Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok
Már többször csináltam több .ino fájlból álló kodot, ahol a függvények csoportosítva voltak külön-külön más .ino fájlba és müködött. A régebbi ilyen kódokat simán lefordítja, de az aktuálist semmiképpen nem akarja. Mintha nem ismerné/ nem találja a függvényt amelyek a többi .ino fájlba vannak megírtva (nem a fö .ino fájlba van), vagyis a függvényeket nem olvassa be azokból. Azt írja hogy „was not declared in this scope” a függvény meghivásakor. Csak akkor müködik ha átteszem öket a fö fájlba, a „setup” elejébe. Mi lehet a baj ? Mit rontottam el ebbe a kódba ? A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2019
Tedd fel valahová a kódot, és linkeld be ide. Úgy könnyebb segíteni.
Inkább valami kódmegosztó szolgáltatásra gondoltam...
Valószínűleg régebben csak C típusú függvényeket használtál.
Most viszont *.Cpp is szerepel benne, így mások lettek a szabályok. Készíteni kel header fájlt a fő (main.h) *.ino-hoz amiben felsorolod a használt rutinokat. Mint ahogyan a ESP8266HTTPUpdateServer.h-ban csinálták.
Nem, régebben is használtam ugyanigy a „ESP8266HTTPUpdateServer.cpp” es „.h” fájlokat
Akkor a másik tippem, hogy frissítetted a régebbi 5.6x előtti arduinot, újabbra.
De mindegy, a gyógymód ugyanaz.
A regebbi kodokat most is leforditja (a 1.8.9 -est hasznalom).
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2019
Az első hiba ahol megáll a fordítás: 'printDigit' was not declared in this scope
Máskor bővebb infót adjál!
Mint ahogy nálam is megadta a hiba sorszámát: futes_1_anon:14:20: error: Chrono.h: No such file or directory Ezt hol találom?
Nálam a chrono-s a hibát nem adja mert nekem meg van a Chrono libem.
Azt hiszem jó úton haladok. Ha kikommentelem az egesz loop-ot akkor lefordúl, ott kell legyen a gubanc.
Már meg is van, egy kapcsos zárojellel több volt a kelletnél, de nem azt mutatta. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2019
Vannak még if (){zárójelzés hibák is} de azokat majd javítod magadnak! A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2019
Hogy? Ilyet még sosem csináltam, de müködött. Most is megy.
Akkor passzolom!
Nálam tele van ilyen hibákkal: Idézet: „ futes_1_anon:233:3: error: expected unqualified-id before 'if' futes_1_anon:235:3: error: expected unqualified-id before 'if' futes_1_anon:237:3: error: expected unqualified-id before 'for' futes_1_anon:237:18: error: 'i' does not name a type futes_1_anon:237:26: error: 'i' does not name a type root:6:2: error: expected unqualified-id before '{' token ”
Mint irtam, találtam egy oda nem illö kapcsos zárójelet a loop-ba. Kijavitottam es azota müködik. Az általad ajánlott header fájl nélkül. Sosem csináltam olyat.
Innentől olvasd el: Bővebben: Link
Érdekes a dolog, nem éppen logikus.
h és cpp fájlokat is lehet hozzáadni, és akkor logikusabban működik.
Tulajdon képen a fentebb közölt, egészen logikátlan programozási stílus.
Gyors javítására születet meg hirtelenjében a mindent egy headerbe tömörítő gyógymód. Amit én magamnak nem így csináltam volna, mivel elő sem jött volna ez a probléma. Más! Nem véletlenül van az a gyakorlat, hogy minden páros nyitó { és záró } jelet a sor elejére teszünk szépen egymással függőlegesen egy vonalban. Ezzel segítve a program átláthatóságát, és olvashatóságát. Ebben a programban ehelyett teljesen logikátlan nehezen olvasható tagolások találhatóak. Az említett program
Szép estét! Segítséget szeretnék kérni, sőtt inkább szivességet, mert az alábbi feladat meghaladja a tehetségem! Egy olyan programra lenne szükségem, az arduino nano hoz, amivel egy nyomógombal egy szervó motor sebességét tudnám vezérelni,, oda-vissza,, kb 5fokozatban, mégpedig oly módon h amikor a gombot nyomvatartom kB. 3mp ig bekapcsol a motor 1es fokozatban, majd ha megnyomom a gombot lép egy fokozatot, ha ismét megnyomom meg egy fokozatot, de ha folyamatosan nyomom ismételten, bármelyik fokozat között kb 3mp ig akkor kikapcsolás és vissza áll az alap fokozatba, tehát egyesben! Dióhéjban erről lenne szó! Egy fokozat kapcsól egy nyomógombal, ki-be funkcióval! Köszönöm a segítő jellegű tanácsokat.
Szia! Arduinoval dolgoztál már vagy teljesen kezdő vagy?
Milyen szervó motor? Ha az a kb 270 fokban elforduló, azt nem "szokták" időre vezérelni, hanem pozicióba. Megkapja a PWM jelet, és odamegy, ahogy bír, persze lehet cifrázni fokozatos kis lépésű pwm változtatással közbenső poziciók megadásával , hogy lassúbnak tűnjön
Sziasztok! Annyira nem létidegen az arduino, kész programokat raktam már fel! Egy OKY8102 típusú analóg szervót szeretnék vezérelni és a minél gyorsabb mozgásra lenne szükségem! Olyan lenne, mint egy elektromos fogkefe.
Szedtem már szét kinezetre ugyan ilyennek tűnő fajtát, es vegallas van benne, nem fog körbe forogni, mert van benne egy trimmer poti, onnan tudja a szervó beepitett elektronikaja a tengely pozícióját.
Nincs benne végállása, teljesen körbe forog! De nekem oda-vissza kell mozognia 0-120 fok között kb.
Hestoreban van ez a motorvezérlő, a neten nagyon sok arduinoval vezérelt kapcsolás van vele elkészítve.
Ez jó lehet, bár ez nem servóhoz való. Servohoz pedig van rengeteg egyszerű alap kapcsolás, itt az egyik. Én azt javaslom, ne kezd először már egyből felépíteni az elképzelt kapcsolást, programot, inkább kezd el leprogramozni a szervo poziciójának beállításait, és amikor ez kész, hozzá lehet illeszteni a nyomógomb vezérlést, időzítést, stb, de a fentebb említett feladat nem 2 napos meló, és a leírtak szerint nekem inkább egy ablaktörlő féle mozgás jut az eszembe, kíváncsi vagyok a végeredményre. ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2019
Sziasztok.
Ismét ezzel a programmal jönnék. festogep Annyit szeretnék vele variálni,hogy amikor a led bekapcsolt állapotokban van akkor a megtett encoder jelet "memorizálni" Erre van lehetőség?
A képen látható kijelzőt arduinoról lehet vezérelni? Aki segít benne kap egy pár ilyen kijelzőt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |