Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Órák csőből - Nixie, VFD, stb.
Ezzel se megy.
16F84-el ment tökéletesen. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2019
A 16f628 és a 16f84 lábkompatibilis ugyan, de vannak különbségek. A változó terület máshol kezdődik, a komparátorokat ki kell kapcsolni, a státusz biteket állítgatni kell. Leellenőrzöm a config biteket, lehet hogy ott is van eltérés.
Akkor ezt még nézzük meg, utána passz.
Megnéztem!
Kilencesek villognak minden digiten véletlenszerűen. Akkor passz, köszi a fáradozást!
Szerzek 16F84-et!!!
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2019
Vagy hátha tud valaki valami okosat miért nem akar a 628A-val működni!
Próbáld meg ezt, hátha...
Köszi!
Ezzel is olyan mint a legutóbbival! Most indulás melóba,holnap folytatjuk! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2019
Mert kb. pont ugyanazokat állította be a kolléga is, amit én. Csak én még a status 6,7 biteket is 0-áztam...
Még mindig csak ennyi!
Még egyszer...
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2019
Akkor majd átírjuk ha lesz hozzá próbapanelem...
Nézegettem a programot... biztos, hogy ehhez a rajzhoz való?
A betett részletben hat digit látszik (L1-L6), amikre az anódfeszt a PORTB kapcsolgatja. A digitek értékét a PORTA-ra teszi ki. A rajzon nem így van... szerintem.
Biztosan nem ehhez a rajzhoz való. A program a B porton 6 csövet választ ki, az A porton adja ki a BCD kódot. A rajzon a 4 cső kiválasztása és a BCD kód beállítása is a B portra van kötve.
Akkor most már csak az a kérdés, hogy a kolléga mit épített meg?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2019
Bocsánat uraim ha én hibáztam!
Megépítve a feltett rajz szerint van, egy F84-el működött szépen, csak valamihez kellett régebben s kivettem a panelból. Most meg csak 628 van itthon. A hex fájl megvan az F84-hez de az asm-et egy lengyel fórumról halásztam, most próbálom megkeresni, hogy honnan. Lehet nem ehhez való tényleg, ha nem akkor ezer bocs! Itt a 16F84 hex. A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2019
Ez volt a benne lévő 16F84-ben!
Igazatok van nem egy forma a két hex! Ezt a 16F84-ből másoltam amivel működött! A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2019
innen halásztam az asm-et.
Bővebben: Link
Előbányásztam egy F84-et s az eredeti (kiolvasott) programmal gyönyörűen megy.
Még az fórumról letöltöttel is! Én már elvesztettem a fonalat!
Azt hiszem ez az eredeti program.
Lehet de 16F84-re.
16F628-ra szerettem volna. |
Bejelentkezés
Hirdetés |