Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RGB LED Kijelző

Témaindító: P3t1, idő: Máj 29, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) P3t1 hozzászólása Máj 29, 2008 /

Hello!

Szeretnék készíteni házilag egy olyan LED-es kijelzőt, amit számítógépről tudok vezérelni, hogy milyen kép jelenjen meg. Nekem nagyon nincsenek elképzeléseim, hogy hogyan kellene ezt megvalósítani ezért fordúltam hozzátok.

Előre is Köszönöm Segítségeteket
(#) zenetom válasza P3t1 hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

hányszor hanyast akarsz csinálni? mert nagy fába vágod a fejszéd...
(#) P3t1 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

nem túl nagyot mondjuk egy 20*20-ast
(#) norby1 válasza P3t1 hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Ez tényleg nem egyszerű és költséges is...
( rgb led ~250Ft/db )

Valami ilyesmire gondoltál?
http://youtube.com/watch?v=mAdR946VvU0
(#) norby1 válasza P3t1 hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Először szerintem meg kellene érteni a LED-mátrix -ok vezérlésének alapjait:
pl itt:
http://www.nuxie1.com/guides/led-matrix-information.html
http://users.tpg.com.au/users/talking/Construction-Part1.html
vagy itt a fórumon is vannak ezzel foglalkozó topikok, ha beírod hogy led mátrix ...
Ezek után szerintem könnyebben tudnánk segíteni, hogy mi is az amit nem értessz.
( amúgy elnéztem: rgb led ~150Ft ért is megkaphatod )
(#) ferci válasza P3t1 hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Nem túl "nagynak" pl. egy 16x16-os is jó lenne először...
Ha az LPT 8 adatvezetékét használod, akkor 2 db SN74154-et ( 4-ről 16-ra) rá tudsz kötni, aztán 4 bit visz 16 oszlopot, 4 bit pedig 16 sort. Az aktív kimenetek testre húznak le. Az egyik IC 1-2 mA-es szuperfényű ledeket direktben elhajt, tranyó sem kell, a másik pedig pnp tranyókkal adná a (+)-t.
A többi már csak program kérdése. Kezdetnek...
(#) noge hozzászólása Máj 29, 2008 /

Hol lehet annyiért kapni RGB-t?

Én a LED Cuba szeretnék belekezdni csak elég nehéz a felépítése és a vezérlése is... Valaki tud segíteni?
(#) berci1987 válasza noge hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Ha ez a "LED CUBA" a LED CUBE-ba : Nézd meg ezt a videót itt mutatják hogy hogy lehet egyszerűen felépíteni. A vezérlés pedig PIC-vel ha komolyabb villogtatást akarsz.
(#) P3t1 válasza norby1 hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Ez ami a videón van tökéletes lenne. A LED-ek télleg drágák, de az legyen az én gondom
(#) pec hozzászólása Máj 30, 2008 /

Vagy lehet propeller clockos felépítéssel is, amivel elég sok ledet spórolhatsz, meg a huzalozás is egyszerűbb szvsz.

videó
videó
(#) P3t1 válasza pec hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

ez a második nagyon jó, és elnyerte teccésemet, és olcsóbb is Ha valakinek van ehhez kapcsolása az PLS írja. És mg1szer oan kéne amit gépről tok
(#) berci1987 válasza P3t1 hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Ha egy picit használod a keresőt ezen az oldalon is találsz leírást /bár az nem pont úgy néz ki mint a mássodik videón/
(#) pintad hozzászólása Máj 30, 2008 /

(#) ferci válasza pintad hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Talán a komplett rajzát is odaadják...
(#) P3t1 válasza pintad hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

ekkorát nem igen szeretnék, mivel a LED-ekre a gatyám is rámenne
(#) zenetom válasza P3t1 hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

ajánlom hogy olvasd át EZT, sokmindent megtudsz belőle
(#) P3t1 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

köszi, okosabb lettem
(#) P3t1 hozzászólása Jún 6, 2008 /

Egy kicsit kihalt a fórum, és én pedig sajnos nem tok haladni 1-2-re
(#) source2 válasza P3t1 hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

hi

Ne vedd sértésnek de te olyan dologra vársz, amit senki nem fog helyetted megcsinálni.

Idézet:
„Nekem nagyon nincsenek elképzeléseim, hogy hogyan kellene ezt megvalósítani ezért fordúltam hozzátok.”

Már többen is adtak "tanácsokat", hogy hogyan is lehetne megvalósítani, senki nem fog neked komplett kapcsolási rajzot csinálni.

És mivel a gépnek ehez nincs elég külső I/O portja, ezért kell egy mikrokontroller, ami verérli a kijelzőt és az esetleges pc-vel történő kommunikációt. Amibe persze megkell írni a programot, nah ezt se fogja senki megírni neked...

Te egy létező kapcsolást szeretnél megépíteni, csak éppen ilyet még senki nem épített, esetleg megépítette, de nem adott ki semmit belőle.

Ha nincs igazam nyugodtan javíts ki!

üdv
(#) ferci válasza P3t1 hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Állítólag már van is rajzod, miért nem dobod be a közösbe?...
(#) pec válasza P3t1 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Közelebb a segítség, mint gondolnád. Bővebben: Link
(#) zolauto hozzászólása Szept 21, 2008 /

Sziasztok!
Ehhez a témához kapcsolódik az én kérdésem is.
Itt láttam videókat az órákról, a kristáygömbös nagyon tetszett.
http://www.youtube.com/watch?v=thr8G-wDKdsmához
Tudna nekem valaki egy linket írni,ahol az alkatrészeket és a leírást megtalálom, hogy összerakhassak egy ilyet.
Köszönöm!
(#) zolee1209 hozzászólása Szept 27, 2009 /

Sziasztok!
Régebben építettem egy 8x8-as RGB mátrixot. Akkor 8 színt tudott kezelni a feketével együtt. Tervezem, hogy kiegészítem PWM-mel a kijelzőt, de nagyon zavaró, hogy a LED-ek nem diffúzak, hanem víztiszták, így a színek nem keverednek annyira szépen... ILYEN LED-ből készült.

Most jön a lényegi dolog:
Szeretnék a későbbiekben egy nagyobb, egyenlőre 16x16-os mátrixot készíteni, viszont diffúz LED-ekből, mivel így szépen összemosódnak a színek! :yes: Találtam is külföldi cégnél, viszont nem egyértelmű számomra! ITT található, ezen belül is az utolsó 4 LED kategóriája.
Láthatjátok, hogy a 2. és az utolsó LED képénél a színek mosottak, ebből mertem következtetni, hogy ezek diffúzak lennének. Viszont az adatlapja is azt írja, hogy
Idézet:
„waterclear”
...

Ezért kérném a segítségetek/ véleményetek. Sample-t lehet kérni a cégtől, így azzal tutira mehetnék, viszont nem igazán értettem meg az oldalt webfordítóval sem! :no: Ha tudnátok esetleg még segíteni a sample megrendelésében, külön hálás lennék! :yes:
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

A mintarendeléshez ezt írja:

Idézet:
„You need to have an international customer Fedex/UPS/TNT/DHL number.”

Szóval ehhez szükséged lesz egy nemzetközileg elfogadott szállítmányozási számra, ami általában cégeknek szokott lenni (mivel, gondolom, magánembereknek nem érné meg ilyen jogcímet fenntartani).
(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Akkor ez részemről ebben a formában felejtős... Esetleg Topi ebben tudna segíteni? Jelen pillanatban csak egy darabra van szükségem, hogy megfelel-e a LED az igényeimnek, és ha jó, akkor később venném meg nagy tételben. Szerinted?
(#) kaqkk válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

És nem próbáltál a kijelző elé tenni matt fehér plexit ?
(#) zolee1209 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Sajnos plexi nem volt elérhető, papírral próbálkoztam, de eléggé levette a fényét. Ezért szeretnék diffúz RGB LED- et beszerezni! A következő kijelzőhöz már megvan a "hardware", persze egyenlőre még csak papíron, amint lesz rá módom, nekiesek! És oda ilyen LED-et képzeltem el. Ha minden szál szakad, akkor egy jutubos vidiről lesett eszközt fogok rárakni, a ragasztópisztoly hengerét elvagdosom, és azt ráhúzom. De azt csak ha nagyon muszáj...
(#) kaqkk válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Itt nézted már http://www.ledshop.fw.hu/ a ledeket ??
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

1-2 nap múlva utána tudok érdeklődni ilyen LED-eknek egy LED-es ismerősnél, ha érdekel.
(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Természetesen érdekelne, de mivel elég nagy tételről lenne szó, így szeretném a lehető legolcsóbban beszerezni. Mindenesetre köszönöm a felajánlást! :yes:
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem