Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok! Arduinoval szeretnék 230V váltóáramot kapcsolni. Sima arduinos reléket használok jelenleg, de nemrég olvastam, hogy ez nem biztonságos. Melegedhetnek, idővel elolvadhat és ki is gyulladhat.
Milyen reléket javasoltok ilyen felhasználásra? Egy ilyen SSR-40DA megfelelne rá?
Megfelel szerintem. De egy opto azért nem ártana. Mekkora áramot kapcsolsz a relén jelenleg? Mert ez 40 Ampert tud...
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
Kibír 40 A-t és nullátmenetnél kapcsol. Ha nem teljesítmény-szabályzást akarsz hanem ki- és bekapcsolást, akkor jó választás.
Van lényegesen olcsóbb is , de ahhoz tudni kellene mekkora áramot szeretnél kapcsolni ? Bővebben: Link
Hú, nem tudom pontosan mennyi megy rá. Igazából csak akváriumos buborékoltató, neon világítás és hasonló dolgokat kapcsol. Persze nem 1 relén megy mindegyik, hanem minden berendezésre van 1 relé, hogy külön külön lehessen kapcsolni. Már nem emlékszem mekkora volt az áram, de 10A alatt biztos hogy megvan, mivel az arduinos kínai relére is 10A amit anno választottunk.
Adatlapján találtam kapcsolási rajzot róla, ebben az esetben is szükséges az opto?
Csak be/ki kapcsolásra kell. Olyat szeretnék ami tuti biztos és nem kell félnem hogy leég a ház miatta.
Akkor ne ilyet vegyél mert mire mindent kapcsolsz vele egy vagyonba kerül.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
Köszönöm. Hasonlókat láttam hestore-n is. 4 Csatornás elég lenne nekem. Amit jelenleg használok ott több probléma is volt a melegedés/olvadáson kívül, pl. hogy túl közel vannak a nagyobb feszültségű vezeték egymáshoz. Ezzel ilyen problémák nincsenek?
Idézet: Ez alatt mit értesz? „mire mindent kapcsolsz vele egy vagyonba kerül.”
Ez 8 darab szilárdtest relé vezérléssel. Nekem is pont ilyen van az akváriumomon. Még a high-tech vonal világítását is elviszi gond nélkül. Low-tech-ről nem is beszélve.
![]() Idézet: Postával eggyüt 10000ft lenne a négy darab SSR-40DA amit belinkeltél. Nem egy vagyon... „Idézet: „mire mindent kapcsolsz vele egy vagyonba kerül.”” A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
Értem, világos. Hestoreról lesz, mivel több dolog is lesz, személyes átvétellel. Ott ezt találtam. Nem sok infó van róla, de ha minden igaz ez ugyan az.
Az előbb említett melegedési, olvadási és túl közeli vezetékek problémája ugye nincs ennek?
Kösžönöm !
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
float változót hogy lehet tizedes értékig levágni a sok nullából?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2019
Helló.
A változónak a 0 alatti része nincs is használva, felesleges memóriahasználatot eredményez. Itt még nem sokat számít, de ha long long változókkal dolgozik az ember, vagy nagy tömbökkel, már egyáltalán nem mindegy, hogy singed vagy unsigned-ként van a változó deklarálva. Én csak akkor vonnék ki belőle, ha ez egyáltalán lehetséges. unsigned int feedRate=0; if (feedRate>=10) {feedRate-=10;} else {feedRate=0; vagy amit akarunk...} Így garantálva van, hogy a változó nem mehet 0 alá.
Én itt olvasgatnék egy kicsit: Bővebben: Link
Kimaradt a tizedespont:
Ez mit is jelent a részedről?
Idézet: „A változónak a 0 alatti része nincs is használva,” Eredetileg "int"- nek volt deklarálva a változó! Attól, hogy nem használod, a memória már le van foglalva. Idézet: „On the Arduino Uno (and other ATmega based boards) an int stores a 16-bit (2-byte) value. This yields a range of -32,768 to 32,767 (minimum value of -2^15 and a maximum value of (2^15) - 1).” Arra megfelelő volt a megoldásom! A többi már csak részlet kérdés a részedről amibe szintén számtalan módon bele lehetne kötni. Mi van ha a 10-et 5-re változtatják? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2019
Sziasztok,
Hogyan lehet egy Arduino Uno-val 0-300V között egyánaramú feszültséget mérni? Az elképzelésem az volt hogy elég lesz egy ellenállás osztó amibe hogyha bemegy 300V akkor 5V jön ki és egy analog porton betudom olvasni a feszültséget. Ezt meg is építettem, 0V-on 0-t olvas be a mikrokontroller, azonban ha már pl. 5-40 voltot adok az ellenállás osztóra akkor már összevissza ugrál a beolvasott érték, ha az analog portra rámérek egy külső mérőmüszerrel, akkor az egy stabil értéket mutat. Szerintetek mi lehet a gond? Holnap megfogok probálni egy zéner diódával és pár ellenállással stabil tápot előállítani amit az AREF lábra fogok rákötni. A választ előre is köszönöm!
"a memória már le van foglalva." -ez a probléma. Arduino-ról beszélünk, korlátozott hardware-rel.
Ha signed int-ed van, és csak a 0 fölötti részét használod, akkor ne deklaráld signed-ként. Akkor unsigned-et kell választani. Ez nem kötöszködés, hanem logikus programozás. Ha pl. egy 4byte-os változónak 2byte-nyi részét csak arra használod, hogy ki tudj a 9-ből 10-et vonni, anélkül, hogy átforduljon, nem tartom valami jó dolognak. A megoldásod jó, én meg írtam egy másikat, mert feltűnt egy hiba. A kérdező biztosan tanul belőle. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2019
Amit mondasz utolsó decimális értékek számolnak még ha tizedel nől az érték csak?
Bővebben: Link video
Kapu48-at címezd meg, ha tőle kérdezel!
Annak a válaszomnak semmi köze sincs a float tizedes jegyeihez. Az a feedRate változóról szól, hogy feleslegesen ne menjen le 0 alá...
Igy ok lett!
Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2019
Sziasztok! Három számot szeretnék rf 433-al továbbítani 3 másodpercenként tudnátok egy könyvtárat adni hozzá. Amit a neten találok azokra hibát ír a fordító.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |