Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Itt egy kicsit pontatlanul fogalmaztam. Egy ugyan olyan nyomtató mint az enyém, begyűrte a 90 grammos műnyomót. Az én nyomtatóm közelébe se tettem már a 90 grammosat és nem is fogom. Feltételezem hogy az én nyomtatóm is begyűrné.
Kiderítettem, hogy a 180 fokos hőmérsékletet kell kibírnia a papírnak 0,1 másodpercig. Ha ezt kibírja, akkor be lehet tenni a nyomtató(m)ba. És neked milyen nyomtatód van?
Ez mind nagyon szépen hangzott, és mind mondtam kinek szive joga, de azért 2 kérdésem had legyen. Meddig sikálod és mivel, és utána meddig szárítod mire vasalható lesz, mert én pucolgatás alatt erre gondoltam. Ez nekem legalább 15-20 perces meló volt minden alkalommal, és amit olvastam az mind arról szól, hogy nagyon nagyon nagyon nagyon alaposan megpucolni a nyákot vasalás előtt.
Csinálj vasalással eagle legvékonyabb vonalával miliméterenként 2 vonalat (ha gondolod elküldöm az eagle brd-t, hogy ne kelljen rajzolni, aztán vasald fel, és küld be a rajzot.) Biztos sikerülni fog, de mérd az időt onnan hogy előveszed a nyákot és elkezded pucolni. A P20-as fújásnál is az volt sok idő, meg amíg a lakk rákötött. Én nem tudom, biztos bennem van a hiba, de olyan még nem nagyon volt, hogy "hirtelen" szükségem volt egy nyákra, és nem tudtam előkészülni rá, de persze lehet ilyen eset is, általában nekem ott kezdődik, hogy csináljunk egy rajzot, és adott méretben kell összerakni. Ilyenkor kimentem levágtam egy akkora nyákot ami kb jó volt, lepucoltam, megszárítottam 20 perc, és a pucolás számomra szenvedés), lefújtam, és mikor elkészült a rajz és a fólia, akkor kimentem hajszárítóval (mert az a legolcsóbb és általában mindenkinél van) 10-15 perc alatt megszárítottam. Igen vannak olyanok akik erre sütőt használnak, és közben tudnak mást is csinálni. Egyszer csináltam 15 amiga ps2 egér átalakítót csináltam 5 maszkot, és 3 menetben lefotóztam őket. Nem azért világítják le a nyákgyártók a nyákot, és nem vasalják a maszkot, mert az a drágább, hanem mert az a tuti. Nagyon örülök, hogy te kifejezetten élvezed a vasalást, meg a görgőzést, meg a többit, amit olvastam a nyák vasalásos technikánál és ezt kissé elnagyolva összefoglalatad rávasalom címszó alatt mintha az egy pillanat lenne csak, de én is megpróbáltam, és nekem nem maradt rajta a nyákon, mindíg volt olyan rész, hogy itt ott lejött a festék a hordozóról, másik helyen meg rajta maradt, és nem két percig tartott a vasalás, meg az áztatás sem. A maratástól már mind a kettő ugyan azt tudja kivétel az, hogy a lakkos megvédi a fóliát ha nem akarod leónozni, tehát az hogy neked mennyi idő alatt mar már nem oszt nem szoroz. Szóval biztos van neki előnye, írtam is, hogy kinek szive joga mit használ, kinek mire van pénze. Azért a vasalásos 2cm-en 25 lábat azért megnézném ha lehet, mert elképzelni nagyon nehéz, viszont a fotózásost meg felraktam már. Mérjük az időt mind a ketten. Nekem a fólia lehúzása 2mp, a levilágítás 15, az előhívás 30mp. Te kezd onnan, hogy elkezded pucolni, kíváncsian várom az eredményt (vasalást is mérd, ne csak annyi legyen hogy vasaltamhoppkész). És nem kell leharapni a fejemet, a fotózás minden esetben működik, és tényleg drágább. Felszerélésről meg annyit, hogy van aki 2 leddel légkötésben megcsinálja a levilágítót, és a vegyszerek egy előfényérzékenyített nyáknál a kb 20Ft-ból előállított sziti előhívót jelenti, és slussz!!! Onnantól a maratás már mind a két tecnológiával ugyan az)
Kérlek, rakd fel a brd. fájlt, én kipróbálnám szívesen, hogy mire képes az UV-ledem
![]()
Juj itt már tényleg vitafórumot csináltok
![]() Én már vasaltam is, meg fotóztam is... egyik sem sikerült fényesem ![]() Mondjatok egy harmadik lehetőséget és majd azon is össze lehet kapni ![]()
Akkor mellékletben a brd.
A 80 lábú már két sorba van kivezetve, de ez az igazi kihívás.
Helló
Én már csináltam olyan nyákot ahol tssop48 tokozású IC-t kellett betennem. 1,6 cm-en van 24 láb. és vasalással csináltam, nem is műnyomóval, hanem magazin fedlappal. Szóval lehet olyan nyákot csinálni vasalással is, mint fotózással. És ne mond nekem, hogy sok idő a tisztítás max egy perc. Sima szivacs plusz egy kis mosogatószer csodákra képes. A vasalás is olyan három perc, az áztatás nekem olyan öt-tíz perc között. ha ezt összeszámolod nem is olyan sok. Most vitázhatunk rengeteget, hogy melyik a jobb. Szerintem mindenki azt használja mai neki jobban bejön. A profi nyákhoz jó a fotózás, de akinek nem kell már majdnem gyári kinézetű, annak szerintem elég a vasalásos is. ![]()
A legfontosabb mondanivalóm:
Nekem egyáltalán nem célom sem téged, sem pedig mást meggyőzni arról hogy a vasalás hű de jó vagy akármi. Én csak a hozzászólásod hangsúlyán húztam fel magam, nem is kicsit. Vitatkozhatunk hogy ez meg az ennyi másodperc, de semmi értelme. Mivel tényleg senkit sem akarok meggyőzni semmiről! De leírom, mert kérdezted: Csak azokat a fázisokat említem meg, amik különböznek a vasalástól. Mert pl a nyák méretre vágása, a marás vagy a nyomtatás ugyan az mindkét módszernél. Tehát: - A nyáklap megtisztítása víz alatt, finom csiszolópapírral: 2-2,5 perc. - A műnyomóra nyomtatott nyákterv rávasalása a nyákra max. 60-90 másodperc. - A papír leáztatása max. 20-30 másodperc. Idézet: „Nagyon örülök, hogy te kifejezetten élvezed a vasalást, meg a görgőzést, meg a többit, amit olvastam a nyák vasalásos technikánál és ezt kissé elnagyolva összefoglalatad rávasalom címszó alatt mintha az egy pillanat lenne csak, de én is megpróbáltam, és nekem nem maradt rajta a nyákon” 1.- Nem mondtam hogy görgőzöm. 2.- Nem foglaltam össze elnagyoltan! Nálam ezek TÉNYLEG ennyi ideig tartanak! Más fórumon is már említettem, hogy: Idézet: „ Sokaktól olvastam eddig is hogy hogyan, milyen óvatosan és precízen vasalnak; nyákoldal-felőli melegítés, pontos vasaló-hőmérséklet, görgőzgetés, hideg vízben való 20-30 perces áztatás, borzasztó óvatos körömkefés súrolás... Ha látnátok hogy én ezekhez képest mennyire lezseren veszem a vasalásos nyák-készítést, nagyon meglepődnétek. Na de hogy most maga a vasalás is ennyire 'igénytelenül' is sikerül, ráadásul az eddigieknél sokkal szebb eredménnyel, ez frenetikus.” Idézet: „mindíg volt olyan rész, hogy itt ott lejött a festék a hordozóról, másik helyen meg rajta maradt, és nem két percig tartott a vasalás, meg az áztatás sem” Igen, sokan azt hiszik hogy a vasalás és áztatás ideje, illetve az így elkészült nyák minősége közt 'egyenes arányosság' van. A fenéket! gr89 írta: Idézet: Na ugye! Mondom én! „És ne mond nekem, hogy sok idő a tisztítás max egy perc. Sima szivacs plusz egy kis mosogatószer csodákra képes.” ![]() ---------------------------------------------------- Egyébként nagyon sokan először nagyon aprólékosan és precízen csinálják a vasalást, aminek az eredménye egy valóban gyönyörű nyák lesz. Ennek persze nagyon megörülnek, és később már eszükbe sem jut kevésbé precízen dolgozni, nehogy véletlen rosszul sikerüljön a nyák. Pedig ha kipróbálnák, hogy például akár megtisztítatlan nyákra is hogyan lehet vasalni... De mégegyszer leírom, hogy sem téged, sem pedig mást nem célom meggyőzni pro vagy kontra! Csupán a hozzászólásod hangnemén húztam fel magam, meg hogy kérdőre vontad hogy "mi a fenéért kell még vasalni, hiszen van 2-3 ledes levilágító". Ha a további hozzászólások is fotózás VS vasalás tartalmú, versengés-szerű mondatokat fog tartalmazni, akkor azokra én már nem fogok reagálni.
Ha jól számolom akkor kb. 5 perc. Rászánnád ezt az 5 pecet, hogy lássam mit tud a vasalás. Mutasd meg. 5 perc nem a világ. Lehet hogy csak rosz papírral próbáltam.
Ha jól számoltam 10 forint és 5 perc. Légyszi Mutasd meg, ott a brd.
Rendben. Amint otthon leszek és lesz rá időm, vasalok. De ez valószínüleg csak a jövő héten lesz.
durva terv!
a probléma már ott kezdődik, hogy a nyomtatóm nincs felkészítve ilyen közel lévő vonalak nyomtatására. Innen bukta számomra a teszt... (de nem is baj, mert nekem ilyen sűrű vezetősávos nyákra mostanában nem lesz szükségem ![]()
Ez nem csak terv. Kész a nyák, rajta van az ic. Akármelyik tintasugaras meg tudja ezt csinálni (na jó mondjuk azért ne legyen 2 évesnél régebbi)
igen, láttam valamelyik topicban a képét. Szép!
Az én nyomtatóm már vagy 4éves... legalább... és volt kb. 3év, amikor nem is nyomtattunk vele, csak a padláson pihent ![]() ![]()
Uraim!
Kifejezetten Attila86 és gulasoft Urak! Kérem, hogy a HE fórumán a szenvedélyességtől mentesen, kifejezetten szakmai szempontok alapján, pro és contra érvek és ellenérvek felhozatalával vitassuk/vitassátok meg a dolgot! Felhívom a T. Fórumtársak figyelmét, hogy ez itt nem egy verseny, Idézet: címmel, hanem egy egymást segítő, szakmai, és elsősorban, kifejezetten hobbi elektronikai oldal! A profik megmunkálási technológiái valóban érdekesek, akár hasznosak is lehetnek az amatőrök számára, de ne akarjon senki meggyőzni senkit arról, hogy ez, az, vagy éppen amaz (szándékosan nem írtam konkrétumokat!) a módszer jobb a másiknál. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, felkészültsége, hozzáértése, eszközei, tehetsége és ügyessége, valamint a beszerezhető kellékeinek ismeretében.„ki tud minél több vonalat/vezetősávot beapplikálni egy mm-be” Köszönöm.
Kedves Frankye Úr!
- Az általad említettekkel tökéletesen és maradéktalanul egyet értek. - Azonban részemről szó sincs versenyről, ezt a hozzászólásaimban többször leírtam! Sőt meg is jegyeztem hogyha a következő hozzászólások is versengés-szerű szemléletben íródnak, akkor azokra én már reagálni nem fogok. (#228163) - Másodsorban szintén többször leírtam, hogy senkit sem célom meggyőzni sem pro, sem pedig kontra! Mi több, ezt leírtam nagy betűkkel is, hogy könnyebb legyen elolvasni! (#228163) - A hozzászólásaim valóban lehet hogy megütöttek egy "szenvedélyes"ebb hangnemet. Ezt a nekem íródott #227908-es hozzászólás váltotta ki. De ezt is leírtam, immár azt hiszem harmadszor. Felhívom T. Frankye Úr figyelmét, hogy ha már él moderátori státusza adta lehetőségeivel akkor kérem, hogy tegye azt úgy, hogy alaposa(bba)n elolvassa a "moderátori hozzászólás"sal illetendő irományokat. Hiszen így talán nem kér meg olyan dologra: Idézet: „ne akarjon senki meggyőzni senkit arról, hogy ez, az, vagy éppen amaz (szándékosan nem írtam konkrétumokat!) a módszer jobb a másiknál” , amivel egyébként is abszolút egyet értek, illetve ennek szellemében fogalmaztam meg a "moderátori hozzászólás"sal illetett írásaimat.: Idézet: „De mégegyszer leírom, hogy sem téged, sem pedig mást nem célom meggyőzni pro vagy kontra! Csupán a hozzászólásod hangnemén húztam fel magam, meg hogy kérdőre vontad hogy "mi a fenéért kell még vasalni, hiszen van 2-3 ledes levilágító".” Az esetleges félreértéseket elkerülendő; jelen hozzászólásommal nem célom minősíteni Frankye Úr moderátori munkáját, sem pedig személyét. Csupán azt szeretném, hogy objektívan lássa azokat amiket leírtam. Köszönöm. Tisztelettel: Attila
Kedves Attila!
Ugye, Te is ismered azt a régi, magyar szólást, mely szerint: Idézet: „Akinek nem inge, ne vegye magára!” Akinek inge, az viszont öltözzön fel belőle. Pusztán ennyit, és nem többet kértem, és szerettem volna elérni. (Ami miatt Téged említettelek meg, az az, hogy gulasoft fórumtárs és Te közötted alakult ki a konfliktus. Ha történetesen más valakivel száll vitába, akkor természetesen a címzettje is más lett volna a kérésemnek.) Az indulatos választ azért sem értem, mert nem oszottam warnt, nem szólítottam fel senkit semmire. Tettem ezt azért, mert szemmel láthatólag kezdett a téma "kifulladni", de azt ugye Te is belátod, hogy mint az oldal rendjéért felelős moderátor, nem mehettem el szó nélkül egy ilyen helyzet mellett. Pusztán csak egy kérést tolmácsoltam, s ha Te is elolvastad végig a hozzászólásom, akkor láthattad, hogy a végén egy "Köszönöm"-mel zártam azt. Ha bárkit megsértett, bántott az előző hozzászólásom, attól ezúton is elnézést kérek, nem volt ilyesmi szándékomban, csupán a figyelmet szerettem volna felhívni rá, hogy ne érzelmi alapon nyilatkozzék senki szakmai dolgokról. S mielőtt ezt is félreérti valaki: erre a mondatra is vonatkozik jelen hozzászólásom második bekezdése (ama bizonyos magyar szólás...) Köszönöm a megértést és a türelmet, és mindenkit kérek a toleráns viselkedésre!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a nitrólakk miért szűrkíti be az ónt? (ma evvel akartam lemosni a nyákot és erre lettem figyelmes) Másik kérdés mivel lehe lelakkozni még a nyákot (kifogyott a lakkom :no: ) üdv! Előre is köszönöm ![]()
Én olvastam olyat is, hogy sima, mezei fenyőgyanta körömlakklemosóban, vagy valami higítóban felodva is tökéletes, sőt! És csak simán be kell vele kenni a nyákot. Még nem volt szerencsém kipróbálni...
A gyantával az a baj hogy egy idő után egy nagyon ronda
fehér porszerű valamivé alakul át (valószinüleg a levegő oxidálja) ronda és nem is véd. Olvasd el a 227 oldalon a hsz -omat és ha van kérdésed keress meg.
Szia!
Ha az utolsó mondatot nekem szántad ![]() Arra azt tudom mondani hogy azon az oldalon eggyáltalán nincsen a te hozzászólásod (nem tudnád belinkelni?) üdv! Idézet: „Az lenne a kérdésem hogy a nitrólakk miért szűrkíti be az ónt?” Ne hagyd hogy elpárologjon a panelről,hanem egy másik száraz ruhával töröld át,igy csillogni fog.
ez tapasztalat?
De ezt a szürkét is vissza lehet még "varázsolni"?
TEssék a 227. oldalon volt178205hsz
Tapasztalat. A "visszavarázslást" meg ki kell próbálni...
A beszürkülést szerintem valami oxidáció-jellegű dolog okozza, bár kémikus nem vagyok. Mindenesetre eltüntethető némi polírozással; ha még nincs beültetve, akkor szivacs, ha már be van, akkor fogkefe kell hozzá, némi súrolópor a konyhából, és nedvesen át kell dörzsölni. Nem csak hogy leszedi a szürke réteget, de ha kézzel ónoztad, annak a nyomait is szebbé teszi.
Lakkozásra én közönséges színtelen akril-lakkot használok, pár perc alatt porszáraz, véd, szigetel, és az időjárást is állja.
Sziasztok!
Rászántam megem arra hogy megveszem inkább a védőlakkot :yes: a boltos ezt adta. Én megnéztem a lírásád de úgy van írva hogy "ideiglenes tárolásig ad védelmet a náknak" akkor ez most nekem jó vagy nem? Előnye viszont, hogy forrasztható ![]() üdv! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |