Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Azért szálaz a PET-G neked mert nem jól van beállítva a Cura /Repetier!!!!!
Néd meg nekem nem szálaz ESUN PET-G!!
És nem sajnálod a szoknyát sem, így nem csámpás az eredmény sem.
Csak megerősíteni tudlak az ABS nem törhet ilyen könnyen , ott valabi beállítási probléma van, hőfok / szintezés!
Ahogy mondod, így nem deformálodnak a sarkok!!
Inkább dobjak el 2 tized mm-es szoknyát mint egy félkész darabot! A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2019
PET-G nyomtatásnál én nem használok tárgy hűtőt a végeredmény jobb hűtés nélkül.
"Azért szálaz a PET-G neked mert nem jól van beállítva a Cura /Repetier!!!!!
Néd meg nekem nem szálaz ESUN PET-G!!" Más gyártású (Sunlu) termékeket használok. Az ABS alkatrészeknél sem a rétegek rossz tapadása miatt törik, hanem anyagában ilyen. Van összehasonlítási alapom is, mert PLA-ból használtam Hertz gyártmányút is. A Sunlu gyártású PLA-hoz képest ez is lágyabb, rugalmasabb.
Sziasztok!
Vállal valaki nyomtatást, hogy utána el is postázza? PETG- ből lenne jó 0,2 réteg 45% kitöltés. Nyomtató alkatrészek lennének. https://drive.google.com/drive/folders/1heZgEAkXpE6Lg6fevxA1KdYe7XZWek_Q A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2019
Érdekes dolgokat tud csinálni a PETG, nálam ugyan még nem volt olyan szitu mint nálad, de (melléklet) amikor a support fölött kellett volna befedni, gyakorlatilag megbukott (bal oldali) a 0,1 rétegvastagság, érdekes módon a 0,2 tökéletes (jobb oldali) (full tök ugyanazok a beállítások, csak a réteg vastagság eltérő)
Arra tippelek, hogy 0,1 es rétegnél annyira kevés anyagot pumpál, hogy egyszerűen nem tud kihúzni egybefüggő szálat. Ebből is látszik, hogy a papírforma sok esetbe nem jön be, mert eddig soha sehol nem olvastam olyat, ha valamit 0,2 vel ki tudunk nyomtatni, az 0,1-el nem fog összejönni. Egyébként utána jártam, a 0,1 réteg vastagság szilárdságilag alig 10%-al jobb, mint a 0,2, tehát szerintem nem biztos, hogy megéri a dupla nyomtatási időt. Üdv
Hát én kb két és fél éve nyomtatok rengeteg típust kipróbáltam és elég sok filamentet elhasználtam köztük Sunlut is ABS, PLA, PET-G de nekem nem volt ilyen problémám velük!
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2019
Mindegyik stl-ből 1-1db? Milyen színűből gondoltad?
Jelenleg a Sunlu PETG-hez 230C-ós fejhőmérsékletet használok. Kipróbálom majd kisebb hőmérséklettel is. Nagyobb, 240C-nál már károsodik az anyaga. Látszik a színének kifakulásán és a nyomtatott felület durvulásán is.
A szálakat csak olyankor húzza, amikor a fej a levegőben teszi meg az utat az egyik felülettől a másikig. Amit még majdnem kifelejtettem, hogy fej hűtést nem használok. Még ezzel is lehetne próbálkozni. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2019
Idézet: „Arra tippelek, hogy 0,1 es rétegnél annyira kevés anyagot pumpál, hogy egyszerűen nem tud kihúzni egybefüggő szálat.” Én meg arra, hogy a vezérlő nem képes többször ugyan akkora távolságot leléptetni. Én a DRV-kel ugyan így jártam, ugyan ilyen nyomatokat készített 0,1-es réteggel. Kicseréltem TMC-re és hibátlanul tud 0,1-es léptékkel lépegetni. Mérd meg valahogy, hogy mennyit lép, nálam az első 2 réteg jó volt, utána már nem volt képes pontosan ugyan akkorát lépni.
Szia!
Igen mindegyikből 1-1 db. Ha van fekete, ha nincs akkor jó bármilyen.
Elvileg 100 lépésből, azaz 1600mikrolépésből kellene egy mm-t emelnie, vagyis 160 ulépés a 0,1mm, tételezzük fel, hogy a A4988 benéz pár lépést.. hol venném én azt észre?
2 szeri nekifutásra is ugyanott rontotta el és ez nem az első pár réteg. Csak az extruder és a két Z-t hajtja A4988, max lecserélem, ha tényleg ez a baja Üdv
Megmondom őszintén, hogy sose mértem indikátor órával.
Nekem ez a tapasztalatom, hogy DRV-vel nem tudtam 0,1 rétegvastagsággal nyomtatni bármit csináltam, nekem is egy bizonyos réteg után kezdte el kenni az anyagot és 0,2-vel tökéletes volt. Két jelet tettem a kuplungokra filccel és úgy néztem, egy teljes fordulatig pontos volt és utána kezdet el csalni. A4988-al nincsenek tapasztalataim mert kb 2 hónapot se használtam őket. Amit hugyanp linkelt múltkor ott abba a tesztbe azt hiszem írják is, hogy a DRV az megbukott az ismétlési pontosságnál.
Na megnéztem. Sajnos a modellek többsége nagyon nem FDM nyomtatásra van optimalizálva, így rengeteg támaszték kell. PVA támasztékkal ennek a filament-költsége selejtet nem számítva 7000Ft, nyomtatási idő pedig kb 30 óra.
Normál támasztékkal 2700Ft az anyagköltség és kb 20 óra a nyomtatás. A 3D nyomtatós hobbisták nagy általánosságban 1000Ft-os órabérért szoktak dolgozni, szóval nagyjából így számolhatsz.
Akkor normál támasztékkal kb 23000Ft + posta?
El vállalod?
Hopsz ne haragudj, de most olvasom hogy azt írtad hogy PETG-ből kell. Én PLA-val számoltam ami 80mm/s-el megy simán, PETG-t viszont 60mm/s-nél gyorsabban nem igazán lehet sajnos nyomtatni. Ez esetben már kb 30 óra nyomtatásról beszélünk. Az anyagköltség ugyan annyi kb. PETG-nél a PVA nem is játszik amúgy szóval mindenképp tördelgetni kell.
Írok privátot! A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2019
Na megnéztem, itten biza kegyetlen pontosan 1 tizedeket léptet, max annyi, ha vissza léptetem nem pont századra ugyanoda áll vissza, de onnan már megint pont 1 tizedeket léptet, valószínűleg a mechanika lógásából ered az a kemény 1 -2 század.
Hanem amit viszont észrevettem, hogy a szeletelő a support fölé beszúr a 24 rétegnél egy légüres teret, gondolom jófejségből, hogy könnyebben leválasszam a támasztékot és pont itt vérzett el. lehet, majd visszanézem videón, mert be van téve egy ip camera ilyen célra. Mellékeltem a tárgyat. Üdv
Akkor nincs több ötletem.
Nekem szemmel láthatóan nem lépett pontosan és nem a step/mm nem volt jó beállítva. Erre már nem is fogok rájönni mert nyugdíjaztam a Drv-ket a Z tengelyről.
Szia.
Gondolod végig, hogy mi zajlik a motorba mikrolépések esetén, és nézd hozzá az A4988 adatlapját. Azt láthatod belőle, hogy bizonyos helyzetekben bizony kimaradnak lépések, illetve bontatlan a pozíció. Alább csatolok egy részletet az adatlapból.
Az első öt alkatrész:
Ezt a múltból nehéz megmondani, de nem lehet, hogy fel volt nálad csavarva az áram és egy idő után kigyengült és ezért nem tudta léptetni megfelelően?
Üdv
Akkor csinál ilyet, ha a vezérlő jel túl hosszan marad H vagy L, már nem emlékszem pontosan, szinten. Annó belefutaottam én is ilyen "hibába" igaz, nem nyomtató esetén.
Ha ez így is lenne akkor azt mi magyarázza, hogy 0.2mm réteggel hibátlan volt?
Ezeknél a referencia feszültséget potival lehet állítani. A TMC már UART-on kommunikál és FW-be lehet állítani a motor áramot.
Milyen menetemelkedésű volt a szárad?
Most is ugyan az van.
Trapézmenetes orsó.
Menetemelkedése mennyi?
Minden ott van az adatlapján, hogy a nyolcas szárnak mennyi de akkor leírom.
2mm a menetemelkedése az orsónak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |