Fórum témák
» Több friss téma |
Azért nyitottam témát,mert a PS3 jellemzően különbözik elődjétől annak okán is, hogy gyakran elromlanak.Nálam is megfordult egy ami erősen alaplapgyanús.Ez még állítólag az első kiadásokból származik 40gigás hdd-vel.
A jeleneség a következő. Power on zöldre vált majd 2mp és off. Stanby Led villog. A tápot,hdd-t ventit kipróbáltam és jónak tűnik. Külső 20A-es táppal is kipróbáltam a cuccot .4A-t vesz fel bekapcskor de ugyanúgy letilt a készülék.Persze semmi látható füstjel ,akármi. Ha valakinek lenne ötlete az alaplapcserén kívül(30k) please postoljon.
Szia!
Amit leirtál az az úgynevezett "sárga led" hiba, fel vannak repedve a cpu és/vagy a gpu forrasztásai, igazi megoldás a reballozás neki. Ha nagyon probálkozo szellemü vagy akkor lehet probalkozni holegfuvo és flux párossal de azzal csak néhány plusz órát adsz neki. Viszont ha melegités közben nem vizszintesen van a panel vagy meglököd, akkor összefognak ugrani a lábak és csak a reball marad, profi helyen 7k/forrasztás áron vállalnak reballt garanciával. Remélem tudtam segiteni, ha kell még valami segitség, dobj egy pm-t mert ritkán vagyok itt ha irsz akkor benézek. További szép estét Chrisman
Írhattál volna nekem is Attila, az első generációsoknál típus hiba, melegedés hatására a BGA-k, CPU, GPU, lábai, forr-gömbjei elválhatnak "ez lehet gyártási hiba" profik kemencébe rakják "a gyártók" így javítják ennek otthoni verziója a hőlégfúvó-s melegítés, nem árt egy profi hőlégfúvó "digitális" akkor nagyobb az esély a sikerre.
A leírt hiba jelenség még lehet HDD hiba is, ezt azért ellenőrizd ha hibás könnyen cserélheted nagyobbra is. Vagy ahogy Chrisman írta a szerviz! Egy Alaplapcsere : 20.000 Ft de előfordul hogy a Yellow led of Death hibát is ennyiért javítják És egy hasznos link a PS3 verzióinak áttekintéséhez: Wikipedia - PS3 Model verziók
Köszönöm Chrisman! Valóban villog a lapon egy sárga led
Hello Joe.Hát tudtam én,hogy képben vagy?
Akkor van esély?Király! Van 40x-es nagyítóm(projector) akkor átforrasztom a procik lábait.1 próbát megér.
Sziasztok! Ps3-mat mivel lehet még vezérelni kontrolleren kívül? (nincs kontroller, viszont van: pc, ipad, telefon, egyebek)
Szevasztok. Nem tudom mennyire él még a fórum. Van nekem is egy ps3 fat 60gb os masinám.
A sárga led hibát elvileg javítottam. Már nem sárgaledes remélhetőleg, de nem indul a gép. Arra gyanakszom, hogy táp hiba. Biztit cseréltem mert az el volt szálva.(Villám csapott volt) az lenne jó ha a tápot meg tudnám hajtani külön. De ennek nem nagyon tudom a módját.Bekapcsoláskor felvillan a zöld aztán visszavált pirosra. És úgy marad. A táp 12 voltos részén megjelenik egy pillanatra a 12 volt. Ha a tápot leválasztom a gépről. Csak a vékony vezérlését hagyom meg (5 pines csati) akkor is leáll maga a táp. Csak azt nem tudni, hogy a gép állítja le vagy magától áll le a táp: Ezt lenne jó kisakkozni valahogy. APS-227 táp van benne
Elvileg dicsérik az APS-226-ot ez lenne a PS3-ak jobbik tápja. Érdemes újat venni ha nem vagy jártas a kapcsoló üzemű tápegységek világában. 15-26$ között mozog az E-bay-en de itthon is megveheted háromezer-tol.
Sziasztok!
Lenne egy olyan PS3 amiről azt írják, hogy " a gép bekapcsol, működik lehet vele játszani, de egy idő után felpörög a ventilátor és kikapcsol a gép." LEhet , hogy csak túlmelegszik a gép, és ezért kapcsol ki? Ha igen, akkor újrapasztázás megoldhatja a problémát? Előre is kösz a választ! A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
Jól gondolod ez a hiba jelenség újrapasztázással orvosolható, ha viszont nincs kiszáradva "megkeményedve" a paszta akkor a reballozás előjele is lehet.
Érdemes még megfigyelni a ventilátort nem-e az megy tönkre.
Kösz szépen! Ha meglesz a gép, akkor megnézem azokat amiket írtál.
Üdv! van egy ps3, ami a következőt produkálja: hátul a főkapcsoló felkapcsolásakor a gép rögtön elindul (nem csak stand by-ba kapcsol) kigyullad a zöld led, felpörög a venti majd sipol 3-at és piros villogóra vált. Van valakinek ötlete? Sárga led hibánál nem kellene a főkapcsoló felkapcsolásakor elindulni.
Sziasztok!
Nàlam is majdnem ez a gond. Ha rendesen vissza van hülve a gép, akkor ùgy fél percet el lehet lenni a menüjében, aztàn villogò piros led. Elötte még egy pillanatig lehet làtni egy túlmelegedésről szòlò üzenetet. Ha ùjbòl elinditom màr a menüig sem jut el - bekapcsolàs utàn pàr màsodperc és piros led. A hütő ventillàtor nem forog, halott. A 12V-ot megkapja a csatlakozóján. Venti nélküli is el kellene indulnia? Vagy fals túlmelegedés lehet? Szenzor hiba? Mit javasoltok?
sárga ledes javítást lehet javítani csak egy nagyon jó passzív hűtés kell processzornak ne forduljon elő ...
reballozással lehet javítani ami 7000-15000FT ig terjed javitatás reball ps3 reballing
Sziasztok! Az a probléma a ps3-al hogy bekapcsol és egyből azt írja hogy tároló hiba.aztán újraindul és ugyanaz.ez minek a hibája lehet? És kb mennyi lenne a javítása? Köszi.
Sziasztok! Nálam a PS3 slim azt csinálja hogy bekapcsol, van kép körülbelül 10 másodpercig utána a kép elmosul és utána elfeketedik. További bekapcsolásnal már kép sincs. Köszönöm előre is.
Alaplapi CPU ra tippelnék , és videó proci stb.
Sziasztok!
Van egy fat ps3-am, ami bekapcstól számítva 1perc után túlmelegedés hibára panaszkodva kikapcsol. Újrapasztáztam, a gpu-n lévő kis hőközlő kockát is levettem, alá is a magra, meg a memóriákra friss pasztát tettem, viszont a cpu hőközlőjét nem tudtam leszedni. Összeraktam hátha, de a probléma ugyanaz. Szerintetek le kéne azt is szedjem, vagy ez valami szenzorhiba lehet? Köszi!
Sziasztok PS3 nem akar bekapcsolni felpörög a venti és kikapcsol. Mi lehet a gond? Kivan tísztítva át néztem az alaplapot nem látok égési nyomokat.. valami tipp?
Sziasztok! Bekapcsoláskor zavaros képet ad és kifagy. Teljesen visszahűlt állapotban is. Kitakarítottam,pasztáztam, úgy sem javult a helyzet. Van olyan eset is amikor gond nélkül lehet vele játszani, viszont utána még egy játékot nem lehet elindítani. Mivel flashelt a cpu/gpu hőmérsékletet meg tudom nézni, az ujra pasztázás után 75 fok fölé nem mentek, előtte a gpu felment 82 fokig is. A ventillátor mégsem pörgött fel.
Sziasztok. Van egy slim PS-3 gépem, viszont amikor flashelték elment a ménykő így kihalt a masina lelke.
Most arra gondoltam hogy kívülről eeprom íróval ujraírnám viszont nemtudom hogy kezdjek neki. (Nem vagyok konzolos).
Veszel egy E3 flashert. Vagy olcsóbban Teensy 2.0++, de minden szálat forrasztani kell.
Az E3flasher milyen áron van?
Azzal gondolom egyszerűbb.
Sziasztok. Véleményeteket kérném ki. Ps3 standby állapott jó, tápján 5/12v stabil. Indításra zöldre vált, venti felpörög, aztán 5mp múlva venti sebbesége lelasúl. Kb 1 perc után kikapcsol a gép. Nem add képet, nem villog semmi , csak a zöld led villágít.
Bekapcsológombott hosszan nyomva kb 30mp után kapcsol ki a gép , áll standby-ba. Hosszannyomva nincs csipogás , csak leállás előtt 1. Vagy is a recovery menübe sem tudok belépni. Nincs gomb nyomásra 2-3 beep hang Minden tanácsok köszönök . Merre kerresem a hibát továbiakban?
Pontosan milyen model?
Ki kellene zárj pár hiba lehetőséget. Táp csere, pucolás, pasztázás, sima A/V kábel HDMI helyett. Flash hibánál általában bekapcsolás után pár másodpercel kikapcsol. Gyakran 3 csippanással, de van hogy egyáltalán nem csipog. Ha van lehetőséged flash mentést csinálni, le tudod ellenőrizni, hogy jó vagy nem. Vannak rá programok. Nincs nyoma újra melegítésnek?
Ha beforrasztod a tristate szálat, és úgy is kikapcsol magától, szinte biztos hardware hiba.
Köszi, cech-3003a. takaritás meg volt, igen csak piszkos . Táp rendben, reflow nem látszik . Pasztázást nem próbáltam még, de etől még indulnia kellene szerintem legfeljebb a venti visítana. Av ps2 kábelel próbáltam / hdmi-n sincs kép. Hdd nincs benne és a dvd drive ki volt szedve a próba során takaritás véget.
Most dvd is bekötöttem , lemezt olvassa, kiadja, de nincs kép. Ha áramtalanítom eject be nyomva aztán áramaláteszem . Elindúl venti max sebességen kép nincs 30mp után le áll standby led nem villágít. A bekapcsoló és eject gombnak nem kellene világítani? Csak a led add jelzést piros vagy zöld. |
Bejelentkezés
Hirdetés |