, vérzés, kórházba be, ügyeletes (nyugdíjból visszahívott) orvos látta el, zárójelentésben baba elment, tisztító kaparás és egyebek, meg a további javaslatok.
Telt múlt az idő, néhány hét után magán klinikára el, orvos megállapítja a folyamatban lévő terhességet (azt amit a másik orvos előtte kikapart). A baba nemrég született meg, egészséges. Ennyit erről...
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

Idézet:
„A baba nemrég született meg, egészséges.”
A többi nem számít, ez a lényeg!
(#) Sanyesz5 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

Gondolom más egy olyan embernek a teszt aki lőfegyvert birtokol, esetleg mint említettem hivatásos mint neked....
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

Az nagyon szokatlan ha valakinek a skizofrén hajlamát évenként ellenőrizni kell. Ráadásul ezt egyáltalán nem írott teszttel vizsgálják.
Ez a sok "kitöltősdi" -ami gondolom neked is volt- teljesen más célt szolgál. A hadsereg egyértelműen intelligenciát, probléma megoldó képességet, és esetenként valamilyen egyéb mentális állóképességet vizsgál (ilyen tesztet a vezetőnek szánt emberek írnak). A fegyvertartáshoz pedig a konfliktuskezelési készséget próbálják feltérképezni -sajnos itt nagyon alacsonyra kellett tenni a lécet a biztonsági őrök iránti igény miatt-. Tehát ismétlem, ezek egyike sem fog semmilyen eredményt adni a tudathasadás esetleges létére (mert erről szólt a csevegés, ameddig félre nem toltad a tesztkitöltés befolyásolásával).
A pszichológiai tesztekre nincs "helyes" válasz. Azok mindig valamilyen irányba mutatnak, próbálnak egy-egy jellemvonást, viselkedési képességet feltérképezni, és az eredmény sosem fekete-fehér. De a teszt mégis jól körvonalazza, hogy a vizsgált személy adott pillanatban miként viszonyul a kérdéses helyzethez.
(#) Sanyesz5 válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

"Annak idején két évig voltam katona. Olyan 270 őrszolgálatot teljesítettünk ezalatt. Minden alkalommal volt velünk 5 darab teli tár, azaz 150 darab éles lőszer. Nem volt könnyű dolgom akkor sem a magánéletemben. De szerelem ide oda, eszembe sem jutott, hogy hülyeséget csináljak, és ezzel szüleimnek végtelen fájdalmat okozzak."

Ezzel konkrétan mire célzol? Akit említettem ő sem volt hülye, csak elvették tőle egy időre a fegyvertartásit, mert gondolom érződött hogy valami nem kerek. Már csak elővigyázatosságból, azóta sem volt ilyen nála, hivatásos vadász. A lényeg az hogy kibukott, és nem hiszem hogy azon hogy ahogy valaki itt említette kínzott e már állatokat, meg ilyen hülyeségek.
(#) Sanyesz5 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

"(ilyen tesztet a vezetőnek szánt emberek írnak)."

Ismerős aki tiszt volt, gondolom nem azt a tesztet kapja mint egy hivatásos vadász, vagy egy biztonsági őr, tesztek közt biztos akad sok fajta. Intelligens embernek tartom, de mikor ő azt mondja hogy nem volt semmi, és sokat kihullottak bevallom én is csak néztem.
(#) Alkotó válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 16, 2019 / 2

Határozottan elszakadva a kettős személyiség kérdésétől, és áttérve a hétköznapi tesztelgetésekre, a sokféleséget nagyon jól látod. A "nehézség" pedig inkább előny mint hátrány, ha az a cél, hogy 100-ból találj 2 elvileg alkalmasat.
Akkor válik kényessé a "nehézség", mikor bizonyos munkakörökhöz ismétlődően előírják a teszten való megfelelést, és ettől szó szerint a napi megélhetés múlik. Ez a tény már önmagában jelenetős szorongást okoz, ami csökkenti a teljesítőképességet.
Végül nagyon csendben mondom -mert inkább gyanú, mint tény-, hogy a munkáltatók nem a legalkalmasabb hanem a legolcsóbb felmérő céget bízzák meg, így ha a teszt összeállítás nem megfelelő, akkor az eredmény sem lesz az.
(#) mnyugger hozzászólása Szept 16, 2019 /

Mekkora az esélye annak, hogy egy percen belül két, egyforma Ford Mustang jön velem szemben az utcán? Békéscsabán.
Az egyik fehér, a másik sárga.
(#) Ge Lee válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

Nyilván teljesen más, de a lényege mindnek ugyanaz. Képet kapni az adott emberről, akár csak általánosságban, akár konkrét céllal, azaz megfelel-e az adott feladatra. Volt lőfegyverem, ahhoz annak megfelelő kell, nyilván ha olyan válaszokat adsz nem fogsz megfelelni. Aztán voltam vezető beosztásban, ahhoz megint másfajta kell, ha olyan válaszokat adsz szintén nem fogsz megfelelni. Aztán kaptam különleges feladatot, ahhoz megint másféle kell, ha olyan válaszokat adsz, nem fogsz megfelelni. Bíztak rám államtitkot, ahhoz megint másfajta kell, ha olyan választ adsz nem fogsz megfelelni.
Nem tudom érthető-e a dolog, a lényege az összesnek ugyanaz, innentől azt látsz bele amit akarsz...
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

Hogy mennyit is ér egy ilyen teszt, arról itt egy régi történet: Régi munkahelyemen huszonéve voltak 10kV-os berendezések, és az ezekkel való munka miatt nekünk is előírták az évenkénti pszihológiai vizsgálatot. Sokszáz kérdés, több oldalnyi papíron, X-elgetni a válaszokat. Már közel egy órája töltögetem ki a tesztet, amikor észrevettem, hogy az aktuális lap elején valahogy elcsúsztam egy sorral, azaz elolvastam a kérdést, de egy másik kérdésnél X-eltem be választ, már elég régóta. Azaz valószínűleg elég sok kérdésre oltári nagy baromságot válaszolhattam. Elgondolkoztam, hogy most mi legyen... Ha új lapot kérek, akkor még legalább még egy órával több időm megy el erre, így inkább hagytam a fenébe, és beadtam a kitöltött lapot úgy ahogy volt. Az eredményt elfogadták, továbbra is alkalmas maradtam az adott munka elvégzésére.
Egyébként emlékeim szerint voltak elég fura kérdések is (pl. Akart-e ápolónő lenni? Csiklandós-e?), illetve bizonyos témákra, visszatérő jelleggel, többször is rákérdezett a teszt (ésszerűnek tűnő dolgokra, de egyes hülyeségekre is).
(#) SALáta válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 16, 2019 / 2

50% , vagy jön vagy nem. Nem egyforma, az egyik fehér, a másik sárga ...
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2019
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Szept 16, 2019 /

Mélyen egyetértek veled a tesztek eredménye és a valóság közti kapcsolat bizonytalanságában. Sőt a tesztek indokoltságát is bizonyos ellenérzéssel fogadom.
Ennek nem a mindent eldöntő tényezőnek, hanem egy nagyon alapszűrésnek kellene csak lennie, ami talán kizárja a feladatra biztosan alkalmatlanokat.
Pl. a pilótákat rendszeresen "mérik", de a mozdonyvezetőket nem.
De számomra mindig az a végszó ebben a témában, hogy ameddig nincs jobb alternatíva, addig ezzel kell valahogy boldogulni. Ameddig nem esünk túlzásba, használható a módszer.
(Saját élményemmel példálódzva, egy külföldi tulajdonú kisvállalathoz engem grafológiai teszt alapján gondoltak alkalmasnak. Felvételem előtt megmutatták a kiértékelésem, és megkérdeztek egyetértek-e az ott leírtakkal. Volt benne néhány szokatlan dolog, amire nem tudom miből derült fény, de nagyjából eltalálták a lényeget. Pusztán az írásom képéből, üteméből és sebességéből, mert kb. ezeket mérték, értékelték.)
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2019
(#) mek-elek válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 16, 2019 / 1

Valamit félreértettél. Bár a fegyverekkel kapcsolatos a célzás, de ha végig olvastad, csupán magamra utaltam, a tapasztalataimra. A fegyverviselés felelősség. Nincs az a teszt ami minden lelki hullámzástól, előtte vagy utólag, biztonsággal megvédene magadtól. Magadat Te magad tudod jól működtetni. Persze ez önuralom kérdése. Nagyon kényelmes, ha bántanak, a saját sérelmeiddel foglalkozni. De mi van akkor, ha aki bánt az jobban kutyaszorítóban van, mint Te az önsajnálatoddal. És ha nem csak magaddal foglalkozol, hanem másra is figyelsz, jobban megérted a világot. És lehet, hogy jobban sikerül elkülöníteni a fontosat a kevésbé fontostól.
A szubjektivitás és a racionalitás a tűz és a víz bennünk. Rajtunk múlik, hogy jól használjuk e eme lehetőségeinket.
(#) Frankye válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 17, 2019 /

Nem volt valamiféle találkozó a környéketeken?
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2019 / 1

Idézet:
„a pilótákat rendszeresen "mérik", de a mozdonyvezetőket nem.”

Ezt miből gondolod? A mozdonyvezetőknek is van ún. időszakos orvosi vizsgálatuk, melynek része - többek között - a pszichológiai alkalmassági vizsgálat.
(#) mnyugger válasza Frankye hozzászólására (») Szept 17, 2019 /

Nem tudom.
A fehéret már láttam. A sárgát még nem. Lehet, hogy haverok.
(#) mek-elek hozzászólása Szept 18, 2019 /

A ki mit nem épít folytatása, szóval ugyan ott divat volt a színes, a kerek, a szögletes, a kicsi ás a nagy nixicsöves óra készítése, de egy ilyen telefonos alkatrészt nem gyaláznék e féle módon. És nem is arra tervezték, vagyis hamar elkopna az állandó járástól. Sokkal érdekesebb az ilyen hajdani alkatrészeket az eredeti feladatának megközelítésével, retró házi telefonközpont készítésére felhasználni. Nevezzük elektromechanikus programozásnak.
(#) madzagos válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 18, 2019 / 2

Nem értelek. Csak ajánlottam egy felhasználási lehetőséget. Sajnos én nem tudok hozzájutni ilyen telefonos alkatrészhez. Pedig én építenék belőle egy órát. Attól, hogy egy fiókban porosodik, attól még ez a felhasználás is jobb.
Felhasználói kérésre módosítva.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 18, 2019 /

110 %- ban igazad van! Mikor a PÁV-ot csináltam ('83-ban), egy kekk szőke p... volt a vizsgáló; betliztem. A főnöke megnézte, hogy ki az, aki így lebelizett. Odajött, és megcsináltatta újra: 110 % lett! Elmondta, hogy ejtőernyős a csaj, de nem sokáig lesz ott, mert a "mentora" is ég miatta.
(#) Gafly válasza madzagos hozzászólására (») Szept 18, 2019 /

És nem is kopik el azért olyan gyorsan.
Kis szerencsével akad is még a fiókba'...
Inkább Te csinálj belőle órát, mint a vállalkozó vigye el ártalmatlanítani a "veszélyes hulladíkot" 8.300 Ft/m3...
Mondjuk PIC, nincsen hozzá, de segítünk (meg nem is kell igazán).
(#) granpa hozzászólása Szept 18, 2019 /

A "Felajánlás..." témában hogyan tudom megkeresni egy bizonyos intervallumbeli hozzászólásomat?
(#) madzagos válasza Gafly hozzászólására (») Szept 18, 2019 /

Ha megleled a fiókba gondolj rám.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Szept 18, 2019 / 1

Például így : Bővebben: Link Az idén csak két oldal összesen hét végig görgeted és meg is van. Valahogy lehetett dátum szerint is keresni,de már elfelejtettem és leírás meg nincs. Anno köbzolitól kérdeztem meg ilyesmit, de sajnos Ő már az égi csapatot erősíti.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 18, 2019 /

Köszönöm, sikerült.
(#) mek-elek válasza Gafly hozzászólására (») Szept 19, 2019 2 /

Ha nem haragszotok, olyanok vagytok, mint a telefonnyomkodók a járműveken. se nem pihentek, se nem csináltok érdemlegeset (e készülékhez méltót). Ami a kopást illeti, hát beállításfüggő is. És az utánállításhoz sem árt a gyakorlat, meg hangja is van, és ha elkopott nincs hozzá cserealkatrész. Az viszont biztos, hogy az ugyanaz csinálásához nem kell gondolkodni.
Sok programozónak sem ártana a régi telefonelvek ismerete, mert még a gazdasági vonalon is jobb programokat írnának ezzel a régi szemlélettel.
(#) Gafly válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 19, 2019 /

Igazad van.
(#) mnyugger hozzászólása Szept 19, 2019 /

Légyszi segítsetek már nekem.
Android 6-os.
"A névjegyek alkalmazás leállt." Ezt írja ki a telefonom. Hogyan lehet elindítani?
Nem tudok új számot - nevet felvenni a telefonkönyvbe.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2019
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 19, 2019 /

Újonnan is ez volt a baja? Ha nem javasolt a gyári beállítások visszaállítása.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 19, 2019 /

Jó volt, csak valami app eltávolító legyilkolta.

Hogyan?
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 19, 2019 /

Telefon függő. Általában a rendszer beállításokon belül szokott lenni egy helyreállító funkció
Következő: »»   3070 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem