Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Úgy érzem itt a leves sokkal drágább mint a hús bele. De természetesen nem akarlak meggyőzni. Segíteni sajnos nem tudok, de sok sikert!
Ne haragudj hogy beleszólok, igen meglehet hogy drágább hús mint a leves ha csak az órát magát nézed, de akkor hol marad a sikerélmény amikor megépíti, beindul, szépen bedobozolja és gyönyörködik benne, esetleg mint ahogy asrock is írja a szüleinek adja, egy kis részt magából az idejéböl a megszerzett tudásából. Szerintem sokan itt nem csak azért csinálunk valamit mert csak pusztán olcsóbb mint megvenni, hanem mert hobbink, az így szerzett tapasztalat, tudás már nem pénzben mérhetö. Ha a kifizetöséget néznénk akkor nem is kellene hobbiznunk mert bizony sok tanulópénzt, idöt bele kell ölnünk, kínából biztos lehetne pár dollárért akár projektoros meg mit tudom én milyen órát venni, de azt bárki megtudja venni, nem kell hozzá szorgalom, kitartás, tanulási hajlam. Én magam is csak a megszerezhetö tapasztalat/tudásért/kihívásért hobbizom sajnos(sajnos mert legtöbbször ha a projekt müködik utána már nem érdekes, ujat kezdek)Persze lehet hogy néha az ember a tudásához képest nagy fába vágja a fejszéjét, de szerintem maga is rá fog jönni, ha leoltjuk akkor az elég negatív élmény lehet számára, persze valakinek ilyenkor indul be az akkor is megmutatom ösztön. Mégegyszer elnézést.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2019
Ez így szerintem az usákiai, az EU-ban az utolsó vasárnap hajnalban van az állítás, UTC szerint 1 órakor.
Algoritmizálni szerintem így: - az adott hónap utolsó 7 napjába essen, azaz 25-31 közötti legyen a day (március és október is 31 napos) - legyen vasárnap - legyen 2 óra (visszaállításnál asszem 3) - és legyen a "régi" időzónában, azaz DST-re váltásnál DST nélküli, DST-ről váltásnál DST A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2019
Ezt függvényben hogy lehetne levezetni?
Általában egyet értenék veled, de most nem érzem hogy magamra nézve el kellene ezt fogadnom. Nem oltottam le, csak jeleztem hogy ebben nem tudok segíteni. Remélem ez azért csak nem baj..
Lehet hogy elég lenne egy "semi-automatic" megoldás is ide! Van egy gomb amit ha megnyom, akkor magától visszatekeri az órát (vagy előre). Így nem kell algoritmizálni, nincs szükség rtc-re, szinkronizálásra stb.
Azt úgyis tudja hogy mikor van az állítás. Így már csak magát az órát kell meghekkelni, nem kell a naptárral is foglalkozni. Szvsz. Én most a saját szüleimből indultam ki (most állítottam át az órájukat ) A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2019
Egy régen ilyet csináltam GPS jelből, de az saját órára volt kitalálva. Az algoritmust bonyolítja, a hét napjait a szökőévek is tologatják, valamint a rendkívüli szökőévek is (2000) . Persze ha az RTC tudja a napokat akkor sokkal egyszerűbb. ( amire én emlékszem, az csak számolgatta, de dátumból nem tudta kiszámolni ) Valahogy úgy számoltam, minden hónapra és egy évre megvolt hogy mennyivel tér el a 7 egész számú többszörösétől a napok száma, ezeket egy fix dátum napjához hozzáadva és a szökőévek számaival növelve egy maradékos 7-tel osztás után kijött, hogy a konstans naptól mennyivel tér el a számított nap. Ez után már csak ha vasárnap jött ki azt kellett ellenőrizni, ha hetet hozzáadok a dátumhoz, 31-nél nagyobb lesz-e, no meg a hónapot.
Inkább tedd felhasználóbaráttá az órád! Engem is érdekelne egyébként a megoldás, de az én óráim nem tárolják a napot, szóval azt is bele kellene programoznom. Inkább a beállítást egyszerűsítettem le.
Hacsak hétvégéig valaki meg nem teszi, akkor megosztom az algoritmust, ami Flowcode-ban íródott. Ha jól emlékszem, akkor ezt: DayLightSaving with DayOfWeek.fcfx használtam fel egyszer, azóta is jól működik több órában. Ott, abban a helyzetben szükséges volt az automatikus DST.
Hali!
Nálam ez "muzsikál", szó nélkül átállt. Ha mazsolázni akarsz, ott a DST library amit használ. Ha keresgélni akarsz a DST a kulcsszó
Van ez a lib: Bővebben: Link. Ez egészen megkönnyíti a dolgot.
A kód valami ilyesmi lehet:
A kódrészlet nem tesztelt, lehet nem is fordul, lehet hibás a működése, de kb. így csinálnám ha ez lenne a dolgom. Aztán a DST-t változtatáskor az aktuális értéket el kellene tárolni epromban, setup-ban beolvasni az aktuális értéket, lekezelni azt is, ha az épp nincs, szóval lehet még ezzel molyolni akkor is, ha épp jó amit felskicceltem. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2019
Ja lemaradt a link: Bővebben: Link
Közé teszem de csak ugy hogy még pár funkciót itt segítetek bele rakni csak össze ollóztam kódokból!
Áll az alku? itt tartok vele! Bővebben: Link
Ja, hogy nem arduino. Hát, akkor a fene tudja, hogy az rtc lib mennyire fog menni
Sajnos nem működik ebben az óra projektemben rtc lib kezeli amit linkeltél nem tudom miért bele van irva a lib részbe pedig !
Téli /nyárit eltolódást én állítgattam rajta!
328 projektnél sem.... piros matrix óra!
Az a lib nem is állítja magáról, hogy kezelne DST-t, én legalábbis nem láttam olyat leírva. De annak a fv-eit, pontosabban az általa visszaadott DateTime részeit felhasználva simán megoldható, egyszerűen.
Ez egy 5 commit-os pull request, amit nem olvasztottak be. Maga a kód is teljesen más, mint ahogy az adafruit-os mostanában kinéz, a srác forkjánál (branch) ez szerepel: "This branch is 5 commits ahead, 121 commits behind adafruit:master." Bővebben: Link
Amelyik nevében benne van a DST
Install libraries: Mini Grafx by Daniel Eichhorn ESP8266 WeatherStation by Daniel Eichhorn Json Streaming Parser by Daniel Eichhorn simpleDSTadjust by neptune2 XPT2046 TouchScreen by Paul Stoffregen Ha megcsinálod a linken lévő óra/időjárás állomást, nincs is szükség rtc-re, lopja az időt az internetről, amíg esetleg nincs internet, addig jár a belső órájáról A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2019
simpleDSTadjust jó lenne!
Már van abba kell! 2 rész ntp /ds
Forgó encoder egy" long newPosition" változót ir ezt nullázni szeretném nyomógombbal de nem hoz eredményt !
Szia, a newPosition változót többször is deklarálod.A 4. -ik sorban globálisként deklaráltad és inicializáltad, majd pediglen a 23. -ik, 31. -ik sorban ismét . Ha globálisként létrehozol egy változót akkor nemszerencsés (sőt), ugyanazzal a névvel uj változót létrehozni funkción belül. Esetleg a 23. , 31. .ik sorban hagyd el a long -ot a változód elöl és így a globális változódra fogsz hivatkozni
És zárójelez szabályosan! Mert ilyen kússza formázással nem veszed észre a kimaradt ’}’ jelet a loop végén. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
Ez csak részlet kod!
Az alap hiba ez a része mért nem nulláz? változót 0 zuk serial buffer is ürítve hol ragad be az érték?
VIDEO A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen!
Helló!
Tedd be a teljes kódot, mert érzésem szerint interrupt is van. Ha ez igaz, akkor az a változó, amit az interrupt is változtat és más függvény is a volatile típus lesz.
szia!
Encoder lib az tárolt valamit be igy eldobtam másik megoldással működik ahogy szeretném.... Köszi hogy megkérdezted!
Negatív értéket mivel lehet elhagyni vagyis csak nulláig számoljon?
abs függvénnyel próbálkoztam de nem jön össze!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |